Подрхтавање тла у Њемачкој! Билд тврди: Арсенал звао Томаса Тухела!

Значи ли то да је управа окренула леђа Арсену Венгеру?!

Фудбал 20.03.2017 | 21:00
Подрхтавање тла у Њемачкој! Билд тврди: Арсенал звао Томаса Тухела!
Таман кад смо помислили да је сага завршена са информацијом са је Арсен Венгер одлучио да се оглуши о навијачке протесте и проведе и следећу сезону за Арсеналовим кормилом. Неколико сати мира разбио је немачки Билд, један од најпоузданијих извора у Европи кад су овакве вести у питању, са тврдњом да су Тодбжије контактирале тренера Борусије Дортмунд Томаса Тухела како би се распитали о могућности да баш он наследи Венгера!

Истина, Тухелу уговор са Борусијом истиче наредне сезоне, па није немогуће да се причало баш о преузимању функције Арсеналовог шефа струке на лето 2018, кад Венгер одради још ту једну годину? Посебно зато што се до сада као Венгеров наследник најчешће помињао Масимилијано Алегри, коме овог лета истиче уговор са Јувентусом.

Билд додуше говори о овом лету, а понављамо - Билд ретко греши кад су овакве информације у питању. Уосталом, контакти не значе да је пао и договор. Јер после дугог Арсеналовог поста вероватно би многи навијачи желели звучније име од Тухеловог. И не само навијачи, већ комплетна острвска јавност.

Стен Колимор је тако одмах приметио да је Тухел "тренер стваралац", а не освајач. И заиста, Тухел вероватно спада у узак круг људи који не би пореметио Арсеналову опредељеност ка нападачкој, пас игри, али не би могао ни да гарантује трофеје. Жозе Мурињо, Пеп Гвардиола, Антонио Конте, па и Јирген Клоп... Сви су они много вичнији у томе.

Чекајући дан кад ће Венгер коначно обзнанити планове за будућност. Већ је време.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар