Куп БиХ: Радник остао без трофеја!

У четвртфиналу Купа Босне и Херцеговине Жељезничар елиминисао браниоца трофеја, бијељински Радник. Међу четири најбоље екипе Сарајево и Младост из Добој-Какња. Посљедњи учесник полуфинала биће познат вечерас.

Фудбал 15.03.2017 | 17:30
Куп БиХ: Радник остао без трофеја!
Бранилац трофеја Радник елиминисан је из Купа Босне и Херцеговине, тако да екипа из Бијељине неће бити у ситуацији да брани пехар освојен прошле године.

Бољи од Сембераца у двомечу били су фудбалери сарајевског Жељезничара, који су након 2:2 у Бијељини, у реваншу пред својим навијачима на "Грбавици" славили 2:0 и осигурали пласман у полуфинале најмасовнијег такмичења.

Сарајевски плави оба гола постигли су у финишу сусрета. Прво је Стево Николић погодио за 1:0, а коначних 2:0 поставио је Самир Бекрић.

Дуел на "Грбавици" посматрао је и селектор репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић, који је са шалом Жељезничара испратио дерби меч ове рунде такмичења.

Сарајево је већ у првом мечу осигурало пласман у полуфинале Купа БиХ. Послије тријумфа на "Кошеву" (2:0) погоцима Амера Бекића, "бордо" тим је у реваншу против Травника повео већ на почетку сусрета на "Пироти" и практично овјерио пласман међу четири најбоље екипе најмасовнијег такмичења у БиХ. Стријелац је био Дејан Максимовић. "Везири" су успјели да стигну до изједначења преко Недима Оглечевца у 15. минуту, да би у наставку обје екипе постигле још по један погодак. Бордо тим повео је други пут на мечу голом Мерсудина Ахметовића, да би само три минута касније Хрустан Кадрић погодио за 2:2.

Младост из Добој-Какња посао око проласка у полуфинале завршила је у првом мечу кад је славила резултатом 6:3 против Босне Сема, а у сриједу је реванш окончан новим тријумфом изабраника Хусрефа Мусемића. Домаћин је пружио нешто већи отпор у реваншу, али су гости ипак тријумфовали 3:2 и укупним резултатом 9:5 стигли до највећег успјеха у клупској историји.

Посљедњи меч четвртфинала од 17 часова на "Пецари" играју Широки Бријег и Зрињски. Широкобријежани су из Мостара донијели два гола предности и близу су проласка у наредну фазу такмичења.

КУП БиХ - ЧЕТВРТФИНАЛЕ (РЕВАНШИ)

Босна Сема - Младост 2:3 (1:1) (први меч, 3:6)
/Оглечевац 15 - Максимовић 3, 70, Мусић 48/

Травник - Сарајево 2:2 (1:1) (први меч, 0:2)
/Јусуфбашић 15, Кадрић 58 - Хусејиновић 5, Ахметовић 55/

Жељезничар - Радник 2:0 (0:0) (први меч, 2:2)
/Николић 71, Бекрић 82/

Широки Бријег - Зрињски (17:00) (први меч, 0:2).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар