Бањалучанка ФИФА судија

Тања Рачић из Бањалуке, која је недавно постала ФИФА судија од 22. до 30. марта судиће на турниру у француском Марсеју, елитну групу квалификација за Европско фудбалско првенство У17 за жене.

Република Српска 13.03.2017 | 08:12
Бањалучанка ФИФА судија
"ФИФА знак је дошао као резултат осам година бављења суђењем. Постоји норма, односно лимит, када се може постати ФИФА судија, то је кад напуните 25 година старости, ево сад је тренутак када сам напунила 25 година и могла бити предложена од стране Ногометног/фудбалског савеза за ФИФА листу на којој сам и прошла", рекла је Тања Рачић.

Објаснила је да је са колегама била на седмодневном семинару за нове ФИФА судије у Малаги гдје је положила све тестове и испунила постављене задатке, а позив за суђење у Француској стигао је прије него што се вратила из Шпаније. Ова прилика била је изненађење и велика част поготово јер је у питању ФИФА турнир и елитна група.

"Одговорност је велика, али ето колегиница, мој асистент Алмира Спахић и ја путујемо у Марсеј заједно и вјерујем и у себе и у њу и да ћемо представити Босну и Херцеговину у правом свјетлу", рекла је Тања Рачић.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кики

13.03.2017 07:16

Свака цаст. Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

13.03.2017 10:28

Чуј представити БиХ, па ваљда Републику Српску љепотице.

ОДГОВОРИТЕ