ПСЖ: Емери остаје упркос дебаклу против Барселоне!

Пари Сен Жермен неће мењати тренера Унаија Емерија, упркос дебаклу од Барселоне у Лиги шампиона.  Емери ОСТАЈЕ: "Био је најбољи, није сада најгори"! Челници Парижана не планирају да смене тренера. Верују у њега и у његов рад".

Фудбал 12.03.2017 | 21:00
ПСЖ: Емери остаје упркос дебаклу против Барселоне!
После кошмарне недеље, историјског дебакла на Ноу Кампу и најболније елиминације из Лиге шампиона, у Пари Сен Жермену консолидују редове и окрећу се наставку борбе за титулу.

Позиција шефа стручног штаба Унаи Емерија остаје сигурна и он ће и у наставку сезоне водити екипу. То је у разговору за "Ле Паризијен" потврдио и први човек клуба Насер Ал Хелаифи.

"Од када је досао, Емери је радио изузетно напорно да би учинио тим бољим. И то свакодневно. Морамо да извучемо лекције из овог пораза и да не допустимо да нам емоције диктирају наредне потезе", додао је он.

У искреном разговору, човек који одлучује на "Парку принчева" додао је:

"Имао сам неколико дугачких разговора претходних дана са Емеријем. Унаи има много квалитета и верујемо у њега. Има моју пуну подршку, као и свих у клубу. Дискутоваћемо о променама које ћемо морати да урадимо током лета"

"Сви су после прве утакмице говорили да је Емери најбољи тренер на свету. Није сада одједном постао најгори. Хајде да будемо озбиљни, имамо велике циљеве пред собом. Морамо да посветимо пажњу ономе што је пред нама", додао је он.

"Емери има пуну подршку. Треба да подигнемо главе и освојимо трофеје које можемо ове сезоне, како бисмо следеће били још бољи", рекао је председник клуба Насер Ел Келаифи француским медијима.

ПСЖ је после прве утакмице осмине финала Лиге шампиона имао предност од 4:0 над Барселоном, али је у реваншу у Шпанији поражен са 6:1.

"За такав неуспех одговоран је свако од нас. Ја као председник, али и челници спортског сектора", казао је Ел Келаифи.

Шпански тренер је казао да је у разговору са Ел Келаифијем осетио поверење.

"Имао сам много лоших тренутака током каријере. Да сам се предао сваки пут, већ дуго бих био код куће", казао је Емери.

ПСЖ ће се ове сезоне борити за трофеје у првенству, националном Купу, као и Лига купу Француске.

Ипак, упркос овим речима охрабрења, француска штампа увелико нагађа да је тренер Јувентуса Масимилијано Алегри све већи кандидат да од лета преузме Парижане и да их коначно доведе бар до крајње завршнице борбе за титулу Лиге шампиона. 

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар