Белгијанац преузео Обалу Слоноваче

"Слонови" после три селектора из Француске одлучили да ангажују Марка Вилмотса.

Фудбал 23.03.2017 | 08:00
Белгијанац преузео Обалу Слоноваче
Доскорашњи селектор Белгије Марк Вилмотс преузео је репрезентацију Обале Слоноваче, са задатком да је одведе на Светско првенство у Русији 2018. године.

Обала Слоноваче после другог кола, од укупно шест, заузима прво место у квалификационој групи са Мароком, Габоном и Малијем, али је у јануару претрпела дебакл на Афричком купу нација, због чега је поднео оставку француски тренер Мишел Дусије.

Вилмотс ће имати довољно времена да упозна и тестира своје нове фудбалере, с обзиром на то да су наредни мечеви за бодове, против Габона, на распореду тек крајем августа и почетком септембра.

Некадашњи фудбалер Шалкеа предводио је Белгију од 2012. до 2016, након што је три године био асистент Жоржу Лекенсу и Дику Адвокату.

На Мундијалу у Бразилу "црвени ђаволи" су у четвртфиналу поражени од Аргентине, док их је на летошњем шампионату Европе у истој фази такмичења елиминисао Велс, након чега је Вилмотс морао да оде.

Обала Слоноваче пре Дусијеа је имала још двојицу селектора из Француске - Ервеа Ренара, са којим је 2015. била првак Африке и Сабрија Ламушија, који на Мундијалу 2014. није успео да изведе екипу из групе са Колумбијом, Грчком и Јапаном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар