Илија Петковић: Хрвати, доста више!

Хрватима више није потребно присуство Срба да би их “вешали о врбе”. Сплитска “Торцида”, којој је очигледно драже да вређа туђе него да навија за своје, сад је “убијала” и на утакмици домаћег фудбалског првенства против Ријеке. Гест навијача Хајдука изнервирао је легендарног Илију Петковића.

Фудбал 15.03.2017 | 10:30
Илија Петковић: Хрвати, доста више!
Слогани “За дом спремни” и “Убиј Србина” који су парали небо над Пољудом, ма колико били уобичајени колорит у “лијепој њиховој”, овог пута су запрепастили љубитеље спорта.

Новинар портала Индеx наводи да се “Торцида, чији је Хајдук одавно талац, у суботу поштено и као никад попи..ла по наслеђу Хајдука”. И додаје да је “повиком ‘За дом спремни’ пљунула на све оно што је Хајдук значио као клуб који је одбио да игра усташку лигу” и да су “узвиком ‘Убиј Србина’ самопрозване усташе с пољудског севера, баш као у Јасеновцу, у креч закопали успомену на Беару, Ђорђевића, Мићуна, Црногорца Симовића, па и Микија, у кога се наводно куну”.

- Какве ми везе имамо с њиховом утакмицом? Јесу ли они некад видели натпис на нашој утакмици уперен ка њима? - каже за Блицспорт наш бивши репрезентативац и селектор Илија Петковић.

- Заиста, не могу да верујем. Па, људи иду по Месецу, траже воду, а они доле узели копља у руке. Чему то води! Доста више!

Као могући лек за ту острашћеност Петковић види, каже, у игнорисању с наше стране, а свакако у едукацији на којој морају да инсистирају челници тамошњих клубова.

- Ти навијачи су унутар клубова, саставни део скупштина, управних одбора, без њих ниједна важна одлука не може да се донесе. Са њима мора да се прича, да се дозову памети. Да тако помогнемо спорту и фудбалу - поручује Илија Петковић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар