Преусмјерити борачка давања

Нико, од нас, није у Рововима био за паре.  Били смо по разним основама.  Добровољно, свјесно и савјесно. Јер нисмо имали никакву везу. Јер нисмо имали пара да подмитимо какву комисију или дијагнозу. Јер нисмо имали стечен капитал или свјеже опљачкан, да глумимо донатора.

Република Српска 19.03.2017 | 13:31
Преусмјерити борачка давања
Али нико од тих бораца, није у рову очекивао паре послије рата, златну кашику, црвени тепих и десет дулума Шуме Радована Караџића. Српског политичког фолера којег ни Вучић никада неће надмашити. Џаба му дајете мандате и власт.

Република Српска, која је из Рата изашла као Република Сиротињска, уништена с вана и изнутра опљачкана, учинила је, до данас, много за борце.

Изграђено је на хиљаде станова.

Давана су и дају се огромна средства на мјесечном нивоу.

Држава Српска је добротворна јер је широке руке у свему. То је многима мало, и то није ништа. Али Српска није Америка. Добротворна је јер толерише и хиљаде лажних бораца, хиаљде лажних инвалида који су пуни гелера а никад експлозију нису чули.

Борац је само онај који је био на Првој Линији. Није борац војни полицајац, чувар затвора нити донатор.

Изван Зоне Борбених Дејстава не признајем ни Бога ни Богородицу. Али. Признаћу да је то дуг Српске. Мада нема никаквог оправдања.

Мој дјед са мајчине стране, погунио је 45е у Партизанима. Остала су малољетна дјеца иза њега. Добио само Споменицу и мјесто са сликом, у књизи Носилаца.

Оно што је спорно у Борачком Сегменту, укључујући организацију и давања јесте. 

Борци се држе у гету. Борци нису пчелари, возовође или синдикат административних радника. Па да их се држи у тору Организације.

И да се на тој организацији одржава један танки манипулативни слој. Који борце вода по улицама, ко да су скретничари.

Производња готована. Држава треба да даје паре а ја не треба да се тргнем. Ни моја дјеца. И да, кад год нађем згодно мјесто, јебем матер Држави и Власти.

Много бораца сам видио од 1. новембра 91. до пред Први Мај 96е. Ниједан није дошао из глади и ни један се није вратио у глад.

Зашто понижавамо те људе и мислимо да немају од чега да живе. Да им нека цркавица, која је сада и нередовна, значи опстанк у дивљој природи.

Манипулације. Многи су случајеви давања станова породицама погинулих а задржавања претходног смјештаја, одбијања да се прихвати посао јер се губе примања за погинулог мужа. Манипулације избјегличким несрећама. Манипулације свим и свачим.

Пошто је стамбено збрињавање завршено, вријеме је да се потпуно преуреди систем борачких давања.

То значи да се морају издвојити категорије као што је погинули хранилац породице, инвалид који је онемогућен у нормалном животу, од оних који стално нуде гелере на напипавање, кад се запију у кафани, а које нико није напипао, и оних који су носали бијеле опасаче по градовима, глумећи страшме специјалце војне полиције. И од оних који су Борци Прве Категорије, а који раде.

Та средства су огромна. Не рачуинајући станове, помоћи за споменике и слично, ради се о стотинама милиона марака годишње.
Упоредо, имамо ни десет хиљада новорођенчади. Они су Првоборци, пизда вам матерна. Нисам ја. Српска мора у најкраћем року учинити та преусмјеравања средстава.

Свакој трудници треба дати плату и стаж, ако није запослена. А ако је запослена, мјесечни додатак. Свакој породиљи, поред плате и стажа, дати средства за одјећу и храну Новорођенчета. Најмање двије године. Сваком дјетету треба дати бесплатан вртић.

Наш циљ мора да буде 15.000 или 20.000 новорођенчади годишње.

Не ради тога да Срби не изумру и слична срања, већ да друштво овдје може нормално да функционише. То мора да буде конретан Рат за Новорођенчад.

А не да политичке странке серу о томе како изумиремо, како ћемо те и те године бити мањина, како нас прекрива бијела куга. Као да неког живог данас занима шта ће бити стодвадесет година послије његове смрти.

А не схватају суштину проблема и не виде рјешења. Њима то само добро дође у опозиционој борби.

Као што је Есдеес јуче, прекјуче, телалио на ту тему. Какве будале.

Као, Власт је крива што нико не рађа дјецу. Као да је то проблем само у Српској.

Огромни су проблеми Јапана. Јер им је становништво све старије. Значи нема младих. То нема ко да финансира и опслужује. Додуше они имају пара па праве роботе да увесељавају по старачким домовима.

Када су вијећали, горе на небу, прије него што су постали свеци, како да Мајка занесе а да је нико не јебе, симпозијум је трајао седам дана. Док Иван, касније Свети Иван Златоусти, није рекао То без Курца неће ићи. А Марија поскочи Е, уста ти се позлатила.
Несвети Рајко данас може да каже То ни са Курцем неће ићи.

Потребне су Паре.

Власт, било која, мора веома брзо да крене у такво реструктурирање. Борцима је то лако објаснити. Само треба искључити слој манипулатора и кајмакџија.

Извор: васицрајко.блогспот.ба

Коментари / 135

Оставите коментар
Name

поп

19.03.2017 12:35

Борци требају тузити тадасбјег пресједника српског враца и тразити суму сто требају добити и овако је тајкуни сјеку.а треба укинути посланицке плате.бити посланик треба бити цаст и радити дзаба а не због паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

19.03.2017 18:01

ПреседникИ и сви министри би требали радити без плате јер је то привилегија и цаст слузити свом народу. Савјетници такодје.јер савјетовати преседника лопова треба да буде цаст сваком појединцу.Колико је преседник украо мозе сам да врати кредите мм фонда.

Name

Поп Спира

19.03.2017 18:50

Рајкула мозда си у праву, али само ако би ми били глупи и не би знали или били свјесни колико СНСД ова власт извуце и украде новца, из нпр.јавних предузеца.нпр када ми не би знали колико сте покрали преко Бобар банке, преко Навицкаса из БЛБ банке, па иГокеа је носила на дресовима тај лого, колико се мазне преко рудника и термоелектране Гацко, а колико из Електрокрајине...милионски износи за софтвер. Наравно да се нико није борио да сутра има неке привилегије, али се борци поготово нису борили да би га твоји другари - лопови пљацкали и правили будалама. Имало се на ову тему бас сваста да написе, али ајд написи само један блог о томе да ли је исправно и да ли подрзавас сто је Секи из Електрокрајине пјевао Баја мали Книндза, два дана за 60 хиљада КМ. Ма да, нема пара, треба узети од бораца....да и јос несто , Рајко користи ове порно изразе, мисли да це тиме лицити на Вука Карадзица, али Вуку стоји а теби Рајкула не стоји. Поз.

Name

Бликс

20.03.2017 06:23

Безобразник.

Name

Ханиште

20.03.2017 06:37

Тако је попе Спиро.Покушава снсдов пас,народним вокабуларом да се додвори напаћеном народу,а ништа конкретно никада није урадио за народ.

Name

Реално

20.03.2017 11:44

Сто се мене тице текст је управу. Али овај текст је само дио проблема. Треба укинути борцка примања. Оставити инвалидима примања и то само онима који су неспособни за рад. Остали треба да раде. Ово за дјецији додатак треба провести. Свако дијете треба да има финасијску подрску. И тај дио прице је тацан. Проблем је сто је изостављен дио прице који се тице економије и корупције. Прво треба законом прописати да је казна за корупцију и несавјесно пословање дозивотни затвор без могуцности помиловања као и забрана рада за дрзавне фирме и институције и одузимање диплома. Несто томе слицно. А и за сиву економије треба исто прописати енормне затворске казне. Нпр за једног не пријављеног радника казна годину дана затвора и 100000 км казна. Пет радника пет година. И уз то дате тузиоцима инспекгорима судијама и осталима којима је посао да то контролису плате по 5000 км и висе. Са једне стране плате из снова а са друге стране да их цека затвор ако муљају. Све би се довело у ред цим би двојицу послали у затвор.

Name

ре: Реално

20.03.2017 20:06

Такође се слажем да овај ништа није слагао у тексту. Само би те надопунио да инспекторе ове све треба отпустиит, или потрпат у затворе дијелом тј великом већином обесчастити на неки начин у три кољена наредна да се зна ко су и шта су. То је највећа мафија са приватним факултетима, власници прпалих фирми људи без скрупула дно дна олош и талог овог друштва. Они ће и доћи главе Републици Српској. Шта ти треба више кад тржишна инспекторица у БЛ уђе у продавницу и нико јој ништа не смије, Директор инспектората Томић вазда пјан. Такво је стање и у пореској, а УИО да неговоримо то сви већ добро знамо.

Name

Новица

21.03.2017 00:31

Рајчило хитно треба лијечење! За њега су студенти КОПИЛАД, сада се окомио на борце. какав сумрак ума страшно! Шта призива овај човек, боља варијанта је ако је сишао са ума! Али има ли неко да му то јавно саопшти, или мисле да овај народ треба у мозак тући!

Name

Рајкула

19.03.2017 12:37

Рајкула је одавно пуко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

19.03.2017 16:48

Мозес мислит какав блентов морас бит да те истјерају из СНСД-а. Пукотина зесца. Ма каква пукотина-кањон Сутјеске.

Name

Ре

19.03.2017 17:43

Рајкула је за тебе Аристотел! То што не разумијеш шта човјек говори је твој проблем! Само Министарство рада и борачко инвалидске заштите издвоји 47 милиона КМ годишње за борачки додатак (то је без локалних заједница)! Већина корисника тог додатка пљуне на оно што добије, јер и јесте смијешан износ! За тај новац се може направити 5 фабрика сваке године у које би се запослили демобилисани борци! Рајко, свака част на тексту (уз савјет да се поруке могу пренијети и без богохуљења)!

Name

Ре ре

19.03.2017 18:13

Ето узми инвалидске и социјално да направис фабрике. Какве болесне идеје. Ајд узмите плате свих политицара у Српској на 4 године. То износи 3 милијарде и онда направите фабрике..??? Смрадови би само са тудјих ледја зивјели, ево вец од 95 праве те фамозне фабрике.

Name

Севе

19.03.2017 20:46

Рајку стоји.

Name

јели Рајко пијан или је такав родјен

20.03.2017 14:29

Текст је препун вулагарних ријеци , не културе и сељаклука.Као јавна лицност овакве бљувотине пласирати у јавност је срамота.Поготово кад се узме у обзир да то цитају особе свих узраста.

Name

пинокио

22.03.2017 07:30

Рајко ниси ти луд уопште као што мисли миле

Name

Боле из 16. бригаде

19.03.2017 12:40

Рајкане, колега по перу, свака ти је као у Његоша. Био сам стално на првој линији и више волио офанзиву од чувања положаја. Рањен сам и тад сам молио дргаог Бога да останем нормалан и остао сам. управо због тога, а много пута сам се зарекао кад сам био у обручу , клопци или безизлазној ситуацији да ће ми глава на раменима бити највеће признање. Тако је и било. Из неког унутрашњег револта нисам урадио категоризацију, нити уписао ратни стаж у ратну књижицу. и задовољан сам и срећан. А прије неколико дана сам полемисао са једним пријатељем из Бугојна. Тражи од мене да му пробургијам везу да прије наплати ратну штетиу, јер је тужио Републику Српску што је рањен на Прусцу. Рекао сам му , могао бих ти помоћи да си тужио Армију БиХ која те је ранила, јер РС ти је у Градишци пружила шансу да поново постанеш човјек и домаћин. Мислим да сам у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.03.2017 13:06

Свака цаст људино свака на мјесту

Name

Ре 16

19.03.2017 13:33

Да дала им је Република Српска у Градисци много тога сто нису у Доњем Вакуфу и Бугојну никада ни видјели,заузели су многа вазна радна мјеста у Градисци и повезали се у "србобранску касту" док су домициони Градисцанци остали за њих "сељаци који ору њиве" и "незнају ниста друго" али то је вец нека друга прица

Name

РЕ

19.03.2017 14:41

Рајкане- лопове сада би на крају и то хтио урадити.Да би то било прихватљиво претходно би требало многе ствари урадити .На почетку све ратне профитере ,трговце нацијом , продаваче магле као што си ти стрпати тамо гдје им је мјесто , у затвор. Борци су створили РС , у рату је предсједник РС Карџић изјевљивао да ће борци јести златним кашикама и виљушкама , да ће им држава подјелити шуму и земљу , не знам на коју је мислио.Обећавао је земљу социјалне правде једнакости, благостања. Послије рата зеленаши и профитери страни плаћеници преузеше РС уз помоћ НАТО тенкова , твој дугогодишњи партиски вођа и предсједник РС-а Додик направи мафијашку државу у којој нико не смије радири ништа , а да он то не зна.Он и његови криминалци међу којима си и ти Рајкане опљачкаше све , уништише банке , уништише РС уништише будућност наше РС.Одузимају право на живот свим људима , поготово млађим нараштајима уколико нису чланови њихове удружене злочиначке организације односно партија које коалирају на власти.Милокрад има буџет колики је укупни борачки додатак на годишњем нивоу.За све има пара само за борце нема.Борачка издвајања нису висока она су симболична , али не дамо ни један свој пфенинг који нам припада да би такви као ти и они које подржаваш крали и трпали себи уџепове. Надамо се лопове још једном полувремену да очистимо наше двориште од тебе и таквих које подржаваш. Бораца се сјетите само када су избори и када нема пара.Да нам припада по 1 КМ хоћемо то да нам се исплати .Они који су изгубили живот борећи се за РС се окрећу у гробу због вас лопови једни профитерски.

Name

Борац РЕ

19.03.2017 16:50

Свака цаст на коментару,само да додам овом Рајкану - добили сте фотеље које цувате и ојадисте будзет рс,гдје вам деца раде стоко имас образа да се јавис и да ти несто предлазес. Борци це вам у другом полувремену ј.....

Name

за РЕ

20.03.2017 09:15

Коментар је за ОСКАРА.

Name

вихор

20.03.2017 12:50

А,којег то револта Боле ? Објасни .Да ниси ,можда бацо" и оне чекове од плате ,јест да је била мала ,из револта ?Ниси ти ни видјео 16 .Моторизовану Бригаду ,можда на телевизији кад" је било струје .

Name

Кале

20.03.2017 15:58

Ста мозес оцекивати од једног идиита калибра Рајко Васиц да на овакав простацко сељацки нацин комуницира јавно.Па види му само фацу.Тески папак ,цобан ,стока,кретен и.....

Name

ре вихор

20.03.2017 18:18

Вихорчићу, моја болничка документација кад сам примљен у Брчко, а рањен сам у Диздаруши је крвава и сад се види крв по папирима.Моја нога је била на прво линији пред Новском, у Старом Грабовцу, па у Шеовици и јапаги код Липика, па од Руданке пјешице прешла све до Камена према Оџаку, па била од Подновља до Клакара, па на Коридору, Орашју, Брчком, Церовици... Шта ти ја имам објашњавати , ти си некултуран и вјероватно ниск0о образован човјек. Али добро, сјео си кришом за нечији компјутер, па се иживљаваш увредама. Опраштам ти јер сам навикао слабићима опраштати.

Name

ре вихор

20.03.2017 18:26

А револт је настао због чињенице да је у војном одсјеку била ладица у каси гдје су закључани картони татиних синова, а мој покојни друг Бане, који је погинуо на Живковом пољу код Модриче је добио два пута позив за рат. Па кад сам видио да тајкуни наплаћују бикове и возила који су давали војци да не иду у рат.Па кад сам видио да камиони долазе и одвозе штошта. Па кад сам видио какву храну једу позадинци и они по Бања Луци и Клашницама, а ми у Улицама код Брчког једемо коприве и једино правимо попару са прељутим сиром који смо добијали у ринфузи. Не знаш ти о томе ништа.

Name

Тома

19.03.2017 12:41

Ако си био борац, свака цаст, и ја сам био. Ал немој се бавити писањем, неиде то, те псовке и то. А био си уз Милу па ста си урадио? Шути и нелупај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

19.03.2017 12:45

Шта очекивати друго од класичног идиота. Поган од човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

19.03.2017 18:15

Баш тако.Идиот невиђени

Name

Треф

19.03.2017 12:48

Најбоље је да све борце побијете,нећете морати висе ништа плаћати а онда ће теби,додику и осталим лоповима остати новац да се баскарите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

19.03.2017 13:05

Потписујем све сто је написао Васиц! Не лазимо се, доста је демагогије. Да је ВРС имала бораца у рату колико има у миру, до Беца би досла!

Name

ВРС Борац

19.03.2017 13:31

Дошли би ми и онако да нас није политика заустављала... Пред Мостаром, пред Гораждем, пред Бихаћом, пред Сарајевом... Како рече неки дан онај Американац, Трампов секретар за одбрану: Младићеви Срби су цијелом свијету дјеловали силно. И јесмо имали иницијативу, све до 95. Па и 95 смо ослободили Сребреницу и Жепу. Играли смо се на Нишићима, коте узимали без испаљеног метка, они у бјежању оставили аутоматски бацач граната, тада сам га видио први пут у животу, руска произдводња, дали им га браћа Руси. Или Украјинци, да не гријешим душу. Једино гдје смо изгубили је кад су хрвати усли у западну крајину и кад је пало неколико опстина, муслимани им се прикљуцили и сад прицају дјеци бајке како су они досли пред Бањалуку. А ста це, морају несто прицати, неце ваљда истину како су вазда бјезали, бјезте ноге по...а вас г....а.... Некад били силни а данас смо спали ни на ста, због насих руководстава. Српски усуд. Извините сто одузих и поздрав свима

Name

Пајо

19.03.2017 13:00

Па овај политицки побацај, јос зив. Ти си пријатељу, и твој велики водја. ( баја звани ронхил ). Ви сте две нуле. Нико вас бре не..бе висе низасто. Паметније ти је наставис са клесањем балвана. Него да иста коментарисес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мудро збориш

19.03.2017 13:03

Али ти исти "борци" на све три стране су и направили ове пљачкашке губерније. У рат су ишли са надом да послије рата буду првоборци са огромним пензијама као послије оног рата. У рат су ишли мислећи да ће узурпирати туђу земљу и куће и да ће све што отму бити њихово. За вође су бирали и бирају моралне аутисте којима је пљачка и криминал једини смисао живота. Ово данас што имају,а немају ништа,трбају захвалити оним пљачкашким вођама који су их повели у рат и данашњим пљачкашким вођама,а који штите пљачкашке претходнике,који их воде у амбис како би пљачкање прошло некажњено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Премудро збориш да те схвате

22.03.2017 07:52

Што си био деструктивнији боље си напредовао.

Name

Ник

19.03.2017 13:09

Колико год било чудно,у праву је сваку ријеч....

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

19.03.2017 13:11

И треба све паре преусмјерити у наталитет добро казе Рајко

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАТУНАЦ

19.03.2017 18:37

САМО МЕ ЗАНИМА КОЛИКО МУ ЋЕРКА И СИН ИМАМЈУ ДЕЦЕ, А ЗАУЗЕЛИ СЕУ ДРАДНА МЕСТА ПО ТАТИНОЈ ЗАПОВЕДИ, А ОН НЕКА УСМЕРИ ПАРЕ ОД ШВЕРЦА ГОВЕДА СА РОГУЉИЋЕМ И ГОРИВА СА МИЛОМ И БИЋЕ ЗА СВЕ,

Name

цццц

19.03.2017 13:15

Рајко нисам увијек сагласан са твојим ставовима али овдје од ријеци до ријеци потписујем да си у праву. Прво ми смо сви ишли у борбу првенствено да одбранимо себе и фамилију да се неби морали потурцити и у томе смо успјели и зашто би нама дрзава морала за то плацати. Само они који су инвалиди требају бити обестецени али само они који немају дио тијела а гелерцице и огреботине не рацунам. Дјеца погинулих требају бити збринути до пунољетности и онда нека се свако бори за себе иродитељи погинулих морају бити збринути а остали на пос'о ста ко добије и нађје. А сто се тице наталитета сви би да Ј... али нико неби да има обавезу да одгаја дјецу. Зато сваки запослени и незапослени и неозењен или неудата преко тридесет односно без дјеце опорезовати дупло неко им мора зарадјиват за старост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борци

19.03.2017 13:21

Добили сте рат и изгубили мир, све лосе сте ви дозволили у РС-у јер нисте заврсили ствар кад је рат заврсен, изманипулисани сте потпуно. Касније су се многи појединацно продавали политицарима криминалцима и сами су усли у мутне воде ради властитог интереса, медјутим огромна вецина је остала без било цега, гледам вас са заљењем сваки дан како тумарате Бањалуком, залосно да залосније не мозе бити да они који су стварали РС данас зиве као градјани другог или трецег реда. Нисте то смјели дозволити јер це и васа дјеца бити у истој ситуацији, бице градјани другог реда јер немају привилегије да су дјеца политицара, профитера и криминалаца који су се богатили и крали док сте ви ратовали и бранили српску нејац. Дигните се јос само једном и заврсите ствар ради будуцности васе дјеце и потомака, никад није касно. Без улице и бунта нема рјесавања васих судбина, као ни васе среце. Поздрав свим цасним борцима, постовање и наклон до пода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин

19.03.2017 21:01

Треба све заврсити до краја и полицију и власт треба смакнути и оцистити они су болесници који имају завист од краде варања убијања док се то не уради бицемо у јос вецим г...ма

Name

Смокy

19.03.2017 13:24

Па ви немате пребијене паре, а несто би да преусмјеравате, ено вам зељезницари страјкују гладју, протестују…. О каквом нататалитету прицате, дјеца вам се ударају петама у главу бјезеци из те сиротиње и тог сивила. Отворите оци за поцетак, сагледајте гдје и ко и ста су вам проблеми и поцните их рјесавати. Вец једном!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ВРС

19.03.2017 13:25

Опљачкали сте све и отјерали нам дјецу у бијели свијет па се моји унучићи пишу у држављанство тамо неких . Док смо ратовали ви сте се богатили срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

19.03.2017 13:29

Свака част Рајко, коначно је неко ствари назвао правим именом

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ

19.03.2017 13:30

Ја лијепе боје, неће овај још дуго. Овај је доказ да партија једе своју дјецу. Полако и други ће тенути ко овај пивац СНСД-е, сад се сјетио бороца, јер ти то тврдиш пазар кад изађеш пред Бога и кад те буде питао шта си то радио док си био на земљи, а ти кажеш писао сам о херојској борби наших бораца. Брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.03.2017 13:44

Ти си излапио и припадас папкарском друству казес добро мој син рањен са цетири метка има 33 км инвалиднину и ти казес добро најбоље ти је да сутис и не серес.Кад је лезао рамјен ја сам куповао лијекове а кад је приздравио опет на линију и појављују се такви папци као ти да прицају о РС и власти.Не заслузујес ови пар редова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

19.03.2017 14:37

НИСМО СЕ БОРИЛИ ЗА НОВАЦ, АЛИ СЕ НИСМО НИ БОРИЛИ ЗАТО ДА БИ ДАНАС О НАСИМ ЗИВОТИМА ОДЛУЦИВАЛИ ДЕЗЕРТЕРИ, НАЈГОРИ НЕЉУДСКИ СЉАМ И РАЗНЕ СТРАНАЦКЕ СЛИНЕ СЛИЦНЕ ТЕБИ ВАСИЦУ - ЗАТО МРС СЛИНО ПОДРЕПАСКА И НЕ ЈАВЉАЈ СЕ ВИСЕ!

Name

Кики

19.03.2017 15:32

Брате ја не би узео ни ти 33 марке. Сваки мјесец би их посло преко новима на рацун неком политицару на власти.Скромна донација. Ја сам био у ХВО 3 године и рањен сам био ал брате имам мировину од 4 000 куна, 1 ооо марака. Могу солидно да зивим у БиХ.

Name

мисслим

19.03.2017 13:47

Овој багри су борци највеци проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рус

19.03.2017 14:24

Одузет све

Name

САБОРАЦ

19.03.2017 13:55

Драги мој Рајкане, тдекст сам по себи није ни новост ни некакво спектакуларно открице. Ово сто си написао мој Рајкане мисли сваки, прави борац са прве линије, онај сто је и гладовао и крварио за стварање Српске. Ово сто си написао мој Рајкане зна свако нормалан у овој напаценој земљи. Зато ти мој Рајкане не могу реци СВАКА ЦАСТ за текст. Не могу јер ниси рекао ниста ново и ниста сто се не зна. Оно сто морам реци и теби мој Рајкане и свим другим Рајканима јесте да је накнадна памет најгора. Све ово знао си ти одавно мој Рајкане, али је право питање сто о томе проговарас данас, сада. Па мој Рајкане ти о овоме ниси писао док си био Милин генсек док си за дебелу плату рводио снсдеовску администрацију и цувао резим. Не вјерујем ти ни данас мој Рајкане јер и данас сједис у Главном одбору те престрасне организације на цијем целу као и на целу РС сједи онај који није ни видио рат. И није проблем мој Рајкане да је само он тамо такав. Има их на десетине и сви су на високим позицијама ове напацене земље. Проблем је мој Рајкане сто су твоји партијски саборци попут Мајкицке, Новиц, РАДМАНОВИЦА.... и да не набрајам даље узели дебеле отпремнине, отисли у пензију а онда опет узели посланицке плате и млате ли млате. Ту су прави проблеми мој Рајкане. Њима прво треба одузети права и привилегије, па онда онима који су пљацкали и отимали од 96. до данас па тек онда цесљати борце и борацке категорије. Да се узме прво од њих и свих оних који су пљацкали и отимали било би за 6 генерација нових срба. Толико су опљацкали да би свако новородјенце могло одмах добити нови министарски ауди. И да знас мој Рајкане сви би висе јебавали и правили дјецу да нису овако најебали од ових лопова. Ето зато ти не вјерујем мој Рајкане. Не вјерујем ти као сто сам ти вјеровао оних година и мјесеци које смо као саборци провели заједно на брдима око Добоја. Тада сам ти вјеровао јер си био један од нас напацених и гл;адних бораца. Данас ти не вјерујем јер нисмо на истим странама. Ти одавно ниси медју напаценим и изгладњелим јер твоји здеру и лоцу у Интегри, на 14.спрату, одакле кроз прозор сиротињи која гладује исред те зграде бацају оглодане кости. О томе писи мој Рајкане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Саборац

19.03.2017 15:06

Свака цаст друзе , све си рекао. Да овај цовјек има имало образа и цасти не би се огласавао свакодневно са својим друствено-политицким критикама јер сви знамо у каквом подухвату је дао изузетан допринос. Као и Радојициц, не мозес дрзати лотре и бити сауцесник, а онда касније си фини господин који нема појма ко је ста украо.

Name

Умјесто Рајкана

19.03.2017 15:19

Дјелимично си у праву. Али није да се нису накрали ни твоји из СДС-а и осталих опозиционих странака и владајућих на нивоу заједничких институција. Буди мало реалан. Сви који су имали прилике да буду власт су се накрали, Босић има плату 7 хиљада, Бабаљ 5 хиљада, што то не споменеш? Само Мајкићку и ове из СНСД-а који су преварили државу. Брига мене и за једне и за друге, само сте једнострани. И Рајкан и ти. Типично српски једнострани. Брани своје макар гладовао. А ти које браниш живе у изобиљу, ручају и друже се и смију се вама који се кољете око њих. Зар није тако?

Name

ре Саборац

19.03.2017 15:34

Добар коментар. Немам борачки додатак и нисам категорисан као борац а био сам непуне 3 године у 16.Крајишкој-то јр моја одлука, али куд баш Рајко на борцима да се праве уштеде за новородјенчад. Што не спомену Додикових 25 савјетника који примају вееееелике плате (син Војина папка и сл.) па да се на њима уштеди, на Мајкићки и Радмановићу што узеше отпремнине па се вратише на посао, на Ланацу и Проинтеру што деру по ЈП, на скупим службеним аутима које Министри мијењају као чарапе, на напуцаним тендерима гдје се уградјујете ви из СНСД-а на аутопуту до Градишке гдје је 1км скупљи од 1км аутопута у Швици, на бандерама које прави Калдера а које су најскупље на свијету и многим другим стварима у овој јадној држави коју ВИ из СНСДа и сателита огулиште до голе коже. И сад вам је проблем та борачка цркавица- поцркали дабогда. (али што прије).

Name

ре Умјесто Рајкана

19.03.2017 16:18

Човјек је добро коментарисао Рајка Васића и не знам зашто му прибадаш СДС? Рајко је у СНСДу-логично је да му човјек набија на нос есенесдеовце. И још Рајку смета Вучић и то баш сад пред изборе у Србији- која коинциденција. А Милорада Д., највећег непријатеља српског народа западно од Дрине још од одласка Турака, не спомену га ни једном ријечју. Чудно, али од бораца би зато узимао, да им не буде превише.

Name

борац

20.03.2017 05:06

Свака цаст али невјерујем да би то Рајко сватио и ако би процитао јер цим осјете истину листају даље.

Name

Свака ти цаст Рајкане

19.03.2017 13:58

Једини који има храбрости скресати у брк и Додику (кад је Додик најјачи био) и опозицији како им спада. Рајкан је борац ВРС од првог до задњег дана. Задњих неколико година за борачке категорије се издваја 240 милиона на годишњем нивоу, то је милијарда у једном мандату. До сада је стамбено збринуто 5.600 корисника ове популације. У оквиру пројекта самозапошљавања, одобрена су кредитна средства од пет милиона за 340 бораца. У оквиру програма запошљавања инвалидних лица, одборено је пет милиона за запошљавање 1.850 инвалида, од тога 1.360 РВИ. Борачки додатак први пут на годишњем нивоу исплаћен 2007, а од 2012. исплаћује се и на мјесечном нивоу. Само у прошлој години издвојено је 52,4 милиона КМ. За инвалиднине прошле године дато је више од 160 милиона КМ. Поређења ради издвајања за војне инвалиднине 2015. године већа су за 50 одсто у односу на 2005. годину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камени

19.03.2017 13:59

Да у борацким категоријама и примањима има свега и свацега слазем се,али кад се предсједници,премијери и министри и остали слдрзавни циновници одрекну плате од од 5000 км,и кад буду имали плату од 400 км као и сав напацени народ и дјелили муку са њим,е онда Васицу укини сва права борцим,је борци нису исли у рат да би имали примања,али такодје нису исли ни да политицари имају све привилегије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

19.03.2017 14:07

Сви борци ће се одрећи пишљиих накнада кад сви посланици, одборници, чланови надзорних и управних одбора и други лешинари који глођу буџет буду радили волонтерски или без било какве новчане награде. А не као данас, у клупама локалних заједница као одборници сједе директори јавних установа, за шта примају плату и одборнички додатак. Гдје је патриотизам и љубав према Републици Српској?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

19.03.2017 14:13

ТИ СИ ВАСИЋУ СНСД-ОВСКИ ГЕБЕЛС, НЕМОЈ САМО ТИ ШТИТИТИ ПРАВА БОРАЦА А СВЕ ШТО ИМАШ РЕЋИ РЕЦИ СВОМ ВЕЛИКОМ ВОЂИ МИЛОРАДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

19.03.2017 14:52

Браво,бас тако,мада и треба газити по борцима кад немају петљу да се супротставе дезертерима и профитерима,треба да смјене смутљивца савцица

Name

Жељко К. Невесиње

19.03.2017 14:13

Мене је СНСД запослио и хвала им на томе али овај човјек је смрад !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

19.03.2017 14:15

Узети од бораца и дати Лазанском,Дјаковицу,Галијасевицу и сл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

19.03.2017 14:15

Сва би ова прица била у реду да је господин Рајко свих ових година био политицки неутралан, медјутим, будуци да је био, а мозда је јос увијек, идеолог Секте ова прица је у најмању руку лицемјерна. Зар није лицемјерно прицати о недостатку пара и кризи за коју се зна ко је произвео и ко је ову земљу забио у дубиозе у протеклих 10 година, када си и сам био дио те прице свих ових година и то на највисем нивоу. Када господин Рајко буде прицао о Радованима, Младенима али и о Милораду, Зељки и Проинтеру и Фонду здравства, онда це мало озбиљније звуцали мада нецу му ни тада ниста вјеровати јер он својим текстовима одаје да је остао оно сто је убијек био, војник Секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

19.03.2017 14:16

Прихватио би то сто је рајко рекао али засто не казе гдје преусмјерити новац кои је снсд опљацкао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

право

19.03.2017 14:19

Слазем се не треба борцима милостиња ,али је дрзава морала да им обезбједи посао да имају од цега зивјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коЛектор

19.03.2017 14:21

Колико год мислио о њему да је у питању тотални лудак, морам признати да се у овом слуцају апсолутно слазем с Васицем! Борци су пропустили прилику да се, активним уцесцем у многобројним ревизијама, обрацунају са преварантима у властитим редовима. На тај нацин би се средства, која се издвајају, дијелила на много мање људи, због цега се не би радило о симболицној своти, недостојној цовјека. Овако, борацки додатак је изгубио сваки смисао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветерани Градишка

19.03.2017 14:23

Браво Рајкане, ево једног И пчелар и РВИ, од упале слијепог цријева. Срамота. хттп://www.ртвбн.цом/3835053/дане-малесевиц-рви-днсовци-знају-како

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈИН ИДЕОЛОГ

19.03.2017 14:26

ОДМАХ, НА ПОЧЕТКУ, ОПЛЕТЕ ПО ВУЧИЋУ, јер то му газда (Додик) континуирано ради. ВЕЛИКОГ БАЈУ, ни да спомене. Оно што је Баја узео, директно или преко својих ТАЈКУНА, не смије ни споменути. Свака част "ПОШТЕНИ" Васке!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИТУМЕН

19.03.2017 14:35

ОВАЈ ЧОВЈЕК ЈЕ ЛУД И ШИЗОФРЕНИК ПА ПРЕ ПАР ГОДИНА СИ ДЈЕЦУ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА НАЗИВАО КОПИЛАДИМА СЛОНЕ ЈЕДНА СЕНИЛНИ И МАНИПУЛАТОРСКИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

греска

19.03.2017 15:27

Није њих него Дроњка.. Хахахххахахахах

Name

материна

19.03.2017 22:20

Смеће једно новинарско, кад ти ни један борац није ово у стању да каже да ти кажем ја мајка погинулог борца. Одузмите незаконито стечену имовину од тајкуна, покварених политичара, директора који двадесет година отимају од овог народа па их преусмјерите и подијелите породицама за наталитет. Па твоји Рајкане не престају и сад да дијеле буџетске паре како им се навије. Ето напр. Кустурици. Тридесет милиона народних пара у његове џепове, пизда ли вам материна. И још дижете кредите и трпате му у џепове.Да сте те паре преусмјерили са харачлије на сиротињу било би вам паметније. Онако пст Рајко пизда ли ти материна, ја јесам дала сина за отаџбину, али нисам за државу тајкуна, дерикожа, квази политичара, улојених умјетника, и осталих џирло к....а и палаца који као нешто у њој представљају.

Name

нико

19.03.2017 14:38

Икад отмете борцима тај задњи залогај из уста ,ниста се промјенити неце ,све це заврсити у дзепу лопова на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

19.03.2017 14:48

Ја се слажем са Рајком...истина је све што је рекао, али како и на који начин ће мо се отарасити Додика,Стевандића и сличних прелетача који су у жару и на поћетку свих тих сазнања знали , па и он када је из СДС прешао код Додика и ћутао толике године, "док није мало до себе дошао", како се тих паразита ријешити, а има их "хвала Богу ",нажалост" у све и једној странци...и млате и млате и ратују и ратоваће колико год им буде требало....нама треба правна држава која ће спроводити одлуке и закон који изгласају изабрани представници на јаван и потпуно ТРАНСПАРЕНТАН начин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

19.03.2017 14:53

Кукајте до смрти и славите "Рајкана" како га у одушевљењу зовете. За мене сте трагичне фигуре које мисле да су нешто створиле. Ама, скините ми се с врата, и онако сви пропадосмо. И васа "држава" и вас рајкан и вас Баја и владике и ваше јадне годишњице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланце Радосављевиц

19.03.2017 14:55

Ја кад једном годисње добијем 156 км борацког додатка на тренутак имам осјецај да ме неко постује И да ипак нисам тотална будала у односу на двојицу колега који сједе са мном у канцеларији а који су рат провели у њемацкој. Сад овај г**нар хоце И то да ми узме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланце2

19.03.2017 15:59

И нек ти узме.Видис да даје предлог водји секте шта треба урадити,а секта ће то и обавити.

Name

будале

21.03.2017 19:10

Вратили се из Њемацке да раде код нас у канцеларији,Видис да је код нас боље...Слазем се са Рајком укинути све ...и ја сам био борац ВРС и од дрзаве никад нисам ниста тразио,једино сто сам добио је било 90 вауцера које сам улозио у процесу приатизације али и то нисам тразио вец су ми сами дали,,,ето има нас и таквих.

Name

Будимо реални

19.03.2017 15:32

Рајко много паметује и кења. Он као да не зна да је већини демобилисаних бораца ВРС мизерни борачки додатак једина милостиња од које ни хљеба не могу поштено да се неједу. Како овом СНСД-овом мислиоцу није пало на памет да, нпр. предложи властодршцима да драстично смање прегломазни, а неефикасни чиновнички апарат и њихове енормно високе, а незарађене плате, како му није пало на памет да редложи свом шефу и осталим функционерима на високим функцијама да се отарасе бројних савјетника и других џабалебароша у институцијама, агенцијама...и да се све те паре усмјере управо демобилисаним, првенствено незапосленим и слабостојећим борцима, од који многи, иако у поодмаклим годинама и нарушеног здравственог стања гурају колица по пијацама, скупљају отпад по контејнерима.. само да би прехранили породицу. Слажем се да треба порадити на подизању наталтитета, али властодршци за те потребе мора да изунађу новац из других извора, а не на уштрб бораца који су и овако и онако понижени од власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

припрема

19.03.2017 15:37

Удбаско-психолоска демагогија. Бивса УДБа је запоцела и заврсила рат.Наравно без прогласења ратног стања,ради приватизације и крадје друствене имовине.Све упропастили и распродали,а сад висе нема пара.Плус помоци за БХ око 40милијардиКМ неповратних средстава,ратни порези итд.И ста сад,опет Народ крив и јесте....???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак

19.03.2017 15:40

Који си ти идиот, као прво обрати се републицким органима нека изврсе комплетну ревизију сваког уцесника рата и то кренути од војника у одељењима, водовима, цетама ,бригадама и да се додје до истине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

19.03.2017 16:15

Ти испаде из гнијезда сад те треба свезати морес неког ујести пустан си пасце безобразно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

19.03.2017 16:16

Ста оцекивати од цовјека који слузи ратном профитеру и дезертеру Милораду Доду. Они би највисе вољели да нема ниједног борца да их подсјећа на њихова недјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САБОРАЦ

19.03.2017 16:19

@ Умјесто Рајкана Да си мало пазљивије цитао оно сто сам написао примјетио би да нисам "класирао и дијелио " лопове. За мне су сви исти, било да су "Радованови или Милини" или било цији. Овдје сам писао о Додиковим јер је текст писао Рајко Васиц, Додиков Гебелс који управо по гебелсовској пуста пробни балон - редуковања борацких права да се не би прицало о њиховим крадјама и криминалу. А ти , ако си на страни истине и постења писи и о свим другим лоповима и криминалцима. Ја их не браним и не амнестирам иако вецих бараба и лопова од ових који вец висе од деценију владају није никада било на планети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

19.03.2017 16:25

Све одузети борцима,инвалидима и породицама погинулих а новац преусмјерити Спирицу,Скрбицу и осталој знаној и незнаној багри да купе себи и својој дјеци јос станова и вила по свјетским метрополама.Мене само занима јел овај магарац икада мисли написати барем једну реценицу о пљацкасима из своје секте и милијардама које су здипили од свог народа Стварно ми се гади када га видим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

19.03.2017 16:40

Политицари сви редом... преполовите васа примања па дадните мајкама које радјају 3 И висе деце. Борци су углавном незапослени па им је сваки динар користан. Незнам ста висе цекамо ,време је и да ми мало заталасамо ови кретени мисле да смо неписмени и да немамо.потребу за леком,храном итд.Изаберимо сами председника нетреба наме Баја лопов да поставља борацке функционере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

19.03.2017 18:04

Искрено се надам да це БНТВ у сто скорије вријеме схватити да давањем простора овим психијатријским пацијентима, они као медиј, додатно контаминирају зивот овде, осим тога, постоји Јавни сервис који слузи да нам испира мозак и прави нас лудим и слијепим поред оцију, тако да би моја молба исла у правцу конкретних блогова који постоје за помоц сналазењу у ЕУ, сајтовима са слободним радним мјестима тамо или нпр.колики Порез је платио Спириц на приход од продаје књига

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

20.03.2017 04:31

Нас нобеловац умро у теском сиромаству јер књиге се теско продају ,а Спириц-коњ па ко је купио његову књигу , ста би он могао интересантно да написе.

Name

Др.Правник

19.03.2017 18:34

Зар се оваквим сељацинама јос увијек даје некакав знацај. Њега ни у куци висе нико не слуса а о комсилику да и не прицамо. Хоорууук будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теx Вилер

19.03.2017 19:05

Циркусант васиц је скроз пролупао, не зна ни гдје удара, а да видимо колико их има у администрацији и колике су њихове плате ? и ко бере кајмак ? васиц је јадо, јадни ... признајте да сте опљацкали РС и да је опет Република Сиротињска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

19.03.2017 19:46

Знам те Васићу још као колегу студента и памтим да си увијек био обична будалетина с којом су се спрдали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељо

19.03.2017 19:48

Прицајте ви ста хоцете,цовек је потпуно у праву.паре преусмијерити на градњу фабрика и наталитет,упротивном за десет година цемо бити дрзава стараца ако не и прије.дали ико смије реци колико је људи отисло из републике српске за само двије године.а борци када су у питању и њихова права,ма кадаби се направила права,али праведна ревизија ма неби их остало пола од овога сто сада има,и на крају брига мене које овај васиц,аље цовек у праву,ал нит ко њега слуса и пита а ни насе коментаре,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жепче Бехванда

19.03.2017 19:58

А ди си пајдо мајка му стара, нисан те одавно видиа ни чуа, дођи у хрватску Херцеговину, иман ти ја нешто пуно причат, зна се... кра дезе, ма ја баа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

19.03.2017 20:12

Ко си ти Рајко Васицу да оцјењујес Радована Карадзица? Није био бравар да би ти се допао као твој Броз. Цовјек говорио енглески језик, преговарао за мир цијели рат и на крају остао без свог Сарајева и добио 40 година тамнице. Он је херој а ти си кукавица и никоговиц. Даље, ко си ти да одредјујес ко је борац а ко није. Наравно да су они у рововима поднијели највеци терет, али није то бас тако црно бијело како писес. Неко је годин дана био у рову, па онда годину 1 км од прве линије и тако редом. Теско је сад то разврстати након 22 године, а и цему кад је дрзава твога Додика сворц па би стедјела на борцима. А сто не би твоји Додиковци стедјели на својим платама, одвојеном зивоту... То не писес лопурдо стара него глумис иноватора да се сиротињи и то мало цркавице сто има укине. Срам те било твојих година и твог СНСД-а који је унистио Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсто

20.03.2017 08:41

Ти Драшко или си био дијете или побјегуља,па не знаш да је Радован цијели рат провео у Београду у коцкарским казинима.Док смо ми крварили гаће ,он се коцкао што са парама народа што ,са крваво освојеним територијама.Зато не се.. пуно ,Рајкан је потпуно у праву.

Name

Ре Крсто

20.03.2017 10:25

Е мој Крсто мозда си ти био цијели рат у Београду па ти се прицињавао Радован Карадзиц. Изгледа да си и коцкарнице обилазио. Иди бре лијеци се. Ти си обицна ботцина СНСД-а. У прави ти је ова будалетина Рајкан. Имас и оног у Сипову ниста паметнији није. Понављам ти Крсто Радован је херој као сто је херој био Милосевиц, Карадјордје, Милос Обреновиц. Који доктор би зртвоваво све да води Републику Српску. За тебе и такве и јесте месар Додо па гласајте за њега стално док не цркну сви градјани и не одселе се. А сто се мене тице имам рјесење борца прве категорије, барем имам папир а ти у Београду трази увјерење од те коцкарнице. Глупане па кад је био у Београду због цега су му у Хагу судили. Болесног ли Крсте, па зато и дозивљаавамо ратове сваких 40 година. Имас амнезију након 20 година. Или ти мозда и ниси Крсто па се овдје спрдас. Ако ти је Рајко добар води га куци.

Name

Зеленииии

19.03.2017 20:21

Цојк у праву 100%,не волим га ал право збори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.03.2017 20:23

Па нека те послуса Додик и нека укине те борацке додатке. Хоцете ли добити изборе идуце године? Не би Влад исплацивала ниста, ни топли оброк, ни превоз а и плате це ускоро на тапет. Криза у Српској је једина ријец која траје и нема јој краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоча

19.03.2017 20:35

Будалчина, млати празну сламу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИ ДОДАК

19.03.2017 20:43

Јебо те додик, и ти имас лудацку диагнозу као и он. Имас ли образа имало лудаце,видис ли да сте све унистили и покрали м.. у вам лоповску. Бандо лоповска ,проклети били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Исти Додик

20.03.2017 10:27

Свака цаст на коментару.

Name

ДОМИ

19.03.2017 21:04

ЦИЈЕНИЦУ ОВО СТО СИ НАПИСАО,САМО КАДА ОВАКО НЕСТО НАПИСЕС О СВОМ ВЕЛИКОМ ВОДЈИ И КРИМИНАЛНОЈ СТРАНЦИ КОЈОЈ ПРИПАДАС!! ТАД БИЗНАО ДА НИСИ ТОТАЛНО ПУКО!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наталија

19.03.2017 21:10

Господине Васицу,сто борацка,јел борац који је имао срецу да презиви,а несрецу да заврси на бироу не заслузује да има неко примања?Да ли ви знате,како боле реци кад отац казе дјеци "Да ме је метак погодио било бих вам боље".Треба дати трудницама,ал не од бораца вец крените од пресједника,министара,посланика,нацелника и одборника...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

19.03.2017 21:25

Рајко би да се још мало огребе па удара бо борцима. Колики је то аналфабета да пише великим словима "Зона Борбени Дејстава. То све говори о лику и дјелу Рајка Васица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бели

19.03.2017 22:11

Посто нико од нас бораца није био за паре, неце ваљда сада људи правити дјецу за паре. Ти си једна доказана будалетина од цовјека, Васицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никс

19.03.2017 22:16

Подржао би Рајка да је прво написао да се одузме сва незаконито стечена имовина, а новац стечен криминалом усмјери у изградњу фабрика и отварање радних мјеста. Али Рајко би радије узимао од сиротиње. А гдје би завршио тај новац? Опет у џеповима Рајкових јарана. Рајкане , Рајкане , био си својевремено лош фудбалер , а ниси ништа бољи ни у писању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

19.03.2017 22:29

Ретко нормалан човјек господин Рајко. Док друге нације праве државу у кревету нас нажалост сваким даном све мање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тигар

20.03.2017 06:08

У праву је рајко свака цаст и њима треба дати ратним инвалидима дјеци погинулих бораца и родитељима погинулих бораца који немају друга примања остало све прекризити зене погинулих бораца скинути СА списка вецина СЕ њих удало Али невјенцају СЕ само због пара Које добијају а борци који су остали способни треба да буди сретни и да севокрену послу а не само кукају обилазе опстине тразе једнократне помоци и право у кафану кад добију и ја сам борац прве Категорие цетири године провео озренсковозуцко ратисте и захваљујем СЕ богу сто сам исто способан да даље зивим и радим није бас да нема посла сви који су на вријеме схватили да је Рат заврсен и кренули за послом раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само нам ти не паламуди

20.03.2017 06:18

Зар има јос неко да мозе слусати ову сподобу, стаљинистицког министра? Само нам ти не паламуди висе, доста нам је и тебе и секте.Ако цес ти и секта владати Српском онда цемо се сви из ње иселити па нека остане само секта

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

20.03.2017 06:20

ЛАЖНИ БОРЦИ, ЛАЖНИ ИНВАЛИДИ, ЛАЖНИ ДОНАТОРИ, ЛАЖНИ РОДОЉУБИ, ЛАЖНИ ДОМОЉУБИ НАЛАЗЕ СЕ У СНСД-у, СПС-у и ДНС-у. И ЗАТО ЈЕ ТЕШКО И ЈАДНО ПОШТЕНИМ БОРЦИМА, РАДНИЦИМА И СЕЛАЦИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.03.2017 06:33

Старо страначко копиле и љигавац. Сада на крају се пере од свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц++++

20.03.2017 06:42

Мој Рајко,смањи мало......Има у теби и даље потенцијала,само смањи мало- у мању брзину убаци.....:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

будо

20.03.2017 06:51

Дзе си Тито у његово време свака србска породица је имала борацку пензију без обзира дали су били партизани или цетници а сада овај Рајкан блеји као био је борац а у рату стекао капитал проверите ја га познајем и пре рата био је сиротиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

брод

20.03.2017 08:51

Права је штета што трујеш ову напаћену земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.03.2017 09:08

Ја сам борац,а твој БАЈА,хоцес да дамо ИГОРУ,СРАМОТО СРПСКОГ РОДА,ФУЈ Заста изгинусе моји ДРУГОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

20.03.2017 09:10

Како те није срамота да ти уопште причаш о борцима, а о наталитету поготово. Шеф ти је обезбиједио наредних 10 кољена и стамбено и финансијски а ти једеш гов*а и просипаш нам неку причу о борби за нашу дјецу. Лажове један смрдљиви, мислите да смо сви ретардирани и да пушимо ваше шупље приче. Сједи фино у свој џип и иди на имање па оданде блогуј о социјалној правди док борци и новорођенчад гладују. Ма да Бог да да ти мораш преживјети мјесец са борачким или материнским додатком па би те питала, изроде људски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млад човјек

20.03.2017 09:13

Ајде прво да смањимо плате у ПС БиХ са 7.000 КМ на 2.000, па да смањимо плате у НС РС са 2.500 КМ на 1.500 КМ, па да смањимо накнаде у разним управним и надзорним одборима, комисијама, да укинемо одборничке накнаде (нека добију дневницу нпр 50-100 КМ по сједници), да смањимо криминал и корупцију у држави и напокон да од лопова узмемо што су покрали. Онда ће бити сасвим довољно пара за живот достојан човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

20.03.2017 09:21

Овог Рајка треба под хитно везати,али под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

20.03.2017 09:25

Мозес лајати и хулити на Створитеља и Мајку Бозју,јер црквени великодостојници писају са вама у исту тикву.Господ це вас претворити у прасину.Дјубрад невидјена Фујјјјјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

xман

20.03.2017 10:03

Ово је исто као да нас лопов едукује како не треба красти..Овај није добар

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.03.2017 12:45

Па види ова говедина јос зива,рдјо зардјала стоко невасптана,па ти и таки сте направили бораца прве категорије а ту су(Васи истпмисленици васи тзв.доктори разни проли инг. на хиљаде такве гамади то и твој сеф сте их промовисали и борце а пуску ниси видели за вас је сверц разном робом био прва борбена линија г...о једно срам те било.

Name

МР.МИНИСТАР

20.03.2017 12:49

ВАСИЦУ ТИ СИ ПРОМАСАЈ КАКО ПОЛИТИЦКИ ТАКО И ЉУДСКИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

царлито

20.03.2017 12:57

Ма дај Рајко не прицај глупости и не буди безобразан. Узми од оних сто су опљацкали фирме, банке и Републику Српску и дај сиротињи, мајкама и дјеци и свим градјанима. Имас ли образа имало, ста хоцес висе од бораца? Они су дали ста су имали за Републику Српску, дали су зивоте, дијелове тијела и здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кукуРајко

20.03.2017 13:43

Добар приједлог друга Рајка али садопуном да се одузме имовина стецена у рату и ппслијератним махинацијама и усмјери у фонд трудни ццког боловања за незапослене породиље И тиси се Рсјкане нафајтовао послије рата јасам имао високу интервенцију да радим са тобом а и тиси интервенисао за друге. Или си пијан или скренуо па јоцес да узмесс од бораца и то мало умјесто да предлазес како одузимањаем овине икредитс дасе борци редовно иизмирују

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмк

20.03.2017 13:57

Сигурно мисли дати трудницама радни стаз,ал неуплацених доприноса као и борцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нирвана

20.03.2017 14:54

Опицено пискралао, прво писи свом пријатељу Милораду Додику, па и Николи, Небојси, Зељки реци нека врате покрадено. Па онда несто прицај Опицено пискарало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борче

20.03.2017 17:17

Е ' мој Рајко у што ти прођоше године и коса побијели. Зар се баш мораш тако вулгарно изражавати. Зар незнаш рећи своја запажања користећи културне ријечи, језик нормалних људи, а не говорити језиком уличара. Наравно да пара нема јер сте их ви покрали и још увијек крадете (ви који сте на власти). Ви би били најсретнији да сви борци који су још увијек живи што пре умру, како више неби слушали о њима. Бог је тај који ће свима нама судити и будите сигурни да ће свако добити баш онако како је и заслужио !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

20.03.2017 17:57

Свакаква будала мозе да писе разне глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

20.03.2017 19:45

Простацина....

ОДГОВОРИТЕ
Name

војни полицајац

20.03.2017 21:23

Рајко је неке ствари погодио сто се тице надуваног броја бораца,лазних инвалида,пород.пог.бораца и осталих који су бесправно стекли одређена права.Рајко није слуцајно ово написао то је увод и тест за бор. организације у будуци слијед догађаја а то су зестоке ревизије кресање борацких права сто морају испунити по налогу ММФ-а и опсте беспарице.Постоји приједлог бораца 1.Кр.корп.да мијењамо закон о правима бораца сто је врло паметно и на тај нацин раздвојити стварне борце од оних који то нису мада је Рајко и мене сврстао у те .Новим законом би било много мање стварних бораца и инвалида па би они заслузни могли лаксе остварити своја права.Остаје питање ста са онима који су бесправно примали накнаде 20.год.ионима који су им то омогуцили.То су кривицна дјела за која се иде у затвор а за то су одговорни људи у БОРС-у због цега је реаговао Савциц. Засто БОРС не подрзава измјену закона па управо због њихове одговорности.поз.мојим ратним друговима од кдир.спец.јед.1.Кр.корп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

21.03.2017 10:08

СВЕ ПАРЕ НАМИЈЕЊЕНЕ БОРЦИМА ТРЕБА ДАТИ ПОЛИТИЦАРИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ардиљес

21.03.2017 11:15

Нема честитије државе од наше. Онима који су дали ногу за отаџбину, отаџбина је узвратила истом мјером. ДВА СВЈЕДОКА Два мјесеца прије рата стигла ми је задња плата кад задува ратна бура пођох у рат из ОУРа. Мислио сам и други ће поћи за мном с истим жаром дезертере смо уз пиће звали шљамом и фукаром Док сам леж'о ја у рову фукара ти мазну лову из рата се вратих фришак у фирму да будем вишак. Кад наиђе права згода за марку се фирма прода купњом исте марке прали они што смо шљамом звали Цинично се диша смије док ме враћа са капије отпухну ме као перо нисам те ја у рат тјер'о. Ишао бих до борачке али не знам која ваља наши борци су играчке неће правде бит' без маља. Стога тражим два свједока да потврде с оба ока да ме нигдје није било док се тукло и борило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

21.03.2017 16:12

Ја сам борац прве категорије и не волим ни једну партију.Свака која је била на власти нас је ојадила.Законе о правима бораца писали су људи који нису омирисали барут.Ово сто је овај идиот Рајко написао превазилази све границе.Васа је среца сто сте борце разјединили по партијама па радите ста хоцете.Једног дана ипак мозда Рајкане буде другачије па дрзите се сви који сте били власт у било којој партији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко Кела

21.03.2017 22:33

Овај је добро пролупао!Ајде што лије крокодилске сузе због лошег наталитета,узгред пљуцкајући по борцима,али човјек на крају текста хули на Светиње које су то сваком Србину и нормалном човјеку увијек биле Светиње....Пресвету Богородицу поптују чак и Муслимани....Само Рајко "свезнајући" не...Сад ми је јасно затшо сте црвени,а никад да се зацрвените због оног што изговорите:испали сте из Брозовог ђавољег шињела!Бог,у којег не вјерујете и на кога пљујете ће вам судити,ако се не покајете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

22.03.2017 08:39

Манипулација, да јесте, али нећете успјети. Највећи политички фолери су у снсд-у. Мислите да нисте прочитани. Јасно нам је да додикови пијуни раде против Вучића. Немојте се прати преко права бораца, трудница и новорођенчади. Управо тој популацији сте ускратили сва права и покрали цијелу Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Попара Црни

22.03.2017 16:24

О црни "рајко" кукала ти мајка. хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=м_yАлКД9влк&феатуре=yоуту.бе&т=2

ОДГОВОРИТЕ