Видео - Шпанија дигла глас: Судија није имао храбрости да искључи Кејлора!

Навас: Ишао сам на лопту, Брашанац ударио у мене! Голман Реал Мадрида Кејлор Навас рекао је да није желео да удари Дарка Брашанца у првом полувремену утакмице са Бетисом.  Настављају се полемике око контроверзне ситуације из 22. минута утакмице, када је Реалов чувар мреже покосио Дарка Брашанца, а није добио ни жути картон!

Фудбал 13.03.2017 | 15:00
Видео - Шпанија дигла глас: Судија није имао храбрости да искључи Кејлора!
Навас је после пола сата игре оборио српског фудбалера који је истрчао испред њега, али је добро прошао јер му је судија Матео Лахос уместо црвеног показао само жути картон.

‘Краљевски клуб’ је на свом терену губио, али је погоцима Кристијана Роналда и логично Серхија Рамоса стигао до важног тријумфа и повратка на прво место.

"Покушао сам да захватим лопту главом и сударили смо се. Ни у једном тренутку нисам ишао да ударим играча, намера ми је била да покупим лопту. Противник је стигао у истом тренутку и ударио ме", рекао је Навас.



Момак из Костарике је био у центру пажње и због бизарног гола који је примио јер је малтене сам утерао лопту у мрежу.

"Зауставио сам лопту, био на њој, али када сам кренуо да је ухватим, нисам био добро позициониран. Несрећно сам је дотакао и она је ушла у мрежу. То су ситуације у којима не желите да се нађете, али из њих морате научити. Испред мене је био дуг пут до краја утакмице и знао сам да морам да наставим".

Истакао је да је добио подршку целе свлачионице.

"У тиму смо сви блиски и саиграчи су ме подржавали. Верују ми и помажу да наставим да стремим ка томе да се овакве ситуације никада више не догоде".

Навас им је узвратио фантастичном интервенцијом у последњем минуту, када је парадом спасао тријумф Мадриђанима.

"Срећан сам и наставићу да радим напорно. Осећам се опуштено јер сам одрадио добар посао, а то је резултат напорних тренинга које имам свакога дана. Када год изађем на терен, дајем све од себе", закључио је Навас.



Било је јасно још током саме утакмице, некадашњи арбитар Андухар је то потврдио у живом телевизијском програму, а сада је и цела Шпанија признала - Бетис је покраден против Реала!

Тачније, значајно оштећена, пошто је Кејлор Навас требало да оде на превремено туширање још у 22. минуту, када је непрописно покосио Дарка Брашанца. И то у ситуацији када се српски везиста налазио сам пред голом костариканског чувара мреже. Навас није зарадио ни жути картон, иако није ни пипнуо лопту, а Брашанца је покупио ногама и спречио га да акцију заврши голом. 

Управо из тог разлога цела Шпанија стала је на ноге и колективно напала судију Антонија Матеу Лахоза, јер уопште није реаговао на дату ситуацију. 

Одмах после утакмице огласио се Брашанчев саиграч из везног реда, Дани Себаљос. Он је у изјави за телевизију Мовистар Плус одмах после утакмице открио да му је судија из Валенсије признао да је контакта било, али да није смео да искључи Наваса?!

"Матеу Лахоз је добар судија и није желео да науди ником. Ипак, признао ми је да је Навас фаулирао Брашанца, али је стајао предалеко и није смео да свира прекршај. Био је и сам свестан да је контакта било", рекао је Себаљос, уз оцену да је арбитру недостајало храбрости. 

Ни Бетисов голман Адан није баш био срећан судијском одлуком која је потпуно могла да окрене меч.

"У реду је рећи да је судија погрешио. Нема више шта да се дода у вези те ситуације, Кејлор је изашао, зауставио Брашанца у трку и остало већ знате. Очигледно је судија погрешио. Покушао је да нам објасни тај детаљ, али ми смо остали без шансе", рекао је Адан.

Одмах затим јавио се и Кејлор Навас, који је дао своје виђење целе ситуације.

"Покушао сам да закачим лопту главом и онда смо се сударили. Ни у једном тренутку нисан желео да идем на Брашанца, нисам имао намеру да га ударим и зауставим", брани се Костариканац. 

Док се Навас бранио, шпански медији изашли су и дали колективну оцену - Матеу Лахоз је требало да покаже црвени картон.

Реномирани андалузијски лист Естадио Депортиво је чак избацио насловну страну са фотографијом спорног детаља, уз натпис:

"Видео је и није свирао", очигледно алудирајући на судију Матеу Лахоза.

Чак су и мадридски дневници стали на страну Бетиса. АС је још током утакмице изашао с коментаром следеће садржине:

"Кејлор Навас је оборио Брашанца у ситуацији 'један на један' одмах испред казненог простора. Судија је одлучио да игнорише цео инцидент. Навас је требало да добије црвени картон", стоји на сајту Аса. 

Каталонски Мундо Депортиво је целу утакмицу видео као скандалозну. Почев од ситуације када није додељен црвени картон Навасу. Суђење арбитра Матеу Лахоза виђено је као ужасно, те да је имао прегршт грешки.

На целу ситуацију око фаула над Брашанцем Мундо депортиво је закључио да је судија из Валенсије испустио шансу да додели Кристијану Роналду и Марселу по „заслужени жути картон“, чиме би двојица асова били спречени да играју на Сан Мамесу у следећем колу против Билбаа.

"Навас је Брашанца бацио на траву и био је то дуел за директан црвени картон. Али судија је решио да ништа не свира, као да контакта није ни било", стоји у ауторском тексту каталонског листа.

Сличну оцену дао је и Супер депорте, дневне новине из Валенсије.

"Нема дилеме, Навас је требало да буде избачен с терена због старта над Брашанцем. На његову срећу, судија је одлучио да му опрости очигледан црвени картон".

На крају, глас је дигао и потпредседник Бетиса Хозе Мигел Лопез Каталан.

"Потпуно сам полудео због суђења, али не само због оног што се десило против Реала. Иза нас је цела историја мечева из којих смо извлачили дебљи крај. Судија може да погреши, али не у ситуацији која би потпуно могла да промени цео меч", бесно је поручио Лопез Каталан.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар