Видео - Кирјос: Меч против Федерера је још само један у низу...!

Швајцарац, иако то ретко чини, хвали игру младог Аустралијанца, свог наредног ривала у Индијан Велсу, а овај одговара да ће, као и против Ђоковића, користити најјаче оружје - сервис, и покушати опет да га победи.

Тенис 17.03.2017 | 12:15
Видео - Кирјос: Меч против Федерера је још само један у низу...!
Ник Кирјос потврдио је да спада у малу групу играча који би могли да наследе "велику четворку". Аустралијанац грчког порекла недавно је на турниру у Акапулку победио Новака Ђоковића, а потом је исто урадио и претходне ноћи у Индијан Велсу, зауставивши га на путу ка четвртом узастопном, а шестом укупно пехару на том турниру.

Кирјос је славио резултатом 6:4, 7:6 (7:3) не дозволивши великом шампиону да стигне до брејк лопте на мечу.

На дуелу против некадашњег "броја један" 16. тенисер света приказао је одличну игру, као и да се не боји дуела против "великих играча".

И пре меча осмине финала најавио је да је спреман да се равноправно носи са Ђоковићем, да зна како то треба да учини, и то је и спровео у дело на терену.

"Осећам се одлично. Поносан сам на игру коју сам приказао, и на победу. Он је велики шампион и увек је тешко играти против њега, али ја сам знао шта треба да урадим", поручио је најбољи асутралијски тенисер, који је против Ђоковића имао 14 ас удараца и 25 винера.

Кирјос ће у четвртфиналу играти против Роџера Федерера, који је у тениском класику био бољи од Рафаела Надала.

Швајцарац, коме то није својствено, хвалио је 14 година млађег играча.

"Заиста је врло импресивно то што је два пута у тако кратко време победио Новака, и то на његовој омиљеној подлози", рекао је Федерер.

Он је додао да је одавно приметио Ников таленат.

"Пре три године дошао је у Цирих, уочи меча на Вимблдону, када је победио Надала. Тада сам био импресиониран игром коју је приказао. Сада је стекао и искуство, прошао део неопходног пута којим играчи морају да иду, и сада мислим да је стварно ступио на велику сцену. Мора да иде корак по корак, да игра добро из недеље у недељу, из године у годину, и ако то буде чинио може постати заиста велики играч", рекао је Федерер, а затим поткрепио то чињеницом.

"Он је победио све - Новака, Рафу и мене", додао је Швајцарац, који је пре три године позвао Кирјоса да тренира са њим.

Сада ће се у директном окршају са "младом надом" борити за полуфинале. Ђоковић је признао да у мечу осмине финала није могао да се избори са Кирјосовим "пројектилима" од 220 километара на сат, а Федерер има другачије мишљење.

"Волим његов сервис", поручио је Федерер, који је већ осетио колико они могу да буду опасни и неухватљиви на мастерсу у Мадриду пре две године, када је изгубио од Кирјоса - 6:7, 7:6, 7:6.

"То је било на супер брзој шљакастој подлози, на којој лоптица доста одскаче. Имао сам и меч лопту, али сам поражен. Ово ће бити другачији услови, прихватљивији за обојицу, и веома се радујем овом дуелу. Баш ме занима како ће бити", додао је тренутно 10. играч на АТП листи.



Ник Кирјос такође се радује изазову у четвртфиналу.

"Роџер је један од мојих омиљених тенисера, али меч против њега само је још један у низу. Морам добро да се спремим. Сервирам добро и то ће бити прилика да извршим притисак на њега. Психички сам напредовао и трудим се да се борим за сваки поен и да се надмећем са сваким противником", додао је Кирјос.

Меч Федерера и Кирјоса на програму је у петак увече.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар