Пензија је далеко, радићу за државу

Након писања медија да ће 31. маја поднети захтев за пензију, председник Србије Томислав Николић изјавио је за "Вечерње Новости" и "Политику" да његов одлазак у пензију не значи да ће престати да ради.

Србија 22.03.2017 | 09:38
Пензија је далеко, радићу за државу
Николић је јуче изјавио да ће по истеку мандата на Андрићевом венцу поднети захтев за пензију, а данашње "Новости" пишу да председник Србије још није дефинитивно преломио, али да о томе озбиљно размишља.

"Моје формално пензионисање, ако га буде, не значи да ћу престати да радим. Ако сам потребан Србији, радићу за њу", рекао је Николић за "Новости" одговарајући на питање да ли га то што је најавио могућност одласка у пензију онемогућава да преузме премијерску или неку другу позицију у власти.

Председник Србије поновио је да његово пензионисање за сада не значи и повлачење из политичког живота, али је нагласио да у овом тренутку не постоји никакав договор о томе да ли ће и коју функцију евентуално преузети после окончања мандата за шефа државе.

"Одлазак у старосну пензију не значи да ћу престати да радим. Увек ћу бити спреман да своје знање и искуство ставим на располагање за добробит и напредак Србије", рекао је председник Србије за "Политику".

Он ће моћи ће да рачуна на примања од 104.000 динара месечно, колико по закону износи 80 одсто од његове председничке плате од 130.000 динара, а добиће и законске привилегије које следују бившим председницима: канцеларију, саветника, секретара, обезбеђење, аутомобил, статус почасног председника, дипломатски пасош.

Шест месечи по завршетку мандата примаће пуну председничку плату, а тај период може, на захтев да се продужи на годину дана.

"Новости" сазнају и да ће се Николић, који се до сада није укључивао у председничку кампању лидера СНС Александра Вучића, највероватније појавити у њеном фото-финишу, односно на највећем београдском митингу 24. марта у "Комбанк арени".

(Вечерње новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цупс

22.03.2017 09:14

Треба стари људи да иду у пензију, ваљда је такав редослијед догадјања а млади људи да се показу ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

22.03.2017 10:14

Он и држава. Највише ће помоћи Србији да врати у Бајчетину и да пече ракију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

22.03.2017 16:26

ТОМО АКО ЖЕЛИШ СРБИЈИ ДОБРО, И АКОЖЕЛИШ СРБИЈИ ПОМОЋИ, ОНДА ИДИ ЧУВАЈ ОВЦЕ И ПЕЦИ РАКИЈУ ТО ТИЈЕ НИВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бск

22.03.2017 19:24

ти да иста радис да се имало ознојис на своме послу ти би тразио пензију из петних зила цак би потплатијо само да је добијес а овако ниста а бас ниста не приносис овој дрзави а и друству само дјаба узимас паре а таквих паразита Пуна нам дрзава благо се нама са вама дроњцима.

ОДГОВОРИТЕ