Видео: Схоwтиме у Мајамију, поново!

Екипа са Флориде побеђује у низу, пружа навијачима сјајну забаву и поново је активна у трци за плеј-оф. А, почела је катастрофално!

Кошарка 17.03.2017 | 22:20
Видео: Схоwтиме у Мајамију, поново!
Да је прошле ноћи Блејк Грифин погодио шут у финишу меча у Милвокију, Мајами би овај четвртак дочекао на месту које води у плеј-оф. Међутим, лопта је скакутала по обручу, али није прошла кроз мрежицу. Клиперси су изгубили, а Бакси су бар привремено "спустили" Мајами на девето место, иако имају исти број победа (као и осмопласирани Детроит).

Оваква и било каква слична плеј-оф рачуница са Мајамијем као једним од тимова са којим се мора калкулисати, не тако давно звучала би као научна фантастика!

Тим са Флориде почео је сезону лошим играма и скором 11-30, а онда је од средине јануара просто "експлодирао".

Екипа Ерика Сполстре везала је до средине фебруара 13 победа, а закључно са синоћним успехом против Њу Орлеанса остварила чак 22 тријумфа у последњих 27 мечева.

На челу са упорним и убојитим Гораном Драгићем, коме је дворана у среду скандирала "МВП, МВП" док је отеченог ока постигао 33 поена, Мајами се после 136 дана бар привремено вратио међу најуспешнијих осам тимова источне конференције.



Пред троструким НБА шампионом је и даље огроман посао, али будућност сада изгледа много светлија.

Уз веома добре игре Диона Вејтерса, који после две промене тима и четири сезоне у НБА демонстрира сав квалитет, уз 46. "дабл-дабл" учинака Хасана Вајтсајда ове сезоне, уз огроман допринос Џејмса Џонсона, о чијој се важној тројци и одбрани на Демаркусу Казинсу од јутрос прича, Мајами се вратио међу конкурентне тимове и план је да тамо и остане.



Док шансе Хита за пласман у плеј-оф значајно расту, из свлачионице поручују: "Без еуфорије".

"Само је потребно да наставимо да идемо у правом смеру", каже Вејтерс.

"Који смо били на табели пре три месеца, 14?", запитао је Драгић новинаре.

"Ипак, морамо да наставимо да напредујемо, да радимо свој посао и да се спремимо за следећу утакмицу", додао је "Драгон".

Гледајући тренутну табелу, лако је закључити да ће Мајами (33-35) највећу битку за пласман у плеј-оф водити против Милвокија (33-34) и Детроита (33-35), који има и бољи међусобни скор (2:1, а четврта је заказана за 28. март у Детроиту).

Сполстрин тим имаће важан задатак у утакмицама које долазе, јер ће наредна четири меча играти код куће, а у три ће ривали бити екипе са негативним скором (Минесота, Портланд, Финикс, Торонто). У таквој ситуацији, момци са Флориде могли би да се "одлепе" од Милвокија, Детроита, али и Чикага (32-36), који заостаје један меч и ишчекује вести о повреди Двејна Вејда.

"Не задовољавамо и не осећамо се угодније у тренутној позицији. Само постајемо гладнији и још гладнији", рекао је Вајтсајд о тиму који је у 2017. један од пријатнијих изненађења лиге.

У последњих 26 утакмица, Мајами просечно постиже 108,6 поена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар