Прва лига РС: "Минималац" Борца у Дервенти! Подриње боље од Козаре!

Послије зимске паузе у суботу је утакмицама 17. кола настављена Прва лига Републике Српске у фудбалу.

Фудбал 11.03.2017 | 19:30
Прва лига РС: "Минималац" Борца у Дервенти! Подриње боље од Козаре!
Лидер на табели, бањалучки Борац успјешно је стартовао у прољећном дијелу сезоне.

Послије стопостотног учинка у припремним утакмицама, црвено-плави су у суботу у Дервенти савладали домаћи Текстилац минималним резултатом 0:1 и задржали шест бодова предности у односу на другопласирани Рудар из Приједора.

Једини погодак на утакмици у Девенти у 60. минуту постигао је везиста Бањалучана Владан Даниловић.
Био је то и трјумф тренера Борца Вулета Тривуновића над стратегом Текстилца Зораном Драгишићем, који је такође у тренерској каријери сједио на клупи "Великана из Платонове".

"Био је баш тежак терен у Дервенти, оба тима су гинула на травњаку и честитам свим играчима. Најважније је да смо стигли до стартне побједе и да сад у миру можемо да дочекамо Приједорчане у крајишком дербију наредне суботе. Још једном честитке мојим фудбалерима на заслуженом тријумфу", рекао је Тривуновић за наш портал.

Рудар је такође био сигуран на Градском стадиону у Приједору почастивши са пет комада у мрежи екипу Звијезде 09 из Етно села Станишићи код Бијељине.

ПРВА ЛИГА РС - 17. КОЛО:

Сутјеска - Славија 0:1
Борац (Ш) - Дрина 0:2
Рудар Приједор - Звијезда 09 5:0
Текстилац Корт - Борац (БЛ) 0:1
Подриње - Козара 1:0
Слога - Слобода 5:2

ТАБЕЛА: Борац (БЛ) 40, Рудар Приједор 34, Подриње 29, Дрина 26, Текстилац Корт 26, Славија 21, Слога 21, Козара 20, Звијезда 09 20, Слобода 20, Сутјеска 16, Борац (Ш) 9.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар