Индијан Велс - 1/4-финале (Ж): Елена срушила Венус, сад је чека Кики Младеновић!

Елена Веснина и Кристина Младеновић први пут у каријери избориле пласман у полуфинале Индијан Велса, где ће међусобно одмерити снаге.

Тенис 17.03.2017 | 11:45
Индијан Велс - 1/4-финале (Ж): Елена срушила Венус, сад је чека Кики Младеновић!
У ноћи између четвртка и петка комплетирани су полуфинални парови у Индијан Велсу у конкуренцији дама.

После Каролине Плишкове и Светлане Кузњецове, за финале престижног тунира у Калифорнији бориће се Кристина Младеновић и Елена Веснина.

И Францускиња и Рускиња први пут ће играти у полуфиналу тог турнира.

Младеновић, 26. играчица са WТА листе, била је боља од Каролине Вознијацки, бивше "број један" и шампионке Индијан Велса 2011. године у три сета, и то после преокрета - 3:6, 7:6 (7:4), 6:2.

Популарна Кики успела је да слави после дуге битке која је трајала два и по сата. Претходно на турниру премијер лиге учествовала је четири пута, али никада није прошла друго коло.



Њена ривалка у полуфиналу биће Елена Веснина, која је била боља од Венус Вилијамс, такође у три сета - 6:2, 4:6, 6:3.

Рускиња је тако поправила скор у међусобним дуелима против искусне Американке на 4:2.

"Много пута сам играла против Венус, знала сам како игра, удара, сервира, али овога пута било је другачије. Прво је деловала је уморно и тромо на терену, а онда је одједном почела боље да се креће, да удара снажније, добија сјајне поене и бележи винере са свих крајева терена. То ме избацило из ритма, јер нисам знала шта да очекујем", признала је Веснина да је била у великом проблему.

Ипак успела је после изгубљеног другог сета, у одлучујућем да поново преузме контролу на терену.

"Заиста сам се борила као да ми је последњи меч у животу. Стално сам понављала себи: 'Нећу изгубити овај меч' и зато сам веома поносна што сам успела да победим", рекла је Веснина и додала да ју је дуел против Венус уморио "али више психички него физички".



За наредну ривалку, Кристину Младеновић, има само речи хвале, али и потпуно другу тактику.

"Играле смо неколико пута, али то је било давно, а Кики је од тада много напредовала. Освојила је WТА титулу, а играла је и финале у Акапулку прошле недеље. За њу ћу морати другачије да се спремим, јер је она и добар дубл играч, често излази на мрежу, игра слајсове, форсира дроп шот ударце... Биће веома тешко, али се веома радујем том мечу, јер то је, ипак, полуфинале Индијан Велса", додала је Веснина, која је одлично играла и у дублу у Калифорнији, где је у пару са Макаровом елиминисана у полуфиналу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар