Гвардиолина револуција: Виси читав један тим... са све клупом!

Чак 18 фудбалера би овог лета могли да остану без ангажмана на Етихаду!

Фудбал 18.03.2017 | 23:45
Гвардиолина револуција: Виси читав један тим... са све клупом!
Видело се и пре тог реванша осмине финала, али Монако је широм отворио очи чак и највећим оптимистима међу навијачима. Овај тим Манчестер Ситија, иако паклено јак, ипак није кадар да се порва са највећима на Старом континенту. Пеп Гвардиола је схватио. И што је можда још битније - схватила је и управа Грађана на челу са Шеиком Мансуром, па ћеГвардиола овог  лета добити одрешене руке да селектира тим који би могао да нападне европску титулу.

Предуслов - растанак са играчима који шеф не види у том пројекту, а таквих је према сазнањима угледног Гардијана чак 18.

Седморици истиче уговор на лето: Јаја Туре, Гаел Клиши, Пабло Забалета, Вили Кабаљеро, Хезус Навас, Бакари Сања и Тосин Адарабиојо. Нико од њих баш није импресионирао толико да је извесно да ће добити понуду за дужи боравак у Манчестеру.

На позајамицама су Џо Харт, Елијаким Мангала, Самир Насри, Вилфред Бони и Џејсон Денајер. Грађани би вероватно били пресрећни кад би могли да их се отарасе, мада је питање да ли ће моћи да на њиховим продајам зараде и онолико колико су у њих инвестирали и колико би желели.

Фабијан Делф, Фернандо и Келечи Ихеаначо одавно су у другом плану код Гвардиоле, више није сигуран ни Серхио Агуеро - кад се Габријел Жезус опорави Аргентинац ће на опет на клупу - па ни повредама разорени Венсан Компани, те Александар Коларов, коме уговор истиче на лето 2018. године.

Све скупа 18 играча који имају разлога за бригу мада је извесно да Сити неће моћи све да их прода. Јер иако ће Гвардиола добити минимум 170.000.000 евра за трансфере то неће бити довољно ни за десеторицу новајлија. Посебно не за оне врхунске какве Пеп воли.

Очекује се, није то никаква тајна, да Гвардиола посебан фокус стави на јачање ужасне одбране чије недостатке је Монако разголитио оном победом од 3:1 у реваншу осмине финала Лиге шампиона. Тема је и голман, јер је Харт наговестио да се неће враћати, докКлаудио Браво није одушевио на Етихаду, па се помиње довођење Бенфикиног Едерсона Мораеша.

Тражи се и леви бек, ту су прве жеље Кајл Вокер или Дани Роуз, обојица из Тотенхема, те давнашња Гвардиолина жеља на месту штопера - Емерик Лапорт из Атлетик Билбаа.

Ако оде Агуеро биће потребан и нападач, а сматра се да би Арсеналов Алексис Санчез био идеална замена.

Али све то у једном прелазном року? Лако се ту погреши.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар