Случај „Шпијунажа“! Партизан: Цедевита се уплашила!!

  • Небулозно објашњење Мршића! „Овај меч био је превелики залогај за судију Митревског“, сматра Драган Тодорић, спортски директор црно-белих.

Кошарка 20.03.2017 | 21:45
Случај „Шпијунажа“! Партизан: Цедевита се уплашила!!
Уместо о игри и резултату, после Партизановог гостовања у Загребу највише се прича о дешавањима са - тренинга.

Црно-бели су у суботу вече изгубили први меч полуфиналне серије АБА лиге од Цедевите (73:86), међутим, тензију пред реванш у Београду (субота, 20.00) подигле су речи двојице тренера, Вељка Мршића и Александра Џикића, о томе како је један од помоћника у стручном штабу хрватског тима дан пре меча „шпијунирао“ кошаркаше Парног ваљка на тренингу.

Све је почело Џикићевом опаском да је Цедевита добро спремила утакмицу „као да је синоћ гледала тренинг“, на шта се надовезао Мршић, признавши да је један од његових сарадника, Дино Репеша, бацио око на то шта раде гости и додао да се исто дешава у Београду, јер „тамо су камере у дворани све време“.

„Стварно ми је непознато да у 'Пиониру' има камера. Нисмо никад користили то, јер није спортски гест. Данас, у времену када вам је доступан комплетан скаутинг на рачунарима и то на 'једно дугме', не видим зашто би се неко служио 'провиривањем'“. Заиста ми делује као... Знам шта. Мислим да тај долазак помоћника на наш тренинг показује да се Цедевита уплашила. Чуди ме да, на крају, Мршић из целе не баш пријатне ситуације, није покушао да се извуче, него је у објашњавању шта се десило, а признао је да су 'провиривали', желео да пребаци кривицу на нас“, предочио је за Вечерње новости, два дана после сусрета у Хрватској Драган  Тодорић, спортски директор Партизана.

Дугогодишњи функционер клуба из Хумске 1 каже да је зачуђен предигром првог сусрета полуфиналне серије.

„Није ми јасно да се један такав клуб, који има милионски буџет, бави таквим стварима“,додао је за Спортски журнал, пре него што је прстом још једном упро ка Вељку Мршићу.„Највише ме је изнанадила његова реакција после свега. Сам је признао да је тако било, уместо да проба некако да се извуче из целе приче. Мршић је то признао, па још додао да и ми тако радимо. Да ли се неки други клуб бави тиме, не знамо. Ми нисмо никада и не би нам пало на памет да се бавимо таквим стварима. Шпијунске радње нису потребне“.

А на питање о камерама у Пиониру слеже раменима:

„Ја то не знам. Вероватно их има због обезбеђења. Али нити знам где су, ни шта су, нити ме то интересује. Одговорно могу да потврдим да никада никоме нисмо гледали тренинг. Мало је све то чудно, али највише ме изненадило објашњење Мршића, које је небулозно“.

Према Тодорићевим речима, Партизан је „бојажљиво ушао у утакмицу“, што је омогућило домаћину да у првом полувремену стекне велику предност, изразио је директор наду да ће Урош Луковић бити спреман за реванш, али критиковао поједине одлуке судије Игора Митровског.

„У неколико наврата смо имали прилику да дефицит од шест поена додатно смањимо, али су нам у тим треницима, када се Цедевита мучила да постигне кош из игре, суђене личне грешке. Ретко кад причам о судијама, али је евидентно да је овај меч за Митровског био превелики залогај. Јадранску лигу краси и заиста низ сјајних арбитара, чини ми се да је рано за њега да суди најважније утакмице у такмичењу. Наравно, овим не желим да умањим победу Цедевите“, закључио је спортски директор црно-белих.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар