Гвардиола: Биће катастрофа ако ништа не освојимо!

"Нећу се дуго задржати у клубу уколико не будемо освајали трофеје", поручио је каталонски стручњак на клупи Манчестер ситија.

Фудбал 12.03.2017 | 20:00
Гвардиола: Биће катастрофа ако ништа не освојимо!
Прва сезона Пепа Гвардиоле на клупи Ситија не иде по савршеном плану.

Навијачи "грађана" су очекивали да ће каталонски стручњак уз помоћ "магичног штапића" њихов неубедљив тим претворити у "машину за млевење", али колико год да је Сити заиграо квалитетнији фудбал офанзивно - толико су видљиви и пропусти у дефанзиви.

Сити на 11 утакмица до краја заостаје за лидером Челсијем 10 бодова, али је приметан напредак у фебруару, због ког је Пеп Гвардиола награђен и признањем "менаџер месеца".

И по његовом изразу лица - види се колико му значи.

Значе му и значиће само они трофеји које освоји са тимом који води. То је и сам рекао...

"Ако нема трофеја - то није добра сезона. То сам знао и у августу... Ми менаџери просто зависимо од резултата. Исто тако, ако не буде било трофеја, ја се овде нећу задржати тако дуго...", поручио је Пеп Гвардиола.

У Бајерну и Барселони је "купио све трофеје" и због тога су очекивања прилично велика.

"Знам добро какве сам стандарде поставио у прошлости када су титуле у питању и знам шта је на мојим раменима у овом тренутку. Мислим да ћу успети да издржим тај притисак. У дубини срца верујем да резултати зависе од начина на који играте. Зато желим да ме моји играчи сваког дана уверавају да играју све боље и боље", казао је Каталонац.

И поред три трофеја у домаћем првенству и два купа са Бајерном - нису га "мазили" у Немачкој.

"Мој период у Минхену је оцењен као катастрофа јер нисмо освојили Лигу шампиона. Нема везе што сам освојио пет важних трофеја и што смо три пута играли полуфинале - то је, према њима, била катастрофа", пожалио се Гвардиола.

Сити је у првој нокаут рунди Лиге шампиона савладао Монако 5:3 и у доброј је ситуацији пред реванш.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар