Сасвим другачији Бојан Ђорђић: Мајка је спуштала слушалицу Алексу Фергусону!

Гол Одензеу је моја лична карта! „Знам да ме навијачи памте по том голу“, поручио некадашњи члан Манчестер Јунајтеда.

Фудбал 23.03.2017 | 08:30
Сасвим другачији Бојан Ђорђић: Мајка је спуштала слушалицу Алексу Фергусону!
Имао је каријеру из снова. Потписао је уговор са Јунајтедом још као тинејџер, касније га је пут довео у редове вољене Црвене звезде. Можда је Бојан Ђорђић остао недоречен, али имаће некадашњи крилни нападач шта да прича унуцима.

Делио је свлачионицу са чувеном Манчестеровом „класом 1975“, тренирао га је сер Алекс Фергусон, а и навијачима Црвене звезде остао је у лепом сећању.

Све је почело када је као тинејџер доминирао у Шведској. Тада је уследио позив сер Алекса Фергусона, о чему је причао у опширном интервју за Курир.

„Запазили смо ме скаути још када сам са 15 година дебитовао за Бромапојкарну. Сећам се када је Фергусон звао код нас кући, а мајка мира му два пута спустила слушалицу мислећи да је неко зеза. Тек трећи пут, када сам јој отео телефон, коначно смо се чули. Брзо смо се договорили, платили су ме милион фунти и одвели у Манчестер. Имао сам 17 година када су ме прогласили најбољим играчем у академији“, рекао је у разговору за Курир Бојан Ђорђић

Чекао је и чекао шансу у Јунајтеду, али је срећу дочекао у Црвеној звезди. Био је члан екипе која је 2004. године клубу подарила дуплу круну. Остао је у сећању Ђорђићу дерби из новембра 2003. године.

„Мој први дерби! Ушао сам у њега као навијач, а не фудбалер. Као да ми је неко рекао - хајде мали, иди доле, покажи шта знаш. Разбили смо Партизан, иако су они три дана пре тога играли нерешено са Реалом“.

Навијачи и данас препричавају његов гол против Одензеа.

„То је моја лична карта! По том голу ме се људи сећају и надам се да ме никада неће заборавити. Чаробна је била та 2003. година у Звездином дресу“.

Наравно, Ђорђић има прегршт анегдота везаних за боравак у Јунајтеду. Међутим једног играча посебно издваја.

„Пол Сколс! Далеко испред свих. Када сам дошао у Јунајтед, сви су причали о његовим стартовима, а не о пасовима левом и десном ногом. Имао је све, био је комплетан играч. Зато ме и не чуди када чујем Ћавија како га хвали. Иако су Џерад и Лампард медијски били више експонирани, Сколс је за класу био бољи од обојице“, додао је у разговору за Курир Бојан Ђорђић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар