Душко Вујошевић нови селектор БиХ?!

Душко Вујошевић (58) биће нови селектор мушке сениорске кошаркашке репрезентације БиХ. Ова одлука, како сазнају "Независне", биће званично потврђена у четвртак на сједници Управног одбора, чија ће једина тема бити избор селектора.

Босна и Херцеговина 21.03.2017 | 09:54
Душко Вујошевић нови селектор БиХ?!
Легендарни стручњак, који је од прошле сезоне тренира француски Лимож, обавио је разговоре са челницима Кошаркашког савеза БиХ, након којег је изразио спремност да преузме кормило бх. тима. Тако ће након вишеседмичне потраге за селектором популарни Дуле наслиједити Дамира Мулаомеровића, који је клупу бх. тима напустио у септембру прошле године након неуспјеха у квалификацијама за Еуробаскет.

"Мислим да смо пронашли селектора. Уколико се не деси нешто непредвиђено, трофејни Душко Вујошевић од ове седмице ће бити нови селектор БиХ", рекао је извор из КС БиХ близак "Независним".

Вујошевић слови за једног од најбољих тренера на овим просторима, посебно за младе играче. Прославио са на клупи Партизана с којим је освојио безброј трофеја (пет титула у АБА лиги), чиме је постао најтрофејнији тренер у историји београдског тима. Може се похвалити да је тренирао и московски ЦСКА у који је стигао управо из Партизана. У репрезентативној каријери са доста успјеха је водио јуниорску репрезентацију Југославије, а касније је био селектор Србије и Црне Горе, те Црне Горе, коју је први пут одвео на Европско првенство. Поред Вујошевића у најужој конкуренцији за селектора "змајева" су били Ненад Марковић, Драган Бајић и Адис Бећирагић.

Док се чека четвртак, челници Кошаркашког савеза БиХ на челу са Александром Фулуријом, предсједником, Сејом Буквом, потпредсједником, и генералним секретаром Дубравком Барбарићем одржали су јуче састанак са чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изтбеговићем. Водећи људи бх. кошарке упознали су Изетбеговића са проблемима у којима се налази КС БиХ, који према посљедњим извјештајима има дуг око 2,5 милион КМ.

"Ово је само један у низу састанака који ћемо обавити са људима из политичког врха. Нама је потребна подршка свих државних и других субјеката како бисмо ријешили ситуацију у којој се налазимо захваљујући бившим структурама у Савезу. Задовољни смо исходом састанка, који није био формалне природе. Изетбеговић је вољан помоћи, а истом одговору се надамо и од преостала два члана Предсједништва, Младена Иванића и Драгана Човића", каже генерални секретар КС БиХ Дубравко Барбарић.

Први оперативац бх. куће кошарке се нада да ће КС БиХ на крају ипак успјети изаћи из ове тешке ситуације, те да ће све репрезентативне селекције ове године наступати на великим такмичењима.

"Сигурно је да заједно можемо пронаћи начин да се извучемо из ове ситуације, све друго би значило одлазак у стечај и самим тим пропаст бх. кошарке. Мислим да имамо довољно времена да се консолидујемо", истакао је Барбарић.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Новица

21.03.2017 09:50

Завршиће у нижеразредном Вратнику! Некадашњи тренер моћног ЦСК, каква вртоглава тренерска каријера нисам чуо за сличан пример! Сад ће имати прилику да ради са Врапцем, Гордићем, Шалићем и осталим партизанским талентима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

21.03.2017 10:23

Има БиХ добру екипу, ако не пратиш не ваљај глупости.

Name

Мачак

21.03.2017 10:51

Прави избор.... Дуле цар и највећи господин међу тренерима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катарина

23.03.2017 10:17

Велика подршка за Дулета, легенду медју тренерима.

ОДГОВОРИТЕ