Сјећања - На данашњи дан... Да нисам извадио Страгија не бисте прешли ни 60 поена...!

Партизан је на данашњи дан пре 25 година одиграо једини меч у Београду на путу до фајнал фора у Истанбулу. . .

Кошарка 12.03.2017 | 17:15
Сјећања - На данашњи дан... Да нисам извадио Страгија не бисте прешли ни 60 поена...!
Још један важан датум из Партизанове историје. Током целе сезоне 1991/92 црно-бели су као домаћини играли у мадридском преграђу Фуенлабради, али су се челници ФИБА некако ипак смиловали и дозволили екипи Жељка Обрадовића да први меч четврфинала Евролиге против моћног италијанског Кнора из Болоње ипак одиграју у београдском Пиониру. И то је на крају био једини меч елитног такмичења који су Београђани одиграли код куће на путу ка Истанбулу. 

А тог 12. марта пре четврт века на трибинама Пионира нашло се, према извештајима београдских медија, веома скромних 3.300 гледалаца, мање него што је био просек у Фуенлабради те сезоне. Дакле, полупразна хала дочекала је Александра Ђорђевића и Предрага Даниловића и другове, али су их сви присутни испратили овацијама за оно што су показали и пружили те вечери - 78:65.

Маестралну партију пружио је Ђорђевић који је на паркету провео 36 минута и за то време постигао 26 поена. Даниловић није много заостајао (20 поена), а остале су дали Иво Накић13, Славиша Копривица 10, Зоран Стевановић 5, и Влада Драгутиновић 4. На другој страни најефикаснији је био канадски центар, касније и члан шампионске генерације Чикаго Булса, Бил Венингтон са 18 поена, Јуре Здовц додао је 17, а Роберто Брунамонти 16. 

Занимљиву анегдоту о овом мечу изнео је угледни кошаркашки хроничар Влада Станковићу магазину Кош:

Жељко Обрадовић је пецкао Здовца, бившег друга из репрезентације:

- Идемо у Болоњу по 2:0.

- Нема шанси…

- Како нема? Па да нисам извадио Страгија не бисте прешли ни 60 поена…

Није баш Жељко био потпуно у праву, пошто је Партизан тек у другом мечу у Болоњи забележио победу, решио четвртфиналну серију у своју корист са 2:1 и оверио пласман на завршни турнир у Истанбулу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кобац

13.03.2017 12:39

Хвала вам за све!!

ОДГОВОРИТЕ