ТУР: Босанскохерцеговачка тврдоглавост пресудила Фенеру!

Ни Шкртелова голчина није помогла! Риад Бајић и Дени Милошевић обезбедили вековну победу над истанбулским великаном - 3:2!

Фудбал 17.03.2017 | 21:30
ТУР: Босанскохерцеговачка тврдоглавост пресудила Фенеру!
Нека нова времена дошла су у турском клупском фудбалу, јер Фенербахче више није реалан кандидат за титулу првака државе! Истанбулски великан евидентно ни у трећој узастопној сезони неће успети да се домогне шампионске круне, највише због саплитања онда када се то најмање очекивало. Да ствар буде још гора, Фенер је остао без нападача Фернандаоа на дужи временски период после застрашујућег прелома руке који је доживео у 33. минуту утакмице. 

Помало чудно звучи, али Коња је уписала вековну победу над Фенером у Истанбулу - 3:2! Како? Па, мали клуб из срца Турске је први пут славио као гост Канаринцима у овом веку. А за то је најзаслужнија босанскохерцеговачка линија, коју чине Дени Милошевић и Риад Бајић!

Тандем младих офанзиваца искреирао је две асистенције и два поготка, док ми је велику подршку пружио и Омер Сахинер с једним додавањем и голом којим је Коња повела са 3:1. 

Међутим, у главној улози био је Бајић, који је за само пет минута изрешетао гол Фабијана. Прво је у 17. минуту примио одлично пласирану лопту од Милошевића, после чега му није било тешко да заврши акцију, да би недуго затим распалио хитац и умало пробушио мрежу.

Само минут пре него што је Бајић постигао други гол на мечу Мартин Шкртел је показао да је одличан дриблер. Чак четворицу играча претрчао је словачки штопер пре него што је послао неодбрањив хитац и тако комплетирао једну од најлепших акција у овој рунди.

Тек што се друго полувреме захуктало Сахинер је још једном изненадио домаћина, да би Муса Соу, који је на терен ушао на старту другог дела, умањио заостатак. Ипак, била је то само слаба утеха, јер се резултат више није мењао.

СУПЕР ЛИГ - 25. коло

Петак:

Фенербахче - Коња 2:3 (1:2)
/Шкртел 21, Соу 72 - Бајић 17, 22, Сахинер 54/

Субота:

11.30 Касимпаша - Османлиспор
14.00 Кајзери - Гацијантеп
17.00 Трабзон - Галатасарај
17.00 Адана - Ахисар

Недеља:

11.30 Генчлербирлиги - Ризе
14.00 Бурса - Алања
14.00 Башакшехир - Карабук
17.00 Анталија - Бешикташ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар