Тек му је 29, а у Њемачкој је најбољи!

Јулијан Негелсман из Хофенхајма најбољи фудбалски тренер Немачке.  Од зоне испадања до Лиге шампиона! Нагелсман са 29 година најбољи тренер Немачке! А можда и најталентованији тренер на планети?

Фудбал 21.03.2017 | 10:00
Тек му је 29, а у Њемачкој је најбољи!
Фудбалски савез Немачке прогласио је данас Јулијана Негелсмана из Хофенхајма, најмлађег тренера у Бундеслиги, за најбољег тренера 2016. године.

"Указана ми је велика част. Остао сам без текста. Овакве ствари се заиста ретко дешавају", рекао је Негелсман немачким медијима.

Негелсман има 29 година и најмлађи је тренер у Бундеслиги.

Он је награђен пре свега због рада са младим играчима, са којима је изборио опстанак у немачком првенству прошле сезоне.

Хофенхајм, који је тренутно четврти на табели, ове се сезоне бори за место које води у Лигу шампиона.

Спортски директор ФС Немачке Хорст Хрубеш рекао је да је Негелсман одличан пример колико су талентовани тренери у тој земљи.

Размишљали смо ко би могао да му буде контратежа? Зинедин Зидан је, само примера ради, вероватно најталентованији  тренер у свету фудбала имајући у виду да је упркос оспоравањима остварио велике успехе за тек нешто више од годину дана на клупи Реала. Али онда смо се сетили - Зидан је чак 15 година старији! Мора бити да је Јулијан Нагелсман ипак најталентованији на свету?

Немци мисле да више није само талентован. Напротив, Фудбалски савез Немачке га је, а знамо сви какви су тамо стратеге лансирали последњих година, прогласио за свог најбољег тренера у 2016. години!

А тек да подсетимо, 27. октобра 2015. тада 28-годишњи Нагелсман је постао најмлађи тренер у историји Бундеслиге када му је Хофенхајм указао поверење. Клуб је тада био у зони испадања, чак пет бодова испод места у баражу за опстанак, данас је на четвртом месту на бундеслигашкој табели са пет бодова предности над најближим пратиоцем и прилично реалним шансама да се домогне макар квалификација за Лигу шампиона.

Макар, јер је Борусија Дортмунд само бод испред.

Можда још није освојио ништа, али за разлику од Зидана он и није наследио вансеријски тим. Притом је летос остао без понајбољег играча Кевина Фоланда, који је за 20.000.000 ева појачао Бајер Леверкузен.

Свака част... Дечко.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар