Русија синоћ добила трећег представника за Лигу шампиона!

Промене у коефицијентима на УЕФА ранг листи!

Фудбал 15.03.2017 | 10:00
Русија синоћ добила трећег представника за Лигу шампиона!
Синоћним испадањем Порта из Лиге шампиона, променила се и слика о расподели снага за Еврокупове. Русија ће од сезоне 2018/19 имати три представника за Лигу шампиона, а Португалија два.

Лоша сезона португалских клубова у Лиги шампиона је изазвала коначан цех. Иако су три представника Примеире учествовала у елитном такмичењу ове сезоне, ниједан од њих није успео да дође до четвртфинала. Спортинг је завршио као последњи у групи, а Порто и Бенфика су заустављени у осмини финала. Међутим, највећи цех су Португалци платили због слабих резултата њихових представника у Лиги Европе где су вечито остваривали добре резултате. Рио Аве и Арука су испали у квалификацијама, а Брага у групи.

Са друге стране, руски клубови су остварили солидне резултате у Лиги Европе. Краснодар и Ростов су дошли до осмине финала и још имају шансу за четвртфинале. Зенит је елиминисан у шеснаестини финала, Спартак је испао у квалификацијама, а ЦСКА је завршио такмичење у групној фази Лиге шампиона.

На тај начин су Руси сакупили више бодова од Португалаца јер се коначан број делио са мањим бројем представника. Следећег лета број и расподела учесника остаје иста, али од сезоне 2108/19, Русија ће давати три представника који ће имати шансу да играју у Лиги шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар