Хоћемо истину, а не крвну освету!

Слободан Шарановић је убијен зато што није утврђена истина о убиству његовог брата Бранислава. "На безобзиран начин, с леђа и са безброј зрна изрешетан је Слободан. Његова породица и ћерка морају да се ослободе зле судбине. Има разних прича поводом Слободановог убиства и неки су помињали и крвну освету. Међутим, ње није било и најближа породица нашег Слободана за то не зна, нити жели да зна”, рекао је јуче у опроштајном говору Славко Шарановић, брат од стрица убијеног црногорског бизнисмена на гробљу гробљу у Ждребаонику у Даниловграду.

Регион 15.03.2017 | 08:57
 Хоћемо истину, а не крвну освету!
Опра­шта­ју­ћи се од по­кој­ни­ка, брат Слободана Шарановића (79) рекао је да нису тачне приче да је он убијен због крвне освете.

- Же­ли­мо са­мо исти­ну, ко­ја ће ра­све­тли­ти овај слу­чај - рекао је он.ж

Брат убијеног Шарановића, који је убијен у суботу увече испред кућног прага у насељу Дубовица у Будви, казао је да по­ро­ди­цу ин­те­ре­су­је исти­на, као и то ко је пре осам година убио ње­го­вог бра­та Бра­нислава.

- По­ро­ди­ца на­шег бра­та из­гу­би­ла је од­ва­жног и по­жр­тво­ва­ног су­пру­га, оца и бра­та. У овом тре­нут­ку, ка­да смо пу­ни емо­ци­ја, те­шко је на­ћи пра­ве ре­чи. Сло­бо­дан је био чо­век ко­ји је во­лео љу­де и ње­го­ва ру­ка по­мо­ћи увек је би­ла ис­пру­же­на и спрем­на сва­ко­ме да по­мог­не - ре­као је Слав­ко Ша­ра­но­вић.

Он је до­дао да је Сло­бо­да­н рано остао без оца, који је стрељан и проглашен за др­жав­ног не­при­ја­те­ља „са­мо за­то што ни­је хтео да по­га­зи за­кле­тву да­ту кра­љу и отаџ­би­ни”.

Све време сахрану су обезбеђивали инспектори полиције из Даниловграда, који су опколлили градску капелу, у којој је био изложен Шарановић, након чега је премештен у манастир Ждребаоник. Сло­бо­дан је са­хра­њен по­ред сво­га бра­та Бра­ни­сла­ва.

На сахрани је, како сазнаје Ало, био и Крсто Станишић (54), црногорски држављанин који живи у Београду. Он је носио и ковчег, сазнаје „Ало!“. Станишић је хапшен 2006. у Београду, а МУП Србије саопштио је тада да је за њим била расписана међународна потерница коју је издао Интерпол Визбаден због фалсификовања новца и формирања криминалне групе. Станишић је тада испитиван о активностима мафијашке групе „Америка”, којој се приписује око 20 ликвидација у Београду и иностранству, трговина дрогом на велико, али и фалсификовање велике суме новца.

Суђење у одсуству због оптужбе за убиство Николе Бојовића

Против Слободана Шарановића се пред Специјалним судом у Београду водио судски поступак због убиства Николе Бојовића (39), брата Луке Бојовића (43), и Милоша Видаковића (23).

Њему се судило у одсуству, пошто се за исте злочине занимало и црногорско тужилаштво. Међутим, оптужница у Црној Гори против Шарановића никада није подигнута, због чега је у децембру прошле године пуштен на слободу. У оптужници српског Тужилаштва за организовани криминал Шарановић се теретио да је крајем априла 2013. у Београду организовао убиство Николе Бојовића као освету за убиство рођеног брата Бранислава Шарановића.

Шарановић убијен је у суботу вече у Будви, а први рафал, највероватније испаљен из аутомата, убице су сасуле Шарановићу у леђа. Када је пао на тротоар, један од нападача је изашао из возила и из близине пуцао у непомичног бизнисмена. Полиција верује да су у аутомобилу била најмање тројица егзекутора. Један који је био задужен за вожњу, други је пуцао из аутомата са задњег седишта, док је трећи изашао са сувозачевог места и из пиштоља оверио Шарановића.


(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар