Отворено писмо сина палог борца РТРС-у

Да ли сте свјесни да су медији са програмом попут вашег битно допринијели не само да ’95 године останем без оца, него и да бесповратно останем без 25 година свог живота и перспективе за свој развој усљед константног медијског наметања бављењем, за мене и осталих 1. 384. 100 младих Босне и Херцеговине - апсолутно небитним националистичким и политичким препуцавањима између појединаца?

Босна и Херцеговина 13.03.2017 | 22:18
Отворено писмо сина палог борца РТРС-у
Војин Копуз (28) из Челинца, син погинулог борца ВРС, незапослен, волонтер и директор Фондације ”Фабрика Радости”, написао је отворено писмо Радио-телевизији Републике Српске у коме се критички осврнуо на рад ове медијске куће. Писмо је, како каже аутор, инспирисано "првом женом коју је видио да вади хљеб из контејнера у Челинцу" и преносимо га без измјена.

Поштовани,

обраћам Вам се прије свега као млади грађанин Републике Српске, али и као директор Фондације основане 2013. године од стране младих људи са циљем да као млади грађани даднемо свој мали допринос развоју потенцијала младих људи и заједнице уопште.

Питам се - да ли сте знали?

-Да је Босна и Херцеговина по посљедњим подацима трећа у свијету по незапослености, након двају Афричких Република Џибути и Конго.

-Да смо први по незапослености младих у свијету.

-Да смо недавно проглашени званично као најсиромашнија држава у Европи.

-Да смо по подацима из 2014. године друга земља у Европи по егзодусу младих.

-Да према подацима из истраживања Омладинске Информативе Агенције БиХ - 81% младих Босне и Херцеговине би ”сутра” напустило земљу ако би имало шансу.

-Да је према истом истраживању, од 2006. до 2012. године из БиХ мигрирало 150.000 младих људи.

-Да свакодневно на трпезама наших столова имамо увозну, прскану и генетски модификовану храну, не питајући се зашто нам млади обољевају и умиру од тешких болести.

-Да смо у 2016. години дали својих 121.869.462 КМ (стотину двадесет и један милион) другим државама само за воду коју је НЕКО увезао.

-Да смо у 2016. години дали својих 128.353.574 КМ (стотину двадесет и осам милиона) у буџете других дружава због бесмисленог увоза млијечних производа док наши сточари немају гдје пласирати свој производ, гасе газдинства и напуштају земљу.

-Да је данас проблем овисности младих Републике Српске о фејсбуку и другим друштвеним мрежама надмашио проблем алкохолозма (који је такође незанемарив), те да је ово један од главних разлога зашто млади људи све мање умију комуницирати уживо, радити, склапати послове и пријатељства, оснивати породице.

-Да се шпекулише да је Босна и Херцеговина једина земља у свијету која вјероватно има више запослених у институцијама него у остатку индустрије.

-Да се више ништа не може сакрити, јер све је на интернету.

Наведени подаци су из прошлих година, а данас је ситуација знатно гора. Питам се знате ли да је крајем прошле године у само једном дану са подручја општине Челинац мигрирало 100 (стотину) грађана у Њемачку због посла, шта би било цијело једно село - и то једно велико село!

Питам се да ли знате да сваке године огроман број здравствених радника, и то најстручнијег и најквалитетнијег кадра, трајно одлази из РС, док нас лијече ’подобни’ и они мање способни. Питам се да ли увиђате да је оваквих примјера сваким даном све више - толико да се више системски не могу стићи завести у статистику, посебно не са огромном, застарјелом и нефункционалном администрацијом какву имамо а коју моји суграђани и ја свакодневно плаћамо кроз ПДВ и друге пореске обавезе.

Вјерујем да није само одговорност институција да се баве овим питањима, него и медија - посебно оних које моји суграђани и ја плаћамо.

Ово писмо пишем у суботу, 11. марта, док слушам Ваше Вијести у 12. Поново, по ко зна који пут схватам да већину програма ових Вијести посвећујете неоснованом хвалисању ситуације у Републици Српској, а друге двије трећине поновном, бескрајном и потпуно бесмисленом бављењу политичком ситуацијом у Федерацији БиХ.

Питам се - да ли сте свјесни да су медији са програмом попут Вашег битно допринијели не само да ’95 године останем без оца, него и да бесповратно останем без 25 година свог живота и перспективе за свој развој усљед константног медијског наметања бављењем, за мене и осталих 1.384.100 младих Босне и Херцеговине - апсолутно небитним националистичким и политичким препуцавањима између појединаца.

Питам се да ли сте свјесни да сте увелико допринијели и данас - у ову суботу 11. марта, те да и даље доприносите да се наших пар политичара којима дајете простор не баве битним стварима за мене као грађанина Републике Српске, већ стварима које су искључиво проблем њихових несугласица, њихових личних неразрјешених односа и искључиво њиховог ега.

Питам се да ли увиђате да својим програмом дајете огроман допринос раздвајању народа, као да нисте свјесни да тако никада и ништа нећемо створити, као да је најстрашнија математика за схватити да нема напретка у улици - граду - држави у којој живим без уједињених снага, мудрости и знања.

Питам се јесте ли свјесни да стварате импотентну, инертну и депресивну нацију, као да немате дјецу, претварајући Ваш медиј у медиј који заговара искључиво интересе пар политичара а не нас грађана, који, опет напомињем, Вас плаћамо. Љут сам и разочаран због Ваше непрофесионалности и због Вашег несавјесног рада, те се питам да ли сте свјесни да је ово шта данас имамо - посебно оно шта немамо велика заслуга и Вас као директора једног од најгледанијих медија у БиХ.

Питам се када ћете се почети бавити правим питањима и изношењем битних информација - за мене као младог човјека Републике Српске и свих новијих генерација у чију крв програм попут Вашег свакодневно уноси мржњу, страх и немир.

Питам се, да ли Вам је циљ да потпуно зауставите развој Републике Српске, да је уништите или вјерујете да са толико страха, мржње и немира у нама можемо стварати породицу као основну ћелију друштва - породицу чија би основа требала бити љубав? И искрено, не желим чути Ваш одговор.

Бојим се да би нас као грађане Републике Српске сваки Ваш одговор осим ”ДАНАС” могао много коштати! Желим да ово писмо остане у тишини, из поштовања. Да остане дио дубоке тишине у којој ћемо сви размислити и ставити прст на чело прије него проговоримо. Или да овај пут уопште не проговоримо већ да сугестије које долазе чујемо и у дубокој тишини кренемо да радимо оно за шта плату примамо.

У нади да ћете чути ове ријечи и овај искрени вапај и позив на савјеснији, свјеснији и одговорнији рад остављам Вас са мишљу - оном критичком, о томе шта сте могли створити да сте се бавили истином претходних 25 година. Свим истинама, а не једном, да сте се били објективни и бавили се стварном ситуацијом у којој се ми грађани Републике Српске налазимо.

Не оном реторичком мишљу у којој се правдања ради бавите поређењем са мање бољима од Вас, него оном у којој као свака зрела и здрава личност проналазите примјере и узоре из свјетских примјера бољих од Вас, те се са тим примјерима свакодневно хватате у коштац у Вашем раду и етеру. У програму који подржава и чује ријечи грађана РС који плаћају Ваш хљеб и хљеб Ваше дјеце, без обзира на нашу политичку опредјељеност, националну или било коју другу.

У нади да ћете се одазвати овом вапају и позиву, те се хитно почети служити примјерима и моделима ненасилне комуникације, свјесни да престанком подршке личним препуцавањима појединаца и сличних насилних програмским шема градите насилне нараштаје и друштво - исто оно друштво које је допринијело да стотину хиљада мојих суграђана и генерација одраста без оца.

Примјерима програма кроз које конструктивну критику умијете чути и прихватити, тражећи у Вама извињење а не оправдање трошећи наш новац на истраживање живота оних који Вам пишу како бисте њихове иницијативе и ставове медијски дискредитовали и обезвриједили. Питам се, заправо се то највише питам - знате ли како је то одрастати без оца? И да ли сте свјесни да нас водите на пут на којему би то и Ваша дјеца могла сазнати?

Бојим се да не разумијете шта желим рећи. Ако је тако - жао ми је због тога. Жао ми је што нисам елоквентнији и образованији да можемо поразговарати да бисте ме разумјели, али Вас молим да прочитате ово писмо колико год пута је потребно. Свако вече, све док га не схватите и не чујете ове ријечи као писмо једног просјечног младог грађанина Републике Српске који није елоквентан и који се можда не умије изразити - али који умије осјетити, патити и Ваш рад платити.

Писмо је инспирисано првом женом коју сам јуче видио да вади хљеб из контејнера у Челинцу. Ако све ово не разумијете, молим Вас да у миру и тишини напустите Ваше радно мјесто.

Опростите ако Вас је писмо узнемирило. Уколико јесте, знајте да се грађани Републике Српске тако сваки дан осјећају гледајући Ваше Вијести и позивам Вас да се запитате вечерас прије спавања зашто је то тако, и сутра навече, и свако вече. Хвала Вам за Ваше вријеме и желим Вам од срца много среће, љубави и здравља на новом путу.

...У име свих грађана Босне и Херцеговине - посебно грађана Репубулике Српске и Општине Челинац.

С поштовањем,
Војин Копуз (дијете погинулог борца ВРС, 28 година, незапослен)
Волонтер-Директор Фондације ”Фабрика Радости”

(Бука)

Коментари / 80

Оставите коментар
Name

Можда

13.03.2017 21:23

Си га требао послати неа све медије у Српској,има људи који не гледају РТРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ланал

13.03.2017 22:17

Свака цаст Војине. Досло је вријеме да се цује нас глас глас градана.

Name

Труе

13.03.2017 22:29

Стварно има, ја не памтим кад сам гледао РТРС и АТВ.

Name

Борац рс

14.03.2017 05:45

Пратити РТРС знаци сазнати ста је Баја лопов и зута радили и са ким су кафенисали тај дан. Довели су нас на просјацки стап све а да нису свјесни тога јер су умислили да су богови а уствари су олос ОЛОС БЕЛОСВЕТСКИ.

Name

Коле

14.03.2017 06:23

Сви траже кривца негдје друго, шта му је тв крива? Имаш, хвала Богу даљински, а прихвати се каквог посла па ће бити боље. Сретно.

Name

Цица

14.03.2017 08:46

Не дотице то њих вјеруј ми.Него ми требамо изврсити колективно исељење.Па нека остану они и армија запослених у администраци.Пардон и кумови и кумици па нека раде ста хоце онда нека се ватају заврат измедју себе.ЈАД И ЦЕМЕР МОЈ НАРОДЕ.. .

Name

Лаки

14.03.2017 11:35

Свака част , потребно је будјење младих у цијелом региону да бих се кренуло са реформама друштва у цјелини које ће бити болне али су нужне за...

Name

ре

14.03.2017 18:17

Еј људи, ја одлучио што мање гледати и слушати о политици, осјећај је одличан, више не расправљам по форумима о политици уопште, ма не пада ми на памет , топло препоручујем свима

Name

сили

15.03.2017 18:03

Браво

Name

Стен

13.03.2017 21:32

Волио бих да овог младог и паметног момка чују премијерка и председник и да нам коначно сиђу са грбаче и забију се у п.... м.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

14.03.2017 10:26

Она је своје деристе ухљебила ради за БиХ а она заговара одцјепљење кога лазе народ или свога сина.

Name

мрга

16.03.2017 09:05

Мислим да је заборавио да дода и да смо јаци од Лас Вегаса по броју кладионица.Мој коментар нема везе са текстом али оне ми сметају.У мом мјесту од 300 куца има три кладионице и све три су нелегалне а радници раде на црно за 400-500КМ.

Name

Бпц

16.03.2017 18:15

Изађите па гласајте за промјене,јер по овоме који су на власти нама је добро

Name

Зуза

13.03.2017 21:39

Свака му је на мјесту, али медији су алат власти за манипулацију масама...узасно је гледати програм који плацам сваки мјесец, на којем теце мед и млијеко у друству, који нас убјеђује да нам је дивно иако патимо, да нас стално филију лазима о озфајицама и патриотама...ма фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуги

14.03.2017 05:04

Ово ме подсјеца на Сјеверну Кореју.

Name

Ста оцекивати

13.03.2017 21:45

Ста оцекивати од буљука неписмених радијских спикера, цитаца дзинглова који су купили факултетску диплому, па као постасе новинари.Питајте их ко је Дјука Јулијус па да видимо дал на примјер знају.Наравно не.Ал знају ко је хит мејкер под сатором на Мањаци.Огавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

13.03.2017 21:46

Ста се бунис?! зивот ти је продузен за 4 године Салу на страну. Свака цаст, момак. Мама је сигурно поносно на тебе како те је одгојила. и отац би сигурно. Свако добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерујем

13.03.2017 21:48

Најбољи дио писма је извињење за узнемирење писмом. Млад момак...вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лала

13.03.2017 21:49

Колико има оних који прицају другу прицу,позитивнију..И ја сам изгубио многе а и сам уцествовао у рату.Није лако,као и свагдје у свијету.Ово користи бука,(који извор),за цисту пропаганду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

14.03.2017 05:45

РЕ ЛАЛА, ТИ СИ ЛАЛА ОЧИГЛЕДНО РЕЖИМСКА БУДАЛА, КАО У РС ЈЕ СВЕ ДОБРО И СВИ МОГУ РАДИТИ, МОЖДА И МОГУ АЛИ НИЖЕРАЗРЕДНЕ ПОСЛОВЕ ЈЕР ОД ТЕБЕ И РЕЖИМСКЕ ДЈЕЦЕ НЕ МОГУ НИ ДОБИТИ БОЉЕ. РТРС ТО ПОДРЖАВА ЈЕР СУ НАЈРЕЖИМСКИЈА ТВ У СВИЈЕТУ И НЕСМИЈУ НИШТА НИ ОБЈАВИТИ БЕЗ СВОГ ЉИГАВОГ ДИРЕКТОРА

Name

Војислав

14.03.2017 06:19

Бука је веома озбиљан медиј у одмосу на РТРС. Ја РТРС нисам гледао најмање три године. Такође, не плаћам ни таксу.

Name

ун

14.03.2017 08:27

Само ти узгајај лале и паси траву, док још имаш шта,

Name

мрмак

13.03.2017 21:52

Хватај се конкретног посла..Доста којекаквих НВО и фондација..Посла има,каквог -таквог.И ја сам љетос брао парадајз по Семберији и сљиве око Брцког.И код мене је било погинулих у фамилији..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Белгија

13.03.2017 23:01

Тако је робе само ради .

Name

ре игор

13.03.2017 23:26

Игор је реалан, респецт.

Name

Татјана

14.03.2017 05:14

А засто роб??? Цовјек се данас сналази како зна и умије, није срамота постено радити! И наси преци су били марљиви и вриједни људи који су на њивама радили од јутра до мрака! Твој коментар Игоре је ОДВРАТАН и показује свијест данас! Ти би радије у канцеларију је 'л да, ко је луд да ради!!

Name

к-м

14.03.2017 06:05

Теби би далеко боље умјесто ,, м,, на поцетку имена стајало ,,к,,

Name

Ре м(к)рмак

14.03.2017 06:21

Тако је крмак. Роб је роб, а то ти је у генима, изгледа. Има нас који размишљамо и својом главом.

Name

Хм

14.03.2017 07:52

Како те није срамота.Као да се не би млади ухватили посла да има.Не би исли у иностранству радити најгоре послове,које њихови становници неце да раде.Не знате ста је бити гладан и промрзао,а уз то јос гледати своју дјецу којој не мозес помоци.Окренимо се људима,постали смо опасне звјери.Дозволите да бар за тренутак из вас сто тако лосе мислите о овом млафом цовјеку изадје оно људско.

Name

упс

14.03.2017 08:28

Због таквих мрмака робови смо ми.

Name

ре хм

14.03.2017 08:45

Друзе ниси у праву.има И који немогу нац то свака цаст ал има који И неце јер сам био присутан гдје момку који је способан а проси нуде посо а он неце.а таквих има колико хоце.и ја сам се патио док нисам стао на ноге.

Name

бањалука

14.03.2017 18:51

Ево ја тразим снајдерицу да сије дјецију конфекцију - плата 500 КМ за 5 сати рада (то је поцетна плата и сами смо нови у овом послу) . Ако заврси посао и прије мозе да иде. Нико неце!!!!!!

Name

квесцен

13.03.2017 21:58

Када ће исплатити годишњи борачки?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

13.03.2017 22:35

Теско це то ици морају представниство у Америци подмирити и ове лезихљебовице па онда нама борцима ако буде и ста буде,залосно,али ста оцекивати од ове власти друго!!!!!!

Name

ками

13.03.2017 22:45

Ваљда це до маја бити,ко и просле године.

Name

Боро

13.03.2017 22:13

Ја их не могу ни слушати. Ако слуцајно налетим на радију на њих, одмах их препознам; у мени нешто почиње да кључа и тако што пре до радија где очајнички тражим ко за спас било ста друго. Зар то да плаћамо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

К.Дубица

13.03.2017 22:25

И ја сам видјела у моме граду како копају по контејнеру и то у периоду ::2000,2004,2013.Такодје има јако пуно позитивних примјера дјеце погинулих бораца да раде у електрицном,опстини,комуналцу,водоводу,банкама,наравно то су људи који су одавно збринути.Било је примјера дијете п.борца са трговацком сколом неце да ради у корту,тропицу....лицно знам да им је нудјено прије свију кандидата.Сва дјеца погинулих бораца треба да раде,јер су им оцеви гинули гладни и зедни.Опет понављам Дубица је пизитиван примјер!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да није мало много

13.03.2017 22:43

Мало ме смета кад неко напише нешто типа 'у име свих грађана БиХ...', 'у име нас милион и нешто младих...'. То је просто вид лажног представљања, тако својствен надобудним НВО- агитпроповцима. Када би овај дечко заиста и представљао све оне и чије име наводно иступа, онда би он без по муке убједљиво побјеђивао на изборима. Али, сасвим сам увјерен, он то неће ни покушати: битно је да неко, негдје, удари рецку да је мали објавио текст жељеног садржаја на за то одабраном медију па да и медиј и НВО имају покриће да грант није био узалудан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.03.2017 23:27

Као што је и теби битно да удариш рецку за страначко руководство. Агитпроп од тебе, ма немој.

Name

Боту

14.03.2017 00:25

Момак је рекао искрено какво је реално стање и сигурно је да велики број људи исто то и мисли и види, осим наравно подмицене гласацке хорде зла.

Name

лук

14.03.2017 08:30

Текст изванредан.

Name

Македонац

14.03.2017 13:55

Доста је рекао ствари које су тацне, али има и промасаја.

Name

ре.ре

14.03.2017 16:41

"Момак је рекао искрено какво је реално стање и сигурно је да велики број људи исто то и мисли и види, осим наравно подмицене гласацке хорде зла." А добро сад, шта значи "велики број људи" а шта "подмићене хорде зла"? Јел' то има да значи да је велика већина људи који гласају за владајуће подмићена? Логика онда вуче да је великој већини у ствари - добро.

Name

Конкретно

13.03.2017 23:42

Ста он лицно зна да ради? Како да БиХ створи послове кад је ЕУ измјестио индустрију у Кину, Пољску, Бугарску и Румунију. Овдје мозес путовати стотинама километара и нема фабрике. Сад имају кампању о насељавању села. У БИХ је сиромаство видљиво, а овдје је прокривено. Фино је помоци дјwцу палих бораца, али не треба допустити да им занимање буде дјете палог борца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

13.03.2017 23:54

Свака цаст младицу,да је висе оваквих освијесцених градјана у дрзави, гдје би нам био крај, назалост висе је поводљивих и несвјесних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из Масе

14.03.2017 00:14

На жалост, Додиковизија, је наша стварност. Шта рећи осим испирачи мозгова. Новинари, све, срамота до срамоте. Тобут, на Мајевици, је у својој историји, дао значајан број људи, од првог доктора правних наука,(прије првог свјетског рата), до многих професора, љекара и итд. Али, на жалост, дао је , новининарску кретенушу као што је Нада Валетић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

беацх тоwн бабy

14.03.2017 06:28

А ми само сједимо и коментарисемо по порталима. Браво, то нам је крајњи домет.

Name

Милан-Копенхаген

14.03.2017 01:18

Додјите у Данској да зивите,овде нема дискриминације,узивас и примам пријевријемену пензију око 3.500 км. Овде не закидају као борцима у РС итд,зивис и узивас. Многи овде устеде велике паре и једнога дана када се врате у РС могу лепо да зиве. Леп поздрав из хладне Данске од Милана. А лопове попут Додика,Бакира и Цовица све сменити.Доста је било висе пљацке и лагање народу ово и оно. Зивела нам РС и Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милана!

14.03.2017 17:33

Милане! Зивјела нам Данска!!!!

Name

Мркоњиц

14.03.2017 06:00

Питајј свога земљака Зорана Тегелтију он је своју церку послао у Лондон са насим парама а нас у Словенију са лопатом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

14.03.2017 07:48

Све тацно И све је тако како казес Али ста кад их ми сами бирамо Сваки пут насједамо на исте форе цим се наслуте неке промјене они одма замуте воде И само по националној линији.Ваљда овај пут не насједнемо на сељацке форе.

Name

Пензионер

14.03.2017 07:51

Свака ти цаст свакати је на мјесту сто посто једина ти је мана сто гледас резимску телевизију.

Name

Зоран

14.03.2017 07:30

До њихових ушију не допиру ријечи разума и обичног човјека, они имају све ми немамо ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

14.03.2017 07:30

Бас це се они узнемирити због овог писма, исто као због лањског снијега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране петрусиц.

14.03.2017 07:35

Свака част царе...и требао им је неки то рећи.постали су тв тајкуна а не народна.поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ффф

14.03.2017 07:54

Браво момце свака ти цаст медијима се трује народ да би се сакрио криминал корупција и без закоње то је тактика садасњих лопова и лазних патриота којих се стидим јер они образа и цасти немају њима је све новац и кум и отац и син и кцерка све бас све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуртула И Други

14.03.2017 08:10

Ко је вама на БНу крив сто немозете довести на ТВ Галијасевица,Лазанског,Дјаковица,Влајкија,Кустурицу и друге,а немате ни Фуртулу која као да добије ФАЛОВЕ кад води велико дрзавницку емисију.Страсно је то гледати и слусати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

14.03.2017 11:39

Али је зато ту Мекетић.

Name

гиго

14.03.2017 08:45

Нек те запосле на БН да ботујес за сдс, хихихихихихихихихи. Марс пропалицо продана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

14.03.2017 09:36

Слусај момцино, не марскај постена цовјека.

Name

Романија

14.03.2017 09:34

Свак цаст, нема даље, све си им рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

14.03.2017 10:24

Давно сам рекао .да овај напацени народ једино револуција мозе извуци .Резим не слуса народ.сто народу горе њима боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микица

15.03.2017 06:57

Узалуд је ово писмо и наси коментари итд.треба изаци на улицу али изгледа да ми за то немамо петље а ови на власти то добро знају и само се слатко смескају на насу кукњаву и смисљају нове намете као на пример повецање акциза за гориво.

Name

Зоран

14.03.2017 10:35

Да овако сви размисљају ,Бих би била најаца у ЕУ..!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

14.03.2017 11:43

Свака цаст Војине ма свака твоја ријец је на правом мјесту .Најезио сам се цитајуци ово твоје писмо,али мој постовани колега ови из РТРСа несмију ни показати ово твоје писмо а камо ли га процитати јер су они ту да раде и преносе оно сто им газде казу јер у супротном остају без посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купујмо домаће

14.03.2017 12:24

Свака част овоме момку, који својим примјером утиче да дође до промјене. Нажалост, велика већина који се такође не слажу са овом убитачном политиком владајуће породичне династије, мало шта личним примјером чине да се ови несретници скину са власти. Купујмо домаће и пишите ћирилицом, нико вам то забранити неће, и тиме сте личним примјером много тога корисног учинили, а не само кукати и галамити да би се било какве власти дочепао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган бјелцевиц

14.03.2017 13:24

Изузетно мало је храбрих људи који виде сву ову проблематику ове власти и телевизије коју плацамо и коју смо крвљу платили а они се сепуре и бусају у прса како су тобозе они ствараоци ове насе биједне дрзаве !!! поздрав за Војина од РВИ из Теслица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баба станија

14.03.2017 13:46

А какве си фондације директор , то мени ниста не знаци. Хватај се посла и пољопривреде, земља вапи за муском руком а ти се ухватио рацунара бас као баба . Ма нема ту момака, као тетке сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

14.03.2017 16:11

Слазем се у потпуности са аутором писма! Моје искрене похвале. Свака ријец је теска и болна истина. Предлазем да цовјек са оваквим схватањем озбиљно треба размислити о оснивању политицке партије, која би окупила нас многобројне истомисљенике, у своје редове сврстала све оне иѕ других партија са слицним размисљањем, који су у некој партији искљуциво из разлога јер бољу немају, те тако окупљена, многобројна, са реалним схватањима, са најбољим и најискренијим зељама за дрзаву и градјане, напокон скинула криминалце са власти и повела борбу за спас и боље сутра! Доста смо цекали, вријеме је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тигар

14.03.2017 17:15

А и ти си у нво зато ти плујес по РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

1

14.03.2017 18:05

За све ове године 1 глас јавно против политике ратовања

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

14.03.2017 18:06

Одлицно. Сви би требали дици свој глас на овакав нацин. Директно, аргументовано , културно и без уструцавања. Неко це реци ма ста нам вриједи, али питам га ста нам вриједи цутати ? Ово је наса Република Српска, на крају крајева ово је и наса Босна и Херцеговина. Дрзава је заједница свих људи који зиве на једном заједницком простору, политицари су само циновници једне дрзаве и ниста висе од тога. Ми сагли смо главе у страху да бице горе, и бице јер сагли смо главе. Подигнимо главу и будимо достојанствени. Долази ново вријеме. Не треба нас бити страх да будемо храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

14.03.2017 20:54

Браво дечко такви требају људи да воде овај народ ане ови лопови и подгузне муве

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

14.03.2017 20:56

Браво синко.Свака ти је златна.Само писи.Имамо хвала Богу ову цасну БН па тако долазимо до истине.срецно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

14.03.2017 20:57

Велика подрска овом младом И цасном цовјеку.Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

14.03.2017 21:47

Подрска младом цовеку. РТРС не гледам. Таксу не плаћам! Уствари скоро и не гледамо тв породицно. Узивамо са кућним љубимцима малтезерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мартин

15.03.2017 10:36

Драга господо, Ово писмо је само по наслову упућено РТРС, ово је најсажетија анализа стања пропасти државе у којој живимо коју је на брилијантан, студиозан и аналитичан начин описао овај храбри млади човјек. Поента ове приче је да смо као држава, земља и друштво трајно пропали, без икакве перспективе и неке нове политичке снаге која је способна да спроведе корјените и системске промјене у циљу напретка ове несретне и напаћене земље. Врте се стари и неки рециклирани политичари који су у протеклих двадесетак година били на власти и осјећамо и данас посљедице њиховог владања. Подржавам сваког младог човјека који одлучи да срећу потражи у иностранству. Није нормално да сви бјеже из властите земље, али ако им та иста земља не пружа никакве услове за живот, јасно је да је емиграција једино рјешење. На крају овог текста желим да се захвалим овом младом човјеку, Војину Копузу на изузетној храбрости, аналитичности, поучности и сажетости написаног текста који хируршки прецизно показује огромне аномалије присутне у нашем друштву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

15.03.2017 10:57

Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко

15.03.2017 11:48

Овако сви требамо да размисљамо доста је било мрзње омладина.би само посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

15.03.2017 21:00

Да ли је његов отац трцао и пао или је погинуо у одбрамбено-отадзбинском рату?

ОДГОВОРИТЕ