Велики интервју Марија Балотелија: Људи, ја не играм одбрану!

Нисам навикао на овакво суђење, ПСЖ без Ибре није тим, Кавани није феномен! „Све што читате о мени је смеће“, каже нападач Нице.

Фудбал 18.03.2017 | 17:30
Велики интервју Марија Балотелија: Људи, ја не играм одбрану!
Где год се појави изазива пажњу. Не (само) због фудбала. Иако ће он то оспорити, уверавањем да је сасвим обичан момак. Тешко да ће му народ поверовати после свега што је учинио у досадашњој каријери, али Марио Балотели је понекад и без разлога нападан, баш због мрља из прошлости.

Утисак је да се у Ници смирио. Приближније реалности: није дериште као из времена у Интеру И Манчестер Ситију. И Азурна обала му одговара. Савршен спој. Отуда 12 голова у једној од најбољих сезона клуба са Ривијере последњих година.

„Екипа је веома млада. А и ја сам млад. Имамо бар четврорицу играча која су ме импресионирала. То су: Жан Мишел Сери, Рикардо Переира, Вилијан Сипријан и Аласан Плеа. Поседују потенцијал да у будућности постану врхунски играчи“, рекао је Балотели у опширном интервјуу за Радио Монте Карло.

Благодарећи, између осталог, његовом учинку, Ница је кандидат за титулу. Дуго је чак била на првом месту, сад је трећа, пет бодова иза лидера Монака и два иза Пари Сен Жермена.

„Монако ме је одушевио. Далеко више од ПСЖ-а. Парижани имају сјајне играче, али нису добри као тим. Не кажем да су лоши, при врху су, али не играју тимски откако им је отишао Златан Ибрахимовић. Могу да победе било кога, али и да изгубе од било кога. Златан је био шеф, без њега нису исти. Насупрот Кнежевима, Париз има феномене у својој екипи какви су Тијаго Силва и Анхел ди Марија. Кавани јесте велики играч, али није феномен. А Монако нема ниједног таквог“.

Делује да је на смиривање темперамента Марија Балотелија утицао и Лусијан Фавр. Швајцарски стручњак је назаслужнији за препород Нице, завреде је и поштовање играча, иако се неки не слажу са методама његовог рада.

„Он од играча тражи да врше пресинг на половини противника и тако те ствари. А ја не играм одбрану. Опет, то је модеран фудбал: да бисте били добри за викенд морате напорно да радите током седмице“.

Белотели није играо све мечеве за Ницу ове сезоне. Мало су га омеле повреде, а мало и црвени картони, добијени против Борода и Лоријена.

„У Лиги 1 се суди другачије него у Итаији или Енглеској. Овде су арбитри ригиднији, много су крути, потпуно другачије процењују ситуације од начина на које сам навикао. Кад сам први пут искључен морао сам да путујем у Париз, пред Дисциплинску комисију...  А мислим да би врхунски фудбалер из сваког клуба требало да буду заштићен. А то нису. Ако вас неко фаулира 25 пута на утакмици нормално је да ћете реаговати“.

Приватни живот, нажалост, и даље је у центру пажње.

„Не заниме ме шта људи мисле о мени. Виде ме само оних 90 минута на терену. То је све за целу седмицу. Оно што читате о мени у штампи је смеће. Сваки час се појављују наслови како Балотели  излази са овом или оном девојком. Мислим, кога брига. Нисам момак који много прича. Имам мало пријатеља, они који то јесу - то су ми пријатељу заувек. Истински“.

Неизбежно поглавље у интервјуу био је неуспешан боравак у Ливерпулу.

„Немој да причамо о Ливерпулу, молим вас. То је клуб сјајних људи, фантастичних навијача, али што се тиче места за живот... Манчестер Сити је за мене био сан, тамо је права италијанска атмосфера“, закључио је Марио Балотели, уз откриће како је „мало неодстајало да пређе у Барселону, али клуб са којим је тад (није рекао кад, оп. ау) имао уговор није желео да га пусти“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар