Ко све савјетује Бакира Изетбеговића?

Члана Председништва Босне и Херцеговине Бакира Изетбеговића савјетује пет особа, пише Н1

Босна и Херцеговина 11.03.2017 | 09:23
Ко све савјетује Бакира Изетбеговића?
Изетбеговић је за шефа кабинета ангажовао Елвира Чамџића који је претходно био Изетбеговићев савјетник за спољну политику, а на мјесто шефа Кабинета наслиједио је Хариса Башића. Чамџић је био и спољнополитички савјетник некадашњег члана Председништва БиХ Хариса Силајџића, пише Н1.

Изетбеговића у вези са невладиним организацијама савјетује Амел Суљовић, књижевник и новинар, некадашњи предсједник Друштва за заштиту и промоцију културе "Клепсидра“.

Ирхам Чечо је Изетбеговићев савјетник за односе с медијима који је писао за магазине БХ Дани и Став. Радио је и као координатор за пројекте Фондације „Хајнрих Бол“ у Сарајеву.

Џевад Махмутовић је савјетник за питања повратника и дијаспоре. Према биографији, током рата је био командант бригаде тзв. Армије ФБиХ, након тога је радио у војци Федерације БиХ, био одборник у Скупштини Општине Милићи, директор фирме Меистер, стручни савјетник у фирми „БХ сигурност“, па савјетник потпредсјдника НСРС Шевкета Хафизовића, члан Надзорног одбора Фабрике дувана Сарајево... У биографији међу послодавцима нашао се и Правни факултет у Тузли.

Међу савјетницима је и некадашњи министар одбране Селмо Цикотић за којег на званичној страници Председништва БиХ не пише која му је област савјетовања. Тренутно је директор за БиХ Фондације БИГМЕВ - Центра за развој односа између Босне и Херцеговине и Турске. Члан је Председништва Странке демократске акције.

(Н1)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ме

11.03.2017 08:32

Овај мени изгледа, као да је ментално заостао... у болницу с таквима, Није способан, Није урацунљив. Није нормалан, види се по фаци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус

11.03.2017 08:36

Е јест и насао ко це га савјетоват. Боље да је сједио и цитао коментаре на порталима барем би знао ста обицни народ мисли и њима се приблизио. Нити су сви Срби цетници,ни сви Хрвати устасе ни Босњаци балије и да је насао златну средину добро би онда било свима. Овако је насао само оне окоријеле ухљупе који не виде даље од носа ,зато и јесте догурао ту гје је сад. Нека је Бог на помоци свима онима које воде овакви као сто је Бакир. Имамо и ми своје Бакире само у другом одијелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБИ

11.03.2017 08:41

Сви саветници са интелигенцијом као и он изузев једног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

11.03.2017 08:56

Не брините се ви ко је његов савјетник.Вазно је да Изетбеговиц слуса глас свог народа који це гласати за њега јос висе а казнити негласањем за оне који су против њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ САВЈЕТНИК

11.03.2017 08:57

ЈЕДАН АЛИ ВРИЈЕДАН ОД САВЈЕТНИКА ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК ЗАЈЕДНО ДОГОВАРАЈУ ПОЛИТИЦКУ КРИЗУ МАЗАЈУ ОЦИ ОВОМ ЈАДНОМ НАРОДУ А СВЕ ЗАРАД ВЛАСТИТИХ ИНТЕРЕСА ПРОСО РЕФЕРЕНДУМ ПРОСЛИ ИЗБОРИ ПРОСЛА ТУЗБА СТАЛИ ЈЕ СЛЕДЕЦЕ НА РЕДУ НИ БОГ САМ НЕЗНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

За*ебант

11.03.2017 08:58

Ипак има мање савјетника од Доде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нецемо се лагати

11.03.2017 09:21

Босњаци на власти имају оног кога заслузују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла Слатина

11.03.2017 09:26

Савјетници, не треба нити један, глуме паметне. На жалост припадам овом народу не својом вољом и нисам нити бирао овог лика. Жалосноје што се људи пале насваке изјаве, штета што не можемо гласати за Шаровића, ћовјек ради и такви нам требају. Не могу да разумјем људе, виде да их лажу, краду и опет гласају за овакве и још кажу штите "нционални интерес" а у бити уништавају властити народ који види апсурда и даље такве подржава. Мука ми је од оваквих и њигових савјетника који своје име и вјерску припадност добро наплаћују. Сретно добри Људи добре воље и отворите оћи и уши па пазите за кога гласате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

11.03.2017 10:31

Глас разума мора побиједити.

Name

@Тузла

11.03.2017 10:35

Ти мислиш да Шаровић завршава послове на лијепе очи? Све што он "среди" је захваљујући другим људима и државама које воле Босну и Херцеговину. Он као бивши припадник америчке црне листе и особа која је била под санкцијама, не заслужује никакве похвале. Сав његов данашњи "труд" је због наређења мало већих играча...

Name

yугословен

11.03.2017 09:53

ДРУГ ЈОСИП БРОЗ ТИТО НИКАДА НИЈЕ ЦИТАО СТА ЦЕ РЕЦИ НАРОДУ НЕГО СТАНЕ ПРЕД МИКРОФОН И ОБРАТИ СЕ НАРОДУ А САД ОВИ БАКИР И ДОДИК ЦИТАЈУ СТАИМ НАПИСУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

11.03.2017 11:24

У праву си,. Тито је био прави,. Само он је био који је волио свој народ, ови данас сви Глуме ,. И цитају, скрипте унапријед написане,. Ниста реално, ниста из дубине Дусе, .. залостно да ови данасњи " председници', Само гледају своју гу**цу.. Није их брига како Јадни народ зиви...

Name

Црни Груја

11.03.2017 10:31

Види мајке ти, сви савјетници су му Муслимани. А овамо прича о мултиетичности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

11.03.2017 10:32

Селмо Цикотић је савјетник за одбрамбене припреме и мобилизацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИПА

11.03.2017 12:45

Он није савјетник, он предано ради на припреми,организацији и евентуалној мобилизацији свога народа.