Тодорић: Чак и ако освојимо АБА лигу, неће нам дати у Евролигу!

Драган Тодорић не вјерује да Партизан наредне сезоне може у Евролигу, под претпоставком да буде најбољи у АБА лиги.

Кошарка 17.03.2017 | 13:15
Тодорић: Чак и ако освојимо АБА лигу, неће нам дати у Евролигу!
Прво човјек Евролиге, Ђорди Бартомеу и Крешимир Новосел директор АБА лиге претходних дана децидно су изјављивали како ће шампион АБА лиге наредне сезоне играти у Евролиги.

У КК Партизан, односно његов спортски директор Драган Тодорић не вјерује баш да је тако.Сматра да ако његов тим и буде шампион АБА лиге да неће играти Евролигу. Став темељи између осталог и на промјени правила, када је 2013. године Игокеа, као најбољепласирани тим лигашког дијела требала играти Евролигу, а није.

Гостујући на Радио телевизији Републике Српске, на питање, да ли ће Партизан играти Евролигу, ако буде шампион АБА лиге, Тодорић је дао негативан одговор.

„ Ако ме искрено питате, мислим да ако буде шампион Партизан неће играти. Мислим да нам не би дали. Као Игокеи. Мислим да је тада једна велика неправда начињена. Знате како, кад се једном деси такав преседан. Мислим у овој ситуацији, да ми будемо прваци да сигурно нам не би дали да играмо Евролигу наредне сезоне. Лично бих волио да будемо прваци, да се то деси. Касније не морамо ни да играмо“, рекао је Тодорић.

Додао је како се ситуација што се тиче финансијских прилика стабилизовала. Задовољан је и досадашњим током сезоне у резултатском смислу.

„ Укупно гледајући у спортском дијелу досадашњом сезоном сам задовољан. Што се тиче тог другој дијела, тим се не бавим, али оно што знам и што са задовољством могу да кажем је да је тај дуг, који је 2015. године износио око 5,5- 6 милиона евра смањен. Сада износи око четири милиона. Тако да се и у том дијелу доста урадило. Још минимим двије године ће нам требати да дођено на позитивну нулу што се тиче финансија“, рекао је спортски директор Партизана.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар