БиХ земља високог ризика за САД

Због пријетње тероризмом и прања новца, које је повезано с трговином наркотицима, Стејт департмент је прогласио БиХ земљом с високим нивоом пријетње за САД и интересе америчке владе.

Босна и Херцеговина 14.03.2017 | 10:28
БиХ земља високог ризика за САД
У најновијем извјештају о стању безбједности у БиХ, Стејт департмент је оцијенио да су Сарајево и БиХ високоризична локација, посебно истичући пријетњу од тероризма која је, како наводе, у високој мјери присутна.

У извјештају се наводи да је током рата од 1992. до 1995. године у БиХ допутовао велики број исламских бораца како би локалним муслиманима помогли у одбрани, да их је неколико стотина још активно у фундаменталистичким исламским организацијама, те да у великој мјери утичу на одређене сегменте живота муслимана у БиХ.

Процјењује се да су током неколико посљедњих година многи грађани БиХ отпутовали на ратишта у Сирији и Ираку, наводи "Дневни аваз".

Извјештај Стејт департмента показује да се БиХ налази на листи земаља које представљају главне центре за прање новца и трговине наркотицима.

Стејт департмент је из региона на листу уврстио БиХ, Србију и Албанију као земље код којих постоје знатни износи новца од трговине наркотицима или новца стеченог у другим врстама криминала.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лицемјери

14.03.2017 09:39

Какав родитељ, такво и дијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

14.03.2017 09:40

Јесу открили Америку, да је БиХ ризицна земља, па то знају И лаици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

м

14.03.2017 10:32

Сконтаце амери кога су спасавали у рату ал це им бити касно.љубице они србима ципеле само полако долази све на своје.

Name

Коле

14.03.2017 10:23

Јел то због Додика, ха ха ха!? Где је сад министар, да каже како нема код њега вехабија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вмро

14.03.2017 10:57

Нормално да јесте у њој не функционисе владавина закона и права вец криминал мафија и корупција .Дрзава којој се смије пријетити полицајцима и у којој полиција није застицена од напада и пријетњи нетреба ни да постоји.Навесцемо вам примјер припадника границне полиције БиХ Палалиц Далибора којем је прецено смрцу јер је открио и пријавио висемилионски сверц цигарета и прање новца из БиХ за Хрватску.Унутрасња контрола те институције је скривала криминал и доказе оглусила се на истрагу коју је по закону била дузна и обавезна провести јел је угрозен зивот полицајца.Суд БиХ и тузиластво БиХ су од 2007 године упознати о свему наведеном али овај кроминал је цуван од стране тузиоца тузиластва БиХ Мирослава Д Марковица који је из само њему познати разлога обуставио истрагу.Напомињемо да је сипа врсила истрагу око свег наведеног и тузитељству такодје јос 2010 године доставило извјестај.Толико о БиХ закону ,правди ,постењу домацих институција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

14.03.2017 13:55

И казе "СРНА" хахахахахха

ОДГОВОРИТЕ