"Алексис Санчез још није велики играч"!

Легендарни немачки голман, бивши чувар мреже Арсенала, отворено рекао зашто нападача "тобџија" и даље не може да посматра као великог играча. Имао је шта да каже и о Озилу.

Фудбал 23.03.2017 | 22:30
"Алексис Санчез још није велики играч"!
"Алексис Санчез један је од играча који заиста више воле да играју у репрезентацији него у клубу", једна је од шала које се у среду "врте" друштвеним мрежама, са јасном алузијом на често незадовољство Чилеанца у Арсеналу.

Некадашњи офанзивац Удинезеа и Барселоне, доказани зналац све бурнијег темперамента, пролази кроз нервозан период у Лондону, па му је и зато сигурно пријао одлазак у Јужну Америку, где ће са својим националним тимом у петак играти против Аргентине.

Камере у Енглеској неретко су "хватале" његове љутите изразе лица, па и ироничне осмехе у моменту дебакла против Бајерна. Ево шта о таквом понашању заиста талентованог нападача каже Јенс Леман, некадашњи немачки голман и најбољи чувар мреже континента за 1997. и 2006. годину у избору УЕФА.

"Прича се о томе да је Санчез велики играч, али не можеш да будеш велики ако се толико дуриш. Мораш и ментално да будеш велики играч, а не само док дриблаш", изјавио је Леман.

Арсенал тренутно заузима шесто место на табели Премијер лиге, а Алексис је ове сезоне на 38 утакмица постигао 22 поготка, уз 18 асистенција. У Премијер лиги је 18 пута затресао мрежу, али Леман очигледно сматра да је потребно да више доприноси читавом тиму да би и такав учинак дошао у први план.

Исто мишљење има и о свом земљаку, Месуту Озилу.

"Са Озилом је увек исто питање - колико може да допринесе када постане тешко?", отворено је рекао Леман.

На дан када је објављена ова изјава бившег голмана, у енглеској штампи се појавила и информација да су стопирани преговори о новим уговорима Санчеза и Озила, јер Арсен Венгер жели да се цео тим фокусира само на повратак међу најбоља четири, као и на завршницу ФА Купа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар