Није готова идеја "Велике Албаније"

Македонија је једина земља на Балкану која је прихватила све што је запад предложио, али и поставио као услов.

Република Српска 15.03.2017 | 23:02
Није готова идеја "Велике Албаније"
Европска унија, НАТО и остали западни тутори су у Македонији уређивали све – од односа према међународним институцијама, до унутрашње политике и односа са Албанцима.

Данас, након свега тога, у Македонији је на сцени институцијална и политичка криза, истакли су гости емисије “Глобално” БН телевизије. Поставља се питање – зашто? Да ли су Албанци кренули у нову мисију у Македонији?

Албанци су типичан примјер онога што се у њемачком језику назива “закаснила нација”, каже извршни директор Центра за стратешке алтернативе, Душан Пророковић. Он објашњава да свака нација има историју сопственог народотворног процеса . Код Албанаца је још у току.

“Албански национални корпус се у пуном смислу заокружује тек од 2008. године када је проглашена независност тзв. Републике Косово. Сљедећа етапа у њиховим захтјевима јесте стварање `Велике Албаније`. Отуда и оволико незадовољство и у Македонији”, рекао је Пророковић.

На питање да ли Влада у Македонији још у није формирана због “тиранске платформе” уредник портала "Револуционар" из Македоније Виктор Азманоски, одговара да не вјерује. 

“Прије почетка преговора између Социјалдемократске странке и ДУИ да се укључи у Скупштину и уђе у Владу, владајућа ВМРО-ДПМНЕ заједно са коалиционим партнером ДУИ у преговорима на тој платформи, прихватила је, према неким информацијама, четири ствари. Само једну није.”

Веза са самопроглашеним Косовом.

“Када погледате неке политичаре и вође албанских партија данас у Македонији, имамо идентичну ситуацију као и на тзв. Косову. То су људи који су учествовали у оружаним сукобима, а данас представљају оређене политичке елите. Албанци су заиста озбиљно ушли на политичку сцену и од тог тренутка Македонија постаје да престаје држава”, рекао је у емисији “Глобално” БН телевизије независни војно-политички аналитичар из Београда, Владе Радуловић.

Припремају ли Албанци и нову окупацију српске територије?

“Уколико погледате неке новије идеје Албанаца, видјећете да се њихова граница помјера све до Прокупља. У Србији се о томе не дискутује”, додао је Радуловић.

На сцени је, тврди Душан Пророковић о геополитичким пројекцијама САД.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Тито месетар

15.03.2017 22:58

Македонија је грцка република , а ова назови наса , сто је измислио месетар броз, је вјестацка творевина која изван Југе не мозе опстати никако.Пукло је то давно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацогз

16.03.2017 06:42

Грчка република у којој не живе Грци...

Name

ревизор

16.03.2017 06:44

Ова наса је старија од Југе,Ова наса је била дрзава кад Југе није било.Југа је конструкција направљена 1918 зато није ни могла опстат.

Name

Xвx

16.03.2017 06:10

ВЕЛИКА Албанија је глупост и никакве сансе нема да се оствари управо онако попут идеја велике Србије 90их..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЈРМ је.....

16.03.2017 07:13

требала размисљати о оваквим сценаријима онда када су разбијали СФРЈ заједно са осталим сепаратистима и када су одлуцили да уцествују у отимању (признањем) "Срца Србије" народу који их је 1912. године ослобадјао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а идеја сиротиње

16.03.2017 11:03

Једино је тачно да политичари нису одустали од идеје ВЕЛИКЕ БАЛКАНСКЕ СИРОТИЊЕ,а остале приче о ВЕЛИКИМ је скретање пажње и застрашивање народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

16.03.2017 11:51

Македонци су били за разбијање Југославије. Дошао ђаво по своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

17.03.2017 20:55

Шта су тражили, то су добили. Једино у Југи су могли опстати.

ОДГОВОРИТЕ