Новак: Имам неке лоше вијести...!

Оно о чему се "шушкало", догодило се.

Тенис 20.03.2017 | 19:15
Новак: Имам неке лоше вијести...!
Рекордер по броју титула на Мастерсу у Мајамију, уз Андреа Агасија, неће моћи да брани трофеј који осим њега није освојио нико још од 2013. године.

Најбољи српски спортиста свих времена Новак Ђоковић потврдио је на свом званичном порталу да неће моћи да наступи у Ки Бискејну, где је трофеј подизао 2007., 2011., 2012., 2014., 2015. и 2016. године.

Другим речима, од 2010. до данас, Ђоковића је у Мајамију победио само Томи Хас (2:6, 4:6), пре пуне четири године.

То у исто време значи да ће за две недеље, српски тенисер имати 1.000 АТП бодова мање.

"На жалост, морам да поделим са вама неке не баш добре вести у вези са предстојећим турниром у Мајамију. Повреда лакта коју вучем већ месецима се прошле недеље погоршала до те мере да ме је доктор саветовао да направим паузу. Учинићу све што је у мојој моћи да се што пре опоравим, али на жалост, нећу моћи да се борим за одбрану титуле у Мајамију", написао је Ђоковић.

"Ово је велики шок и разочарање за мене, а знам да ни вама није свеједно. У Мајамију сам освојио свој први мастерс турнир и почео поход на врх светске ранг листе и годинама уназад правим сјајне резултате тамо".

Ђоковић је додао…

"Понекад најболније поразе у спорту нам зада баш наше тело, а не противник. Увек сам се трудио да бринем о свом телу и кроз каријеру ме стварно нису пратиле велике повреде и проблеми. Али изгледа да сада моје тело показује последице свих ових година лудог темпа и физичких напора које сам имао. Јако сам захвалан за сву подршку коју добијам од вас. Хвала што сте уз мене".

Биће ово први турнир у Мајамију без Новака после једанаест узастопних учешћа током којих је освојио невероватних шест титула, а има и две страшне серије победа, 18-0, односно 32-1.

Ђоковић је био власник "дупле круне" на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, али је прву предао ове недеље поразом у 3. колу од Ника Киројса, док ће другу предати без борбе.

Разлог је повреда лакта коју је задобио прошле године на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, која је спречила Новака да учествује на турниру у Синсинатију, његов наступ на УС Опену био је неизвестан до последњег тренутка, а такође је морао да се повуче са Мастерса у Пекингу.

Новак се у међувремену већ вратио у Европу где ће наставити са детаљним испитивањима степена озбиљности повреде. Од брзине опоравка зависиће и његов повратак на терен.

Према раније објављеном каленадару, Ђоковић је требало после Мајамија да се појави на Мастерсу у Монте Карлу, заказаном за 17. април, који традиционално отвара "сезону шљаке".

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Федерер

20.03.2017 19:08

Залосно, права стета. Нецу моци нирмално функционисати,најмање, док се Ноле не опорави. Не знам ста цу сад од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надал

21.03.2017 08:13

Ето сада види како је мени...

ОДГОВОРИТЕ