Бјелица оперисан - "могућа пауза"

Српски кошаркаш оперисан је прошле ноћи у Њујорку, услед прелома чунасте кости. Мрежа "ЦБС" пише да је "могућа пауза у периоду између две сезоне" у НБА лиги.

Србија 22.03.2017 | 12:42
Бјелица оперисан - "могућа пауза"
Доктор Мартин Омели са Специјалне хирургије у Њујорку, у сарадњи са докторком Дајен Дем са Клинике Мејо, која ради и као клупски ортопед хирург у Минесота Тимбервулвсима, оперисао је у ноћи између уторка и среде нашег кошаркаша Немању Бјелицу.

Бјелица је у поразу Минесоте од Бостон Селтикса 15. марта ове године озбиљно повредио скочни зглоб леве ноге, том приликом дошло је до напрснућа чунасте кости у стопалу и у клубу су одмах објавили да је сезона 2016/17 за њега завршена, а јавност је потом сазнала да је репрезентативац Србије зарадио такав степен повреде да је неопходна и операција.

Хируршки захват обављен је у Њујорку претходне ноћи и према ономе што су Вулвси објавили на свом званичном порталу, био је успешан.

Оно што, за сада, није објављено је колико ће времена некада МВП Евролиге морати да проведе ван паркета и да ли ће наредног лета моћи да се појави на почетку припрема репрезентације Србије за Еуробаскет 2017 (31. август - 17. септембар).

Наведено је само да ће јавност бити обавештена о детаљима чим додатне информације буду доступне.

Мрежа "ЦБС" објавила је у вести којом најављује Бјеличин одлазак на операцију да "с обзиром на озбиљност повреде, не би било изненађење да Бјелица буде ван терена током највећег дела припрема за наредну сезону".



Овај 28-годишњи крилни кошаркаш, који игра другу НБА сезону, бележио је просечно 6,2 поена (42,4 одсто), 3,8 скокова и 1,2 асистенције за 18,3 минута у игри. У недељама уочи повреде бележио је најбоље партије у сезони и просек подигао на 8,9 поена, седам скокова и 2,3 асистенције за 25,4 минута у игри.

Прошле сезоне, такође због тешке повреде и дугог опоравка, Бјелица није могао да наступи за репрезентацију Србије на Олимпијским играма у Рију, што је било прво лето од 2009. да га нема у програму КСС.

(Мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар