У болницу под јаким снагама полиције

Котаран већ годинама има проблема са ногом, што је било видљиво и током суђења прије више од 10 година када је носио штаке. Сада је опет дошло до инфекције која може проузроковати озбиљне здравствене проблеме. Надамо се да ће љекари савјесно урадити свој посао - испричао је извор близак правосуђу РС.

Република Српска 18.03.2017 | 08:24
У болницу под јаким снагама полиције
Серијски убица Горан Котаран (33) уз јаке мјере обезбјеђења пребачен је из Казнено-поправног завода Фоча (КПЗ) на Универзитетско клинички центар Републике Српске.

Због изразито осјетљивог случаја неће се званично објавити прецизна локација, односно клиника на којој се тренутно налази овај осуђеник.

Међутим, у УКЦ РС влада ванредна ситуација, гдје Котарана чувају до зуба наоружани стражари.

- Све је подређено његовој и безбједности осталих грађана и запослених, а види се да су они који га чувају професионалци у свом послу. На идентичан начин понашају се и запослени - навео је одлично обавештени извор.

Котарана је у Бањалуку довела Интервентна јединица Судске полиције РС из КПЗ Фоча гдје робија 20 година по правоснажној пресуди Врховног суда РС из децембра 2008. године због двоструког убиства у Козарској Дубици.

- Котаран већ годинама има проблема са ногом, што је било видљиво и током суђења прије више од 10 година када је носио штаке. Сада је опет дошло до инфекције која може проузроковати озбиљне здравствене проблеме. Надамо се да ће љекари савјесно урадити свој посао - испричао је извор близак правосуђу РС.

„ЕуроБлиц“ сазнаје да су у Универзитетској болници Фоча одбили да укажу помоћ Котарану из непознатих разлога, након чега су у КПЗ Фоча осуђеника морали послати на други крај Републике Српске како би му указали помоћ.

У вријеме хапшења у јуну 2006. године Котаран је оцијењен као најопаснији убица у историји БиХ.

Недуго након депортације из Шведске у породичној кући у Козарској Дубици убио је Сеада Канурића (49) званог Стево Муцави и Предрага Врбана (31) званог Педи Лопов.

Након што их је задавио голим рукама, њихова тијела је закопао у дворишту куће.

Убрзо је ухапшен, а његово суђење пратиле су јаке мјере обезбјеђења обзиром да су се појавиле информације како се спрема његова ликвидација.

- Котаран је дио свог живота провео у Шведској гдје су га доводили у везу са више нерасвијетљених убистава. Након поступка Шведска га је депортовала у БиХ. Он је уједно био први који је током судског поступка у Бањој Луци свакодневно носио панцирни прслук - подсјетио је извор близак правосуђу РС.

(СБ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Др.аган

18.03.2017 08:33

Балкански Ханибал! Не пуштати га никад из затвора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

18.03.2017 10:19

Дати му инекцију, и да се никад више не пробуди..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

18.03.2017 19:48

Промијенила су се времена, све је висе доктора него пацијената. Поврсно посматрање и непотизам, морас бити неки близи сродник запослених у болницама да би ти указали помоц за плату од 900 км.

ОДГОВОРИТЕ