Одлазак у смрт због дјевојака

Свађа око девојке чест је повод обрачуна мушкараца, од оних тинејџерских, кафанских почињених у пијанству па до мафијашких у којима су супарници "сецкани у комаде".

Србија 18.03.2017 | 15:32
Одлазак у смрт због дјевојака
Најсвежији пример је сукоб узрокован љубавном везом једне Београђанке са двојицом мушкараца, који нису знали један за другога. Она је довела је до отмице и пребијања једног, као и хапшења двојице осумњичених мушкараца.

Зачкољица ове приче је то што ни отети ни његови отмичари нису мушкарци који су били у љубавној вези са дотичном девојком, већ њихови другови, али са супарничких страна.

Укратко, ово је резиме отмице и премлаћивања Златка Лутовца у августу прошле године, а сада и хапшења његових отмичара, осумњичених Марка Гузијана (27) и Војислава Митковића (26).

"Дотична девојка званично је била у вези са једним добрим пријатељем Златка Лутовца, али се 'спетљала' и са момком из Цунерове екипе. Лутовац је 'провалио' њену двоструку љубавну везу. Видео је на аеродрому са момком из Цунерове екипе и фотографисао, али су девојка и младић то приметили. Уследила је 'акција' која је Лутовца требало да спречи да фотографије покаже званичном дечку дотичне Београђанке", кажу у полицији.

Цунер, Митковић и још тројица младића, за којима се трага су убрзо отели Лутовца, ошамутили га електрошокером, везали и одвезли у ненасељен део Земун Поља где су га претукли и избацили из возила.

Истрага случаја трајала је седам месеци, све док као починиоци нису идентификовани, а онда је уследило хапшење Цунера, иначе сина Јована Гузијана Цунера, припадника старе гарде београдског подземља и његовог саучесника. За осталом тројицом саучесника се још трага.

Затекла љубавнике окрвављене у стану

У априлу прошле године у Шапцу у стану у Улици Кнез Иве од Семберије, у међусобном обрачуну ножевима убијен је Мирко Фреј (32), а рањен Жељко Митровић.

Повод злочина била је девојка која се претходно забављала са Митровићем, а онда започела везу са Мирком. Девојка је бившег и тренутног љубавника затекла окрвављене у стану у коме је живела са Мирком и позвала Хитну помоћ и полицију.



Нож у срце због девојке

У новогодишњој ноћи 2016. Београђанин Марко Ђорђевић (33) ножем је усмртио Црногорца Мила Делевића (35) у беранском кафићу "Европа". Двојица младића су кобне ноћи седела за различитим столовима, али је онда између њих избила свађа због девојке. У једном моменту Делевић је кренуо ка излазу, за њим је кренуо Ђорђевић и у секунди извадио нож којим га је убо директно у срце.

Делевић је преминуо исте ноћи у болници, а Ђорђевић, који је побегао после злочина, ухапшен је три дана касније у Плаву.

Кошкање око девојке био је мотив и жестоке туче навијача Црвене звезде и Борца у априлу прошле године у Чачку.

Уочи утакмице, на градском тргу дошло је до добацивања и провокација између две групе навијача, а поводом девојке једног навијача Звезде. Онда су прво полетеле каменице, а затим је избила општа туча у којој је у потпуном метежу неко потегао нож и зарио га у срце Александру Јаћимовићу (21). У тучи, због девојке, повређен је и један младић из Неготина, док је после увиђаја, полиција ухапсила двојицу осумњичених младића.



Страдао због бахате разбијачице чаша

Свађа око девојке живота је коштала и Марка Павловића (22) из Ниша, који је у априлу 2008. када се догодио злочин, радио у обезбеђењу кафића "Комодо". Павловић је у локалу реаговао на понашање девојке која је била бахата и разбијала чаше. Дан касније, младић "опоменуте" девојке је позвао Павловића да расчисте неспоразум.

Сусрет је организован у Мокрањчевој улици, у којој је дошло до пуцњаве у којој је Павловић убијен, а његов старији брат Мирослав, кога је повео са собом тешко рањен. У пуцњави је рањен и случајни пролазник кога је рикошетирани метак погодио у главу.

Брутална туча са "срећним" крајем

У кафани у Косјерићу, у мају 2014. двојица дугогодишњих познаника, Р.К. (34) И М.Ј. (39), пијани у цик зоре потукли су се због девојке, али на срећу без трагичних последица.  Свађа због девојке, претворила се у тучу, која се из кафане преселила на паркинг. Ту је Р.К. извадио перорез, насрнуо на супарника и посекао га по подлактици. На то му М.Ј. није остао дужан. Зграбио је дрвени колац и ударио Р. К. по глави. На срећу, остали гости кафане су тада успели да смире страсти и позову Хитну помоћ.

Раскомадао тело супарника



За намонстуознији злочин, који је на овим просторима извршен због девојке, оптужен је Сретко Калинић, звер земунског клана.



Због љубави према Ани Симић, он је 2010. убио њеног супруга Цветка,раскомадао његово тело и бацио у језеро Јарун у Загребу.

(Блиц.рс)
(Фото: РАС Србија)

Коментари / 0

Оставите коментар