Оцјене кажу - СМС је четврти играч „Лига петице“ из срца везног реда!

Погба на врху лествице! Поуздани сајт WхоСцоред изнео рачуницу и просечне оцене које бележе везисти из средњег дела везног реда! Ту је и млади српски ас.

Фудбал 18.03.2017 | 23:30
Оцјене кажу - СМС је четврти играч „Лига петице“ из срца везног реда!
Само небо је граница за Сергеја Милинковић Савића. 

Баскеташ с бразилским талентом. Фудбалски критичари непрестано сипају нову дозу похвала на рачун момка у кога је Лацио прошле године уложио тек нешто мање од 10.000.000 евра, а већ овог лета могао би вишеструко да се исплати. 

Јер, не само што је звезда водиља све бољег састава Симонеа Инзагија, већ је играч на чије игре мотре највећи клубови Старог континента. А како и не би када његов фудбал има смисао, када вуче све конце у везном реду Небескоплавих и, статистички, спада у сам крем фудбалера на његовој позицији. Подједнако добар као плејмејкер, али и као прва одбрамбена баријера и неко ко „хапси“ противничке нападаче без проблема. 

Поуздани сајт WхоСцоред саставио је листу 20 фудбалера из срца везног реда са најбољим просечним оценама током целе сезоне, док су критичари са портала Талк Спорт исте пренели у облик текста. Да одмах разјаснимо, ово није листа најбољих везиста у Европи, већ списак фудбалера са најбољим просечним оценама. Оцењивање се заснива на целокупном учинку фудбалера и досеже до најситнијих детаља, у оба поља игре. 

У целој причи СМС заузима високу четврту позицију, са просечном 7,45. Испред њега само су разноврсни Максим Гоналон из Лиона, с оценом 7,54. Гоналон је Лионов ослонац у обе фазе игре, јер поред тога што одлично дистрибуира лопту до саиграча у нападу, сече противничка додавања и спречава опасност на одбрамбеној половини и многи га тренутно пореде с Кантеом.

Монаков Фабињо на другом месту и просечно бележи оцену 7,66. Ове сезоне Фабињо је импресионирао Европу, заједно с целом екипом Кнежева. Бразилац један је од кључних играча у организацији напада заједно с Бернардом Силвом, а уједно и бележи добре одбрамбене оцене.

На врху лествице је, Пол Погба који је далеко испред осталих и носи оцену 7,80, гледајући све параметре које специјализовани сајт гледа. Његова свестраност узета је као пример како један централни везиста, с подједнако добрим одбрамбеним и нападачким склоностима, мора да игра, а његове бројке у погледу шутева, додавања, стартова и пресечених лопти су импресивне. 

Јер, да је другачије, тешко да би Н'Голо Канте заузео тек 18. позицију, јер његова оцена 7,24 не описује довољно значај у Челсијевом систему и колико заједно с Немањом Матићем ради на спречавању противничких играча да уопште приђу голу Тиба Куртое. С друге стране, често се оспоравају игре које пружа најплаћенији везиста планете из редова Манчестер јунајтеда. Иако статистика говори другачије...

Место у првих пет пронашао је капитен Наполија Марек Хамшик, који ове сезоне ради огроман посао поносу Напуља, а његова досадашња оцена је 7,42. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар