"Роџерова година": Моја бајка, мијењам планове!

Роџер Федерер је подебљао своје име у књизи тениских легенди и сада је најуспешнији тенисер 2017. године са једним гренд слемом и једним Мастерсом у џепу.

Тенис 20.03.2017 | 20:20
"Роџерова година": Моја бајка, мијењам планове!
Иако су испред њега на АТП листи, рекети број један и два Енди Мари и Новак Ђоковић имају по један турнир у прва три месеца сезоне, и то категорија 500 и 250.

Зато многи после пете круне у Индијан Велсу већ прогнозирају "Роџерову годину", а и најуспешнији тенисер у историји наговештава то својим изјавама. Каже: "Време је да променим план".

"Ово је остварење снова и ово је прави повратак сопственој бајци. Победа је дошла као велико изненађење, јер сам савладао много добрих играча. Наравно, није као тријумф у Аустралији, али је и даље велико, велико изненађење. Нарочито начин на који сам стигао до трофеја. Не могу бити срећнији", рекао је Федерер.

Како каже сада шести тенисер света, за њега је победа још значајнија јер је одлично отворио сезону након 2016. у којој није освојио ниједан турнир.

"Ово није био део плана, да освојим Мелбурн и ово. Мислим да сада морам да поново размислим о својим циљевима. Ово је почетак из снова", рекао је Федерер, најстарији тенисер који је освојио Индијан Велс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар