Муслин, Мурињо и СМС...!

У овом тренутку, ас Лација није по укусу нашег селектора, Муслина, али јесте у плановима менаџера Јунајтеда, Муриња.

Фудбал 15.03.2017 | 16:00
Муслин, Мурињо и СМС...!
Селектор фудбалске репрезентације Србије, Славољуб Муслин, није позвао младог везисту Лација, Сергеја Милинковића-Савића, за предстојећи сусрет "орлова" са Грузијом у гостима.

Предност у везном реду у односу на 22 годину старог и 191 центиметара високог фудбалера римског клуба добили су Љубомир Фејса, Лука Миливојевић, Немања Радоја и Немања Матић, уз још тројицу офанзивнијих играча, Душана Тадића, Филипа Костића и Зорана Тошића.

Дебата о томе да ли је наш селектор требало да пружи шансу стрелцу шест голова за Лацијале, уз шест асистенција ове сезоне, почела је самим објављивањем списка, мада је чињеница да је популарни СМС млад играч и да је пред њим будућност у којој ће свакако добити прилику да се наметне можда и као лидер нашег националног тима.

Међутим, за разлику од Муслина, којег игре бившег игача Војводине за сада нису претерано импресионирале, Жозе Мурињо мисли другачије - неколико енглеских медија објавило је да ће Манчестер јунајтед наредног лета покушати да доведе Сергеја, након што експеримент с његовим две године млађим братом Вањом Милинковићем-Савићем није успео.

Јунајтед ће наводно за око 30 милиона евра покушати наредног лета да победи Јувентус у трци за потпис играча који је ове сезоне одиграо неколико сјајних утакмица за тим који с клупе води Симоне Инзаги. Свестан те опасности, спортски директор Лација, Игли Таре, рекао је…

"Сергеј је показао и квалитет и карактер. Морамо да га пустимо да расте као играч. И, такође, морамо да га оставимо на миру чак и када греши", изјавио је Таре, додајући да клуб није заинтересован да га прода у скорије време.

Ипак, гигантима који се интересују за њега у овом тренутку тешко је рећи не, нарочито када су десетине милиона евра у питању, а то што Мурињо види Сергеја на "Олд Трафорду" не би требало да чуди утолико што је укус славног португалског тренера, када су везисти у питању, итекако познат европској јавности.

Где год је радио, Мурињо је имао снажне, високе и окретне играче, а са својих 191 центиметром, СМС је међу највишим везистима у најјачим европским лигама већ другу сезону.

Могло је да се догоди да Сергеја брат Вања дочека у Манчестеру, али то неће бити случај, јер је некадашњем голману Војводине одбијен захтев за радном дозволом у Енглеској више пута, па је Јунајтед морао да раскине уговор с њим и омогући му да у својству слободног играча потпише за пољску Лехију из Гдањска.

ВМС се тамо неће још дуго задржати, јер је његов трансфер у Торино нашег тренера Синише Михајловића већ договорен и он ће наредног јула за 4,2 милиона евра прећи међу "бикове", које ће сасвим извесно напустити познати енглески голман Џо Харт.

Сплетом околности, може да се догоди да Вања и Сергеј заиграју у истом граду, Торину, али за различите клубове.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар