Десетине мртвих и повријеђених

Експлодирао ауто-бомба, на десетине погинулих и повријеђених у Багдаду. Нико још није преузео одговорност за напад у понедјељак, иако ИС стоји иза претходних напада.

Свијет 20.03.2017 | 21:19
Десетине мртвих и повријеђених
Најмање 23 људи је погинуло и на десетине је повријеђено када је експлодирао ауто-бомба у јужном Багдаду, извјештава Ројтерс. У експлозија која се догодила у прометној улици у шиитском делу Шиа Амил, повријеђено је најмање 45 људи.

Главни град Ирака је честа мета џихадиста, али и Исламске државе, које су из града Мосула сада притиснуте од стране САД и ирачке армије.

Више мањих бомбашких напада одиграло се у Ираку од почетка мјесеца, како преносе локални медији. Тако је у недјељу поред пута погинуо један војник, а у западном дијелу града повријеђено је још двоје, извештава рт.цом.

Слични инциденти су се догодили у граду 16. и 17. марта и тада су погинула два цивила, а шесторо их је повријеђено.

Нико још није преузео одговорност за напад у понедјељак иако ИС стоји иза претходних напада у Багдаду.

Овај инцидент дошао је упоредо са заједничким дејством ирачких снага и САД-а против екстремиста у Мосулу. Источни дио града је у јануару проглашен “у потпуности ослобођеним”, а борба се сада помјера ка гушће насељеним западним дијеловима града.

Претпоставља се да је око 600.000 људи заробљено у западном Мосулу. Према најновијим процјенама међународне организације УН за миграције (ИОМ) скоро 100.000 Ирачана је расељено током борби које трају од 25. фебруара, док би коначна цифра могла достићи 450.000.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар