Дурент проговорио први пут послије повреде...

Бол какав нисам у животу осетио, шутирам из столице! Хоће ли се ас Голден Стејта опоравити на време?

Кошарка 12.03.2017 | 21:15
Дурент проговорио први пут послије повреде...
Прошле сезоне је повреда Стефа Карија у доигравању против Хјустона био детаљ због којег је занемела кошаркашка планета и НБА лига, а ове сезоне је слична ситуација збогКевина Дурента.

Дурент је прошлог лета као највећа звезда прелазног рока у НБА лиги стигао у Голден Стејт како направио превагу у повратку Вориорса на трон. Одлично се уклопио са Каријем,Грином и Томпсоном и одиграо једну од главних улога у екипи која има најбољи учинак у лиги.

Међутим, против Вашингтона се повредио пошто му је  Заза Пачуља пао на ногу. Прогнозе у први мах су били песимистичке и нагађало се да је Дурент завршио сезону, а онда је на прегледима утврђено да је реч о истгнућу лигамената колена и лакшој повреди потколенице.

За три недеље га чекају нови прегледи, а у Окленду се и даље надају да ће Дурент моћи да помогне саиграчима у плеј-офу. Амерички ас се први пут огласио у јавности после повреде колена.

„Осетио сам бол какав никад пре нисам доживео. Уследиле су јако тешке вести и 30 минута ми је кроз главу пролазило само како ме чекају месеци рехабилитације. Али онда је хвала Богу уследио позив лекара после кога смо сазнали да ипак није тако лоше као што смо помислили у први мах. То ми је смирило главу“, рекао је Дурент у првом појављивању пред медијима после повреде колена.

Иако лигаменти нису пукли и није реч о најтежој повреди, ситуација је и даље тешка.

„Знам да је ово нешто што морам да пребродим. Знам да ћу морати да радим екстремно напорно како бих се вратио. дајем све од себе да опоравим колено и вратим се на терен. Док радим терапије за колено, вежбам горњи део тела и дижем тегове. Шутирам на кош из столице. То ћу радити и у наредних дана, а шта ћу радитиу за две недеље, то већ не знам. Тело ће ми рећи када сам спреман да играм“.

У Голден Стејту знају да је ситуација тешка, али се надају да ће Дурант моћи да помогне екипи у завршници.

„Рекао сам му да шест недеље прође брзо. Испред њега је дугачка каријера. Наравно да бисмо били срећи ако се врати у последњој недељи лигашког дела, али остаје нам само да гледамо и чекамо“, рекао је тренер Стив Кер. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар