Немања Видић о Полу Погби...

Није његов задатак да даје 25 голова, тржиште је полудело. . . ! Српски великан причао и о Бастијану Швајнштајгеру. . .

Фудбал 26.03.2017 | 08:00
Немања Видић о Полу Погби...
Вреди ли Пол Погба „те паре“? То се многи питају од прошлог лета...

Када је летос закључена највећа трансфер сага прелазног рока, млади Француз је себи на чело налепио етикету „најскупљег у историји“ и ставио на леђа бреме тешко 110.000.000 евра.

Сурова острвска јавност је одмах изједначила потенцијални квалитет младог Француза и цену коју је Манчестер Јунајтед платио за њега. Сваки потез Погбе је праћен са посебном пажњом и под посебном лупом. Почетак сезоне није био лак. Ни за Погбу, ни за Манчестер Јунајтед. Управо је млади везиста најчешће био етикетиран као један од главних криваца што Црвени ђаволи не играју на нивоу очекивања.

О Погби је за енглеске медије причао и легендарни Србин и бивши капитен Манчестер Јунајтеда, Немања Видић.

„Пол је велики играч. Није његов задатак да даје 25 голова у сезони. Његов посао је да ствара добре ситуације на свим деловима терена и да постигне можда 10 до 15 голова. Али по актуелном потенцијалу и тренутном квалитету, он може да промени стил игре и да постане играч који даје 20 или 25 голова по сезони“, рекао је Видић.

Он сматра да ће Погба тек да прикаже своје право лице.

„Тешко је када људи гледају Погбу и очекују да уради неке ствари на терену које нису у опису његове игре. Мислим да је урадио неке добре ствари ове сезоне. Наравно, није показао оно најбоље од себе, али је одиграо 40 утакмица. Његово стално присуство на терену је битна ствар. Везном реду је потребан неко такав. Неко ко је висок, јак, моћан и увек је ту на средини терена. Сигуран сам да ће наредне сезоне бити бољи. Зависи шта људи очекују од њега... Проблем је што је фудбалско тржиште у лудој ситуацији. Да би купили неког играча који вам је потребан, морате да имате и да потрошите луде суме новца“.

Видић је прокоментарисао и учинак још једног играча који је био под великом пажњом јавности у Манчестер Јунајтеду. Реч је о Бастијану Швајнштајгеру који је недавно напустио енглеског премијерлигаша и преселио се у амерички Чикаго.

„Мислим да је то сјајан потез за њега. Он је врхунски играч који је 15 година играо на врхунском нивоу и освојио много трофеја. Имао је неке проблеме прошле сезоне и зато није играо. У његовим годинама је тешко вратити се на врхунски ниво. Тренирао је напорно претходних месеци, вратио се у форму и мислим да сада има енергију да игра добро“. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар