Скандал у Србији! ОФК Бачка иступа из Суперлиге Србије!

Управни одбор клуба донео одлуку, заказана ванредна Скупштина која треба да их потврди и усвоји. . .

Фудбал 22.03.2017 | 12:00
Скандал у Србији! ОФК Бачка иступа из Суперлиге Србије!
Услед незадовољства суђењем Бојана Николића из Крагујевца на утакмици прошлог кола када је Раднички из Ниша славио у Бачкој Паланци са 2:1, управни одбор ОФК Бачке хитно је реаговао, заказао седницу и на њој донео неке одлуке које би могле да потресу фудбалску Србију уколико их Скупштина тог клуба усвоји.  

1. Управни одбор клуба заказао је ванредну седницу Скупштине за 30.03.2017. у 08.00 часова.

2. Председник клуба и цео УО предлажу подношење оставки и да се на седници скупштине бира ново руководство клуба

3. Да на предлог УО Скупштина клуба донесе одлуку о иступању из Суперлиге и да Марјан Рнић иступи из свих органа ФСС јер ми не припадамо оваквом систему у којем је судија изнад порописа и недодирљив.

4. Да се упути захтев ТВ Арена спорт за директан пренос утамице 28. кола Суперлиге Србије која ће се играти 01.04.2017. у Сурдулици између Радника и Бачке, као и за директан пренос утакмице 29. кола у Бачкој Паланци између Бачке и Новог Пазара.

У даљем саопштењу Бачке каже се:

"Нама у клубу није највећи проблем суђење Николића већ начин на који је то радио смејући се у лице играчима, називајући их сељацима, малим људима уз опаске типа: шта ви хоћете, ја идем да судим У17, ви сте само пролазна станица, нема шансе да узмете ни бод. Минут пре краја утакмице судија Николић је дошао до играча ОФК Бачке Бајића и рекао му: "Ти имаш три картона, ево ти и четврти да не играш следећу утакмицу". 

Надамо се да ће оваква одлука не само да забрине ФСС већ и УЕФА. Вероватно ће наш поступак натерати све да схвате да ово што се ради није нормално и примерено и да нема унапред добијених и изрежираних утакмица. Судијске грешке су нормална појава, али радити нешто овако смишљено је недозвољено, не само по правилима фудбалске игре, већ је крајње неморално и неприхватљиво по било којем кодексу понашања. Човек је показао невиђени цинизам и потцењивачки однос према нашим играчима.

Надамо се да ће наша одлука да сви одемо из клуба и напустимо такмичење донети добро нашем фудбалу, јер играће се фудбал у Бачкој Паланци и у нижем степену такмичења, па била то Српска или Војвођанска лига. Једнако бимо се лоше осећали да је неко овако судио и у нашу корист, нити то тражимо, нити нам то пада на памет, нити ми уцењујемо Савез да казни судије ове утакмице. То треба да буде одлука судијске комисије. Нас само интересује какве ће последице изазвати њихове одлуке и каква ће се порука послати спортској јавности.

Нећемо више излазити у јавност са саопштењима јер репрезентација Србије игра једну од најбитнијих утакмица у квалификацијама са Грузијом, а интерес репрезентације нам је изнад клупског интереса, што не значи да овакве ствари треба да се гурају под тепих. Скупштина клуба је орган који ће одлучити о даљој судбини клуба, управи, о томе да ли наставити такмичење или не, а на ФСС је ту да се ухвати у коштац са оваквим људима, који по нашем мишљењу не припадају фудбалу. Нека нам је свима Бог у помоћи, а за главног судију не можемо да кажемо “Опрости му Боже, он не зна шта ради“, јер смо мишљења да је одлично знао шта и како ради", наводи се у саопштењу Бачке објављеном на клупском сајту.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар