Чемпионшип: Бристол Сити је дао гол у 59. минуту првог полувремена...?!

Разлог томе је страшна повреда Џонатана Хога, коме је страдао врат, Хадерсфилд прегажен са 4:0.

Фудбал 17.03.2017 | 23:52
Чемпионшип: Бристол Сити је дао гол у 59. минуту првог полувремена...?!
У игри опстанка не бира се начин, а очигледно ни време када ће гол бити постигнут. А Бристол Сити је урадио нешто готово невиђено. Или, да будемо прецизни, нешто што се виђа јако ретко. У демолирању Хадерсфилда резултатом 4:0 фудбалер Бристола Теми Абрахам био је стрелац другог поготка на мечу у 59. минуту првог полувремена. 

Да, добро сте прочитали - у 14. минуту надокнаде првог дела сусрета. Нажалост, разлог несвакидашњег трајања додатног времена није нимало добар. Јер, већ у осмом минуту сусрета везиста гостију Џонатан Хог доживео је, према писању британских медија, страшну повреду врата. Хог се сударио са саиграчем Марком Хадсоном и то тако што је својом главом директно налетео на груди искусног штопера, након чега је пао на траву и одмах се ухватио за врат. Британски медији догађај су тренутак Хоговог пада описали као страшан, пре свега јер су се сви уплашили за живот енглеског фудбалера. Чак 14 минута трајала је имобилизација Хоговог врата, потом и изношење са терена, након чега је први арбитар сусрета био принуђен да меч продужи управо за толико времена. А Абрахам је гостима додао со на рану у последњим секундама првог дела. Управо из тог разлога прво полувреме трајало је све до 60. минута. 

Био је то други гол на мечу за домаћина, уједно и погодак којим је најављен потоп екипе која се бори за пласман у Премијер лигу. У наставку утакмице Бристолу је било потребно само четири минута доброг налета да разбије Хадерсфилд у парампарчад. Прво је Аден Флинт тресао мрежу и то петом, након што се фантастично снашао близу противничког петерца, да би онда и Дејвид Котерил са беле тачке поставио коначних 4:0.

Рединг је тријумфом на гостовању Шефилду резултатом 2:0 прекинуо малу серију од два меча без победе, уједно и продужио противникову агонију. Наиме, Сове у трећем узастопном колу не знају за тријумф, а ово је био други узастопни пораз, трећи у последњих пет рунди. Што савршено одговара Фуламу, јер сада има само бод мање од Шефилда, али и прилику да победом над Вулверхемптоном на Крејвен Котиџу уђу у друштво клубова који се боре за Премијер лигу. 

Први гол на утакмици дело је Јана Керморганта у 13. минуту, да би у последњим секундама утакмице Адријан Попа послао лопту у мету и ставио тачку. 

ЧЕМПИОНШИП - 38. КОЛО

Петак:

Бристол Сити - Хадерсфилд 4:0 (2:0)
/Томлин 31, Абрахам 45+14, Флинт 79, Котерил 84 пенал/

Шефилд Венздеј - Рединг 0:2 (0:1)
/Керморгант 13, Попа 90+5/

Субота:

14.00 Блекбурн - Престон
14.00 Нотингем Форест - Дерби
16.00 Бирмингем - Њукасл
16.00 Бартон - Брентфорд
16.00 Кардиф - Ипсвич
16.00 Фулам - Вулверхемптон
16.00 Норич - Барнсли
16.00 КПР - Ротерам
16.00 Виган - Астон Вила
18.30 Лидс - Брајтон

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар