Након преваре брак цвјета

За двадесет година брака прошли смо много тога заједно. Било је успона и падова, удаљавања и поновних зближавања након разрјешења несугласица и неразумијевања. Кроз све смо пролазили заједно. Везивало нас је дубоко пријатељство, јер знали смо се породично, скоро од дјетињства, за које мислим да је квалитет више у нашој вези и у многим тренуцима било пресудно за превазилажење дилема, почиње исповијест једна читатељка.

Забава 18.03.2017 | 08:37
Након преваре брак цвјета
Припадали смо једно другом и ни једног тренутка нисам осјетила другачије. Када су дјеца одрасла, имали смо више времена за себе и љубав је процвјетала. Звучи парадоксално, али истинито – његова афера нам је у једном тренутку побољшала брак.Униела је радост живљења у његов живот, што је он, несвјесно али и несебично, ако се то уопште може тако рећи, пренио у наш однос.

Никада више радости, провода, среће, задовољства, доброг секса, али и никад више СМС порука које је мој муж добијао. Занесена срећом нисам то ни примјећивала, све док једног дана, током заједничког викенда ван града, није ми упало у очи да чешће него што би било нормално одлази некуд даље од мене. Да није било тог врзмања, тамо-амо, и да то, заправо, није реметило мој мир, вјероватно никада не бих ни примијетила ту његову узврпољеност. Урадила сам оно што никада прије нисам чинила.

Узела његов мобилни телефон и прегледала поруке. Имала сам шта да видим. Ређао се бескрајни низ врло непријатних и за мене дегутантних порука од особе, у именику заведене под мушким именом, мада је јасно било да је то била преписка са неком женом.



Суочен са доказима, признао је, без оклијевања, да је већ неко вријеме у љубавној вези са симпатијом из школских дана. Није имао куд. Шок и невјерица постали су моје стање свијести. Није ми било јасно како је могуће да се тако нешто дешава у тренуцима када је наша љубав цвјетала, такорећи. Тиме је моје разичарење било веће. Осјећала сам се осрамоћено и изневјерено. Бијесна као разјарена звјер, нисам могла да разлучим да ли више не њега или себе. Поставила сам му ултиматум да аферу оконча или га напуштам. Бер ријечи је прихватио али мени то није дало мира. није ми било довољно. Требало ми је задовољење. Одједном ми је постао јадан, гадан и далек.

Да бих помогла себи и својој дјеци, која су све вријеме била свјесна настале ситуације и укључена у цио проблем, отишла сам код стручњака да ми помогне да ријешимо сада већ, породични проблем. Сви смо, у тренутку, пукли по шавовима. Уз помоћ психо-терапеута, трајало је добрих годину дана да залијечимо ране, вратимо се сви заједно на познати колосјек и кренемо даље. Али остало је нешто што сам морала да урадим. Морала сам да добијем задовољење. Хтјела сам да видим у чему је чар преваре и учинила сам то, по први пут током брака, са професором математике моје ћерке, који ми се дуго набацивао али чему никада нисам придавала пажње, јер у домену моје свијести није постојао одјељак преваре мужа.

Сем изазова и узбуђења тајанствености, пријало ми је показано обожавање са његове стране. Помогао ми је да повратим сигурност у себе јер ми је преко било потребно да се поново осјетим пожељном и обожаваном. Али то ми није било довољно на дужи рок. И даље, послије свега, успјела сам да повратим осјећај љубави и заједништва са својим мужем.

Отворени и искрени разговори помогли су нам да се вратимо једно другом и поново зближимо. Сазнање да и ја то могу, исто као и он, дало ми је неку до тад непознату врсту снаге и моћи, мада му то никада нисам признала. Нити ћу. Овако га имам у шаци. Сад ја имам моћ над њим коју не намјеравам да испустим из руке.

 (Жена.блиц.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мф

18.03.2017 09:29

Како то код мене није тако ,код мене је све горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико и Неко

18.03.2017 11:01

Ово само има у бајкама и сапуницама којима нема краја. Ова лазе саму себе а то је најгоре.

Name

срна

18.03.2017 15:35

Њен циљ и јесте,да има моц над музем.Ако сам добро схватио и она је имала биснис,али неце да му призна.Незнам само стаце јој психијатар,такви се нелеце него само мисле гдје и како да смувају нкога.коза.