Индијан Велс: Карењо-Буста зауставио серију Душана Лајовића!

Душан Лајовић завршио је учешће на Мастерсу у Индијан Велсу поразом од Пабла Карењо-Бусте у осмини финала – 6:4, 7:6(5).

Тенис 15.03.2017 | 21:00
Индијан Велс: Карењо-Буста зауставио серију Душана Лајовића!
Дуци иза себе има сјајну недељу у калифонијској пустијни, пошто је после упешног проласка кроз квалификације елиминисао Фелисијана Лопеса и Васека Поспишила.

Лајовић ће после успеха каријере, када су турнири из Серије 1.000 у питању, поново бити међу 100 најбољих играча света.

Карењо-Буста играће у борби за полуфинале против победника дуела између Давида Гофана и Пабла Куеваса.

Други српски представник у синглу, Новак Ђоковић од 23 часа игра против Ника Кирјоса, који га је прошле недеље зауставио на турниру у Акапулку у њиховом првом окршају.

Душан је сигурним гемовима отворио меч, у првом је изгубио само један, док је други у своју корист решио без изгубљеног поена. И Шпанац је такође био изузетно убедљив, он није препустио ривалу нити један поен, па је после десетак минута игре резултат био изједначен – 2:2.

Наш тенисер је сигурно отворио и наредни сервис гем, освојио је прва два поена, али је онда уследио први пад у његовој игри, што је Пабло сурово казнио. После две грешке Лајовића стигао је до прве брејк шансе и одмах је искористио захваљујући већој агресивности, да би потом још једним савршеним гемом потврдио стечену предност – 2:4.

Покушао је Душан да одговори агресивним приступом, успео је у осмом гему да стигне до 15:30, али не и да поврати егал. Карењо-Буста је успео да се извуче, Лајовић је затим новим сигурним гемом остао у првом сету, али је Шпанац без већих проблема материјализовао брејк предности и стигао до вођства у сетовима – 4:6.

Покушао је Шпанац да искористи налет из првог сета и стигао је до нове две прилике да ривалу одузме сервис већ на старту другог дела игре. Деловало је да ће Дуци успети да се одбрани и исчупа из незгодне ситуације, имао је и три гем лопте пошто је стигао до изједначења, али није издржао до краја и Карењо-Буста је направио нови брејк – 0:1.

Као и у досадашњем току сусрета, Лајовићев противник није имао проблема при свом сервису јер је од почетка изугубио само три поена у гемовима у којима је био на сервису, па је убрзо потврдио брејк. Међутим, Душан је наставио да игра своју игру, форисирао је бекенд који га је јако добро слушио ове недеље, што му је донело прву брејк шансу у мечу – коју одмах користи сјајним винером – 2:2.

После нешто више узбуђења, поново је уследио период нешто мирније игре на обе стране, обојица су и даље рутински освајали гемове на свој сервис, па на уласку у финиш другог сета нико није имао предност – 4:4.

Осим неколико атрактивних поена, ништа се суштински није променило до уласка у тај-брејк, који је Карењо-Буста боље отворио и стигао до 2:0. Међутим, Лајовић одмах одговара истом мером, а Шпанац онда шаље лоптицу у аут за преокрет 3:2.

Уследио је добар сервис Пабла, али онда и дупла грешка за ново вођство нашег играча који паметном игром потврђује мини-брејк. Ипак, Карењо-Буста храбро игра наредни поен и уписује винер из бекхенда, да би после нова два добра сервиса, односно седмог аса стигао до прве меч лопте. Душан је добро одсервирао, контролисао ток поена, али је онда избацио лоптицу у аут за крај сусрета – 6:7(5).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар