Еклстон се жали: И особље Формуле 1 не смије да прича са мном!

Некадашњи први човек Формуле 1 Берни Еклстон рекао је да "не може ништа да уради" од када су га нови власници такмичења склонили у страну.

Остали спортови 26.03.2017 | 21:15
Еклстон се жали: И особље Формуле 1 не смије да прича са мном!
Нови власник Формуле 1, Либерти медија, доделио је Еклстону титулу почасног председника, док је позицију извршног директора заузео Чејс Кери. Такав потез номинално је задржао Британца у управи, али без правих овлашћења.

- Не могу ништа да урадим. Чак је и особљу речено да не треба да прича са мном. Желе да се отарасе ере Бернија. Увек ми говоре исту ствар и мисле да ме то чини срећним, али није тако. "Урадио је супер посао, али је време да се иде даље". Можда су и у праву - рекао је Еклстон.

Еклстон је казао да је био изненађен што је склоњен у страну, зато што му је из Либертија у почетку речено да желе да он остане извршни директор у првој фази владавине нових власника.

- Да ли сам био изнервиран када су ми рекли да се склоним? Нисам. Како разумем ствари, ако неко жели да купи аутомобил, онда жели и да га вози. Био сам мало разочаран јер су ме пре куповине питали да ли желим да останем у наредне три године ако преузму Ф1, и ја сам рекао да хоћу, ако будем спреман и компетентан. Тако да сам био помало изненађен када су ми дан после куповине рекли да одем, јер Чејс жели да буде главни. Чејс ми је то рекао у лице - казао је Еклстон.

Некадашњи први човек Ф1 често је био на мети критика јер је деловало да је заинтересованији да заради што више новца деоничарима уместо да размишља о дугорочном интересу такмичења. Он је рекао да завиди Чејсу што ће моћи другачије да функционише.

- Водио сам бизнис тако да деоничари имају што већи профит. Знао сам да претходни власници Си-Ви-Си (ЦВЦ) желе да продају компанију, тако да сам радио све што сам могао да она добро зарађује да би могли да је продају. Пустили су ме да водим посао онако како мислим да треба. Ужасно завидим Чејсу јер је у лепој позицији да може да уради много ствари које сам ја хтео а нисам могао - рекао је Еклстон.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар