Радоњић: Џаба Милано ако не буде заједништва против Будућности!

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је предстојећа утакмица против Будућности у плеј-офу Јадранске лиге најважнија за његов тим у сезони.

Кошарка 19.03.2017 | 12:45
Радоњић: Џаба Милано ако не буде заједништва против Будућности!
Радоњић и капитен Лука Митровић позвали су публику да направи амбијент као у Евролиги.

"У првом делу такмичења смо урадили шта нам је био циљ, а то је прво место и предност домаћег терена. То значи да сад треба то да искористимо и да дамо све од себе да у плеј-оф серију уђемо на квалитетан начин и да почнемо у позитивном амбијенту", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Звезда против Будућности игра у недељу од 19 часова, а у четвртак је играла у Милану меч Евролиге.

"Ми смо у тренутку који је веома деликатан. Одиграли смо велики број утакмица, око 20 више од Будућности, што је велика бројка. Осим тога, и распоред и густина мечева доносе дозу опреза и потребе да спремност буде адекватна нивоу озбиљности мечева који нам следе. А следе нам мечеви од којих зависи егзистенција клуба. Ово је такмичење које нам доноси континуитет боравка у Евролиги и могућност да као учесници најјачег такмичења егзистирамо на начин на који смо то радили последњих година, а надам се и у наредном периоду", рекао је Радоњић.

Звезда је победила у Милану и тако остала у трци за другу фазу Евролиге, а Радоњић је казао да је распоред јако тежак, пошто ће екипа између два дуела са Будућношћу у плеј-офу Јадранске лиге играти код куће против Олимпијакоса и у гостима против Барселоне.

"Имамо искуство које ћемо пробати да искористимо. Будућност је у овом тренутку веома добра, што је показала у последњем колу против нас. Јасно је да се тим дигао и да је у одличном статусу, имају искуство и квалитет на свим позицијама. Видећемо после вечерашњег тренинга колико је меч у Милану утицао на нашу игру. Сви играчи су спремни", рекао је Радоњић.

Он је нагласио да су мечеви Јадранске лиге сада најважнији.

"Морамо да будемо свесни да причати, размишљати и бавити се пласманом у Топ 8 је нешто што не желим да буде присутно. У Милану је било уживање пред четири-пет хиљада наших навијача, али...нема Милана ако не будемо сви заједно у овој серији. Желимо да кад момци изађу на терен да виде да је амбијент такав да извуче из нас максимум. Прошле године је била слична ситуација. Ми у АБА лиги немамо атмосферу као у Евролиги. Сутра мора да се направи такав амбијент", рекао је Радоњић.

Капитен Лука Митровић рекао је да његовом тиму следе најважније утакмице у сезони, као и да је потребно да се приоритет пребаци са Евролиге на Јадранску лигу.

"Све очи су биле упрте у Евролигу, јер смо раније обезбедили прво место у Јадранској лиги. Ово су утакмице које живот значе. Надам се да ће то препознати и навијачи и да ће сутра бити пуна бити дворана. Будућност је изузетно квалитетна и искусна. Добро се познајемо, нема ту много тајни. Надам се да ћемо бити на правом нивоу, у каквом год саставу да истрчимо на паркет", рекао је Митровић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар