Хрватски Миг се угасио током лета

Мотор "мига 21" Хрватског ратног вадухопловства изненада се угасио током лета у среду, а трагедија је избегнута искључиво захваљујући присебности пилота који је успео да га поново упали и сигурно слети у вадушну базу на Плесу, незванично сазнаје хрватски "Дневник Нове ТВ".

Регион 16.03.2017 | 20:20
Хрватски Миг се угасио током лета
Према наводима тог медија, који се позива на поуздане изворе,

инцидент се догодио на лету изнад Бродско-посавске жупаније, а у тренутку када је мотор "мига 21" престао да ради преко радиовезе се чуло: "Пада као цигла!".

У хрватском Министарству одбране нису потврдили, али ни демантовали да се мотог угасио, већ су само саопштили да је у питању "један технички проблем", пренео је Јутарњи лист.

"Можемо потврдити да се догодио један технички проблем на авиону током лета, након чега се авион вратио у ваздушну базу на Плесу. У овом тренутку још се обављају сви потребни технички прегледи како би се утврдило због чега је дошло до тога", навело је то министарство.

Иако је претходно најављено да ће "мигови" Хрватског ратног ваздухопловства летети ове недеље од понедељка до петка, данас ипак нису летели, наводи "Дневник Нове ТВ".

Јутарњи лист објавио је јуче да је техничка исправност хрватских борбених авиона "МиГ-21" драматична јер су од укупно 12 за обављање задатака способна само четири, о чему је начелник Главног штаба генерал Милан Шундов обавестио председницу Хрватске и врховног команданта Колинду Грабар-Китаровић.

Позивајући се на неименоване изворе из војних кругова, лист наводи да су за обављање задатака способан један једносед и три двоседа.

Хрватска председница изјавила је, коментаришући писање медија да су хрватски МиГ -ови у лошем стању, да је оно што је "летимично видела у извештају - прилично забрињавајуће".

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

МИЛЕ

16.03.2017 20:40

СВАКОМЕ СЕ МОЗЕ ДЕСИТ. СЛАБ КУМУЛАТОР ЕВО И У МЕНЕ ГУМЕ НА ТОЦКУ ИСПУХАЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

17.03.2017 20:28

У праву је Перван купили половне МиГ-ове од Јемена !

Name

Анте

16.03.2017 22:55

Дабогда пао на банске дворе са пуним борбеним комплетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Анте

17.03.2017 05:32

Бог ти узео и то мало кокосије памети сто имас дебилу један.

Name

Брзи

17.03.2017 07:56

Ти авијни су сазрели за музеј.То је и Албанија избацила из употребе.

Name

Цица

17.03.2017 10:49

Јесу то они мигови сто сте украли из јна?Односно дезертирали или вец издаја једне дрзаве за коју су ти исти пилоти дали заклетву да це је бранити и за њу дати свој зивот ако буде требало.Ја мислим да јесу ....

Name

Михаило МИКИЦ

17.03.2017 16:27

До издаје дрзаве Југославије је досло договорно. План је направит по наредби Комитерне на највисем нивоу дрзавни републицки комунистицке власти а спроведана је успјесно од стране УДБЕ која је пројектовала све актере југославеске кризе са намјером да тако испуни директиву КПЈ са Цетвртог Конгреса одрзаног у Дрездену у Њемацкој 1928 године о разбијању Југославије ставарањем НДХ и унистењу СРБства његовом подјелом на новоизмисљене комунистицке покрајинске дрзаве и народе. Због тога је свака прица одлетела своме јату а сваки братац отисао своме брату!

Name

инструктор

17.03.2017 10:30

До пилота је увјек му је лосе исло мијењање брзина и пустање квацила.Гарант је из прве у трецу опет убацио.Куд га пустих да полози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиито

17.03.2017 12:46

Ма штеде људи гориво ко и ја гасе низ брдо.

ОДГОВОРИТЕ