Анализа - видео... Есенција фудбала: Карло и Зизу, Лева и ЦР7, а Серхио Рамос у двије улоге!

Емотивни сусрети за Кроса, Алонса и Робена, страшан распоред за Реал и прижељкиваних 2:0 у Минхену. . .

Фудбал 18.03.2017 | 23:00
Анализа - видео... Есенција фудбала: Карло и Зизу, Лева и ЦР7, а Серхио Рамос у двије улоге!
Можда не буде атрактиван као фудбал напред, чији су протагоности Борусија и Монако, можда изостане „шибање“ као у дуелу Атлетика и Лестера или рововска борба очекивана у дуелу Јувентуса и Барселоне, али судар Бајерна и Реала је сигурно есенција Лиге шампиона. Игра у својој бити.

Два велика тима и још већа клуба, један тренер који је освојио све и доказан деценијама у свом послу и један који је, практично, на почетку каријере, али лагано гради пирамиду успеха баш на основама италијанског ментора. Плус: емоције, јер се Ћаби Алонсо, Тони Крос и Арјен Робен враћају у некадашње клубове.  А пре свега:

Роберт Левандовски ВС Кристијано Роналдо!

И Серхио Рамос је ту...

Реал је актуелни првак Европе, водећи тим Примере, имао је тешку групу и не довољно јаког противника у осмини финала, али се чини да није убедљив као јесенас, јер све лакше прима голове у првенству. С друге стране, у његовој игри приметан је посебни електрицитет кад су на програму мечеви Лиге шампиона, жели да је освоји опет, да помери границу 12. пехаром у овом такмичењу, постане први клуб који ће одбранити Сребрну амфору.

Прва препрека на том путу је Бајерн. Исти онај Бајерн кога су у последњем двомечу - тада полуфиналном - тукли укупним резултатом 5:0. Тад је краљевски клуб предводио Карло Анчелоти, садашњи стратег Бавараца, показавши да је геније тактике. Многи су сматрали да његов тим не може издржати против пресинга и велике предности у поседу лопте Пепа Гвардиоле, али се ипоставло да је једна контра на „Сантјаго Бенрабеу“ (стрелац Карим Бензема) и три прекида на „Алијанц арени“ - уз још један страшан противудар - доказала суперироност старог вука.



Зато је логично што у Мадриду страхују управо од човека који им је донео јубуларну десету титулу првака.

„Бајерн је један од најтежих противика које смо могли да добијемо на жребу, али и ми смо исти такви из њихове перспективе. Анчелоти нас добро познаје. Судариће се екипе које су прилично изједначење на свакој позицији. То што реванш играмо у Мадриду може да буде мала предност, међутим, не заборавите да је Бајерну довољно да код куће одигра 20 минута и да вас убије“, рекао је после жреба Емилио Бутрагењо, спортски директор Реала.

Куриозитет најазнимљивијег двомеча четвртфинала Лиге шампиона је да је цаке у тренерском послу од Анчелотија скидао - Зинедин Зидан. Француз је две године учио посао седећи уз бок Италијану, научио је да „намести“ екипу за велике мечеве, има позитиван учинак у дуелима Барселоном (2:1, 1:1) и од дуела са Волфзбургом априла прошле године није изгубио ниједан меч у Лиги шампиона, а као играч избацивао је Бајерн у четвртфиналу (сезона 2001/2002) и осмини финала (2003/2004).



Ако је нешто проблем Реалу и Зидану онда је то распоред. После репрезентативне паузе има реалтивно лак задатак са Алавесом код куће, а онда игра градски дерби 8. априла, 12. гостује Бајерну, 18. је реванш са Баварцима, а само седам дана касније пакелни месец завршава се окршајем са Барселоном, у Класику који може да одреди будућег првака Шпаније.

Ако се Реал узда у Зидана и Роналда - стрелцу четири гола немачком прваку на исто толико утакмица - није тешко закључити да је су главне полуге Бајерна Карло Анчелоти и Роберт Левандовски. Италијан је докторирао пролећне мечеве у Европи, после успореног старта подмазао баварску машину која сад меље, изгледа незаустављиво, сви у њој постижу голове, а највише, разумљиво, пољски шпиц (33 на 36 утакмица).

„Реал је клуб који, просто, морате да поштујете. Освојио је Лигу шампиона двапут у последње три године, али је старо правило да првак у овом такмичењу не може да одбрани титулу. Наш тренер зна Мадриђане у душу, а сигуран сам да је посебно мотивисан. Шансе су 50:50. Ако бисмо у Минхену добили 1:0 или 2:0 био би то врхунски резултат за нас“, прижељкује Карл Хајнц Румениге, извршни директор Бајерна.



Бајерн је у нешто комотнијој позицији кад је распоред у питању. У Бундеслиги је практично већ завршио посао, јер има десет бодова вишка у односу на РБ Лајпциг, а то што ће прве првог меча да игра првенствени дерби са Борусијом, а седам дана после реванша да сачека Милионере у полуфинау ДФБ купа не потреса га превише.

Јак је то тим. Довољно јак да преживи и гостовање Мадриду. Уосталом, била је 2012. година, кад су Баварци у главном граду Шпаније, после једанаестераца - сећате се вероватно како је Серхио Рамос послао лопту са креча на трибине - изборили пласман у финале (2:1, 1:2, 3:1 пеналима).

Колико је тешко предвидети укупно победника да се закључити и из податка да су се Реал и Бајерн досад срели десет пута у нокаут фази Лиге шампиона и да и једни и други имају по пет пролазака.

Џинови светског фудбала. Штета што један мора да падне, али бар ће земља да се тресе



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар