Кувајт хоће да улаже у БиХ

На састанку парламентарне делегације БиХ с кувајтским премијером говорило се о конкретним облицима сарадње, посебно у области економије, привреде, инфраструктуре, дрвне индустрије, металне индустрије, намјенске индустрије и туризма. Указано је и на потребу за ближом сарадњом Владе Кувајта и Савјета министара БиХ. У У парламентарној делегацији БиХ налазио се и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Младен Босић.

Босна и Херцеговина 12.03.2017 | 23:03
Кувајт хоће да улаже у БиХ
Делегација Представничког дома ПСБиХ имала је састанке на највишем нивоу и то са емиром Кувајта Сабахом Ал – Ахмадом Ал – Јабером Ал - Јабером, премијером Кувајта Јабером Ал – Мубараком Ал – Хамадом Ал – Сабахом и предсједавајућим Народне скупштине Кувајта  Марзоуqем Алијем Ал - Гханимјем.

На свим састанцима констатовано је да БиХ и Кувајт имају добре пријатељске односе и сарадњу како на политичком, тако и на економском и културном плану.

Емир Кувајта дао је снажну подршку наставку свих облика сарадње, те изразио спремност да подржи нове инвестиције и улагања у свим подручјима БиХ.

На састанку са премијером говорило се о конкретним облицима сарадње, посебно у  области економије, привреде, инфраструктуре, дрвне индустрије, металне индустрије, намјенске индустрије и туризма. Такођер, указана је и потреба за ближом сарадњом Владе Кувајта и Савјета министара БиХ, као и са другим нивоима власти у БиХ.

У Народној скупштини Кувајта посебно се говорило и о облицима међупарламентарне сарадње, као и о утјецају парламената на успостављање још бољих међудржавних односа, саопштено је из Парламента БиХ.

БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Баја

13.03.2017 05:41

Исток иде према западу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

13.03.2017 07:20

Немају они гдје улозити код нас. Мало њих интересују ливаде и суме. Људи су сувласници у свим великим фирмама свијета и то до 30% власниства. Од мерцедеса,бмw до цоца-цоле. То доноси зиве кес паре назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

13.03.2017 08:39

Нису ови Кувајћани свјесни да каквом бандом имају посла. Можда људи имају намјеру да инвестирају али када дођу и сусретну се криминалом, корупцијом, подмажи овдје па подмажи тамо, ако ти треба ова дозвола урадио би ти то ја али то ће те мало коштати, ето сад блокира општина, сад кантон, сад ентитет........

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

13.03.2017 09:18

Добро је њих тројица а И наси послали тројицу, нема прегласавања нико не смије бити угрозен.Само конституивно И дејтонски. Ако не будемо исли дејтонским путем кренуце све низбрдо.Досад је исло право добро нико никог није прегласо нити се ико слозио И са једном одлуком само тако наставите.

Name

Тата

13.03.2017 09:51

Прво сто требају кувајцани да науце је фраза : Имал мене ту негдје или уградња прије и један долар покусају инвестират.

ОДГОВОРИТЕ