7 утакмица, 6 пораза од Звезде - како у уторак?!

Кошаркаши Будућности имаће: домаћи паркет, више навијача, десетак дана за припрему и веома уморног ривала. Да ли ће то бити довољно за трећи меч серије?

Кошарка 25.03.2017 | 14:45
7 утакмица, 6 пораза од Звезде - како у уторак?!
Кошаркаши Будућност тренирају, одмарају се и чекају своју шансу.

После уторка (20.00, Арена спорт 1), наредну ће можда добити тек следеће сезоне.

Шампион Црне Горе, после одлуке да цена улазнице за други меч полуфинала АБА лиге са Црвеном звездом буде седам евра, окренуо се спортским темама, а оне се мање-више своде на то - како победити лидера и најбољу регионалну екипу?

Црвена звезда има шест победа над плаво-белима у последњих седам мечева и две узастопне ове сезоне, у последњем 26. колу АБА лиге - 82:66 и потом, првој утакмици полуфиналне серије плејофа – 82:67.

Свесни грешака у та два везана дуела у "Пиониру", момци тренера Иљаса Зуроса ишчекују наредну утакмицу у "Морачи" рачунајући и на умор умор ривала, који је синоћ одиграо меч са Олимпијакосом завршен у продужецима, а који ће сутра већ гостовати Барселони.

Борис Савовић, који је током каријере наступао и за црвено и за плаво-беле, тврди да његов тим не сме да има "празне минуте" у наредној утакмици и да мора да игра агресивније него до сада.

"Иза нас је тешка утакмица коју је Звезда одиграла одлично свих 40 минута. Морамо у реваншу да одиграмо агресивније у одбрани и не смемо да имамо празних минута. Екипе као што је Звезда искористе сваки тренутак празног хода. У Подгорици морамо да наметнемо нас ритам игре и да одиграмо чврсту утакмицу", рекао је Савовић за сајт АБА лиге.

Савовић је казао да се нада да ће "Морача" бити пуна и да ће публика пружити подршку Будућности.

"Очекујем препуну Морачу и сигурно да ће то за нас да буде још један мотив више. Свака утакмица има своју драж, а посебно ове утакмице у плеј-офу за које смо се сви спремали током цијеле године", рекао је Савовић, чији садашњи клуб нема победу над Звездом од 21. децембра 2015. када је у Подгорици било 68:54.

Пре и после тога, Црвена звезда је победила у престоници Црне Горе, у којој је у периоду од 2009. до 2013. године имала шест узастопних неуспеха.

У финале ће се пласирати екипа која прва дође до две победе. У другом полуфиналу Цедевита води против Партизана 1:0, а други меч је у суботу увече у Дворани "Александар Николић", односно "Пиониру".

Тимови који су ове сезоне победили Црвену звезду као домаћини:

Панатинаикос

Уникс

Ефес

Фенербахче

Олимпијакос

Партизан

ЦСКА

Реал

Тимови који су ове сезоне победили Будућност као гости:

Уникаха

Бајерн

Мурсија

Цедевита

Црвена звезда

Зенит

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар